Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти

От МУ в Пловдив изпратиха сигнал за нехуманно отношение
Обновена: 19 ное 2010 13:17 | 18 ное 2010 21:27,
406
Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жестоки изтезания се правят редовно в Медицинския университет в Пловдив. За това алармираха студенти от висшето учебно заведение. Те са изпратили сигнал до Министерството на земеделието и храните, Националната ветеринарномедицинска служба и различни неправителствени организации заради нехуманното отношение към животните.

В сигнала студентите описват как четирите лапи на зайчетата се връзват в средата на стаята, а за врата им се закачат датчици, които отчитат пулса и други жизнени показатели. После задните лапи на зайчето се удрят с чук за пържоли, за да се измери нивото на болка и шок у животното. По преценка на преподавателя може да се направи и дисекция на заека, твърдят студентите.

Опитите се правели в катедрите „Патофизиология” и „Физиология”, където се обучават бъдещите медици.

От ръководството на Медицинския университет не отрекоха пред Dnes.bg за опитите, но уточниха, че те се правят със специално отглеждани за целта животни. Оттам поясниха, че се правят и опити с лабораторни мишки.

„Ако студентите не искат да гледат подобни опити, не е трябвало да записват при нас”, заявяват от ръководството на университета.

Студенти, пожелали анонимност, разкриха пред Dnes.bq, че преди години са правени опити дори с кучета и котки, но това било забранено, защото подобни експерименти с такива животни вече се считат за нехуманни.

„Сега в часовете се правят опити със зайци, жаби и мишки, ако ги няма, трудно ще можем да изучим учебния материал”, смятат възпитаници на Медицинския университет, които не са подкрепили сигнала на колегите си до различните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
6
 
3
 
! Отговори
Георги преди 13 години
***.. !
309
3
 
5
 
! Отговори
Архангел Гаврил преди 13 години
Това да не ти е форум по българистика и литература? Всеки може да пише както си иска без да му дреме за мнението ти! Ти па кой си за да съдиш хората как пишат и акъл да им даваш, а ***? Гледай си там зайците как *** и акъл не раздавай щото го нямаш! Като не искат да гледат кръв лигавите мамини студентитки да не са се записвали в тоя факултет !!! Точка по въпроса! Останат ли ще гледат още дълго време неща от който ще им се повръща. Ако не искат - да се махат, и без това 80% от тях не стават!
308
7
 
4
 
! Отговори
най-глупавият преди 13 години
Ако теб и *** ви отглеждат в лаборатория и след това ви обият, намаля ли се жестокоста в деянието? Аз не управдавам бракониерите, просто това деяние беше много активно защитено от някои тук.
307
3
 
8
 
! Отговори
аб преди 13 години
моето мнение е че статията е измислена и разкрасена от вестниците и аз смятам че трябва да се използват опитни животни в медицината, съмнявам се да ги бият с чук или нещо такова, просто им правят дисекции, може и живи!!! Но това е медицината!!!
306
6
 
14
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Аз предлагам студентите да вържат ректора и с две тухли да го праснат по топките и после да му измерят адреналина.
305
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми братле вижда се, че не четеш какво пиша...казах че трябва да има граници и така нататък. Пък и в нашата страна има толкова много ***(бракониери), които избиват толкова много дивеч, че нашите гори се изпразниха от към животни, но никой не казва нищо за тях. А всички се хаващате като *** за опити с животни и започвате да плюете и ругаете разни хора, които са отгледали тези животни в лаборатория, а не са убили сърна майка примерно! Спирам да се занимавам тук! И НА ЗДРАВЕ!
304
2
 
2
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Трезвомислещ веселяк си ти! Зрял човек, който се пали и спори с 13-19 годишни по твои думи! :) И не "яж" запетайките, че ще те върнем в първи клас, зайче:)
303
2
 
0
 
! Отговори
най-глупавият преди 13 години
до 331:Бате не говоря твоят език, аз не сравнявам храненето с науката. :)Посочвам ги като цели заради, които се убиват животни. Смятам, че трябва да уважаваме животът и да не убиваме животни безцелно.
302
0
 
3
 
! Отговори
333 преди 13 години
Ми извинявай, ама много хора в Б-я не могат да четат ама гласуват нали, така че ще си правя каквито искам разсъждения и ще ги излагам в каквито искам изречения!
301
4
 
2
 
! Отговори
non patriot преди 13 години
Моля обърнете внимание!от 333: "Ми до нищо...ама то едно нещо начертно вече от един инженер и аз казвам, че не ... "Първо се научете да си построявате правилно изреченията, след това може да се пробвате да правите разсъждения по даден казус.
300
0
 
2
 
! Отговори
331 преди 13 години
Пиша ти за последно- не съм извратен, не съм измъчвал и не съм убивал, не съм студент във въпросния университет и не знам как стоят нещата, не бих си позволил да нарека български учени извратени без това да е доказано, не бих сравнявал храненето с наукатаПък и се съмнявам да се правят опити(извращения по твое му) с животни всеки ден просто защото за да се отгледа едно животно трябва време и средства, пък всички знаем какво е положението с парите за образование. Пък и предполагам, че опитите се правят в даден курс. Някой медик или студент по медицина да каже как стоят нищата
299
4
 
1
 
! Отговори
най-глупавият преди 13 години
До 331:едното има цел научна или да ядеш, а другото е извращение. Убиването не е като да измъчваш защото си извратен.
298
0
 
4
 
! Отговори
331 преди 13 години
Ми до нищо...ама то едно нещо начертно вече от един инженер и аз казвам, че не е нужно да може да се чертае от други и така. Но си мисля, че е лицемерно да ядем месо от зайци, а да не даваме това месо да се използва за научни цели(естествено всичко си има граници- аз лично се съмнявам нещата да стоят точно така както са описни). Пък и не съм *** ***, имам си мнение!
297
3
 
4
 
! Отговори
най-глупавият преди 13 години
До 331 след като веднъж е извършен експериментът, до какво ново познание ще доведе бе *** ***.
296
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми аз предлагам да забраним на студентите по медицина да гледат кръв, разфасовани зайци и да припарват до моргата. Предлагам да забраним на студентите от инженерните специалности да смятат на ум(за да не си увредят психиката), и също така да им се забрани да чертаят с молив и линия- щото има разни CAD-програми. На студентите от юридическите факултети да четат закони защото обемът им е колосален- все пак има сиела! И от сега да спрем да ядем заешко, пилешко, свински, говеждо и всякакво друго месо защото все пак не сме убедени, че касапите ги колят с любов и хуманност. Предлагам всички да се пренесем в един по добър свят, където не е нужно да се забраняват горе изложените дейности, също така в този свят да няма американци и терористи защото много народ избиха!!!!! Ама и Прометей е един защо е дал познанието на хората, че те са толкова хуманни, че то дори не им ртябва :D
295
2
 
3
 
! Отговори
non patriot преди 13 години
Тези с подобни изказвания като Вед са същите като малолетният, хомосексуалист изнасилвач на малки момченца. Той също с "учебна цел" го е правил, за да провери прагът на болка при малки деца.Браво бе, що за *** или изродка си Вед?
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За малки глупендерчета като теб, народа е казал: "Старият *** на младини е бил млад ***"
293
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, прочети какво казва истинския лекар в пост 306. На не повече от шестнайсет си и ти личи отвсякъде. Аман от кухи пубери.
292
0
 
5
 
! Отговори
non patriot преди 13 години
Приканвам вместо да гласувате против мен да изкажете мнение. Шанс да покажете интелект.
291
3
 
1
 
! Отговори
non patriot преди 13 години
Ти *** с примерът в който описваш ситуация с човек с травми от катастрофа, дай за по-реалистично да симулираме катастрофа с теб така ще тестваме по-добре студентите дали ще се изплашат, все пак тестът който се доближава повече до реална ситуация е по-добър.