БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011

Правим го с отвращение, подчерта д-р Цветан Райчинов
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 14:45,
53
БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз реши на извънреден конгрес в Пловдив, че ще подпише националния рамков договор за 2011 година.

Медиците нарекоха документа антидоговор, защото ощетява лекарите. Единственото положително нещо в договора са увеличените права на определени групи пациенти, констатираха лекарите.

Те твърдят, че са гласували да бъде подписан рамковия договор само, за да има сигурност в здравната система.

"Подписваме го принудително, защото нямаме по-добра възможност към момента", заяви председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов.

Според него е пълен абсурд залегналото предложение, Бойко Борисов да определя цените на медицинските услуги.

Още по темата

"Предложението премиерът да разписва цените е алогично, но е факт.", подчерта медикът и продължи:

"Ще го подпишем с отвращение, защото не сме доволни нито от цените, нито от условията, нито от съдържанието, тъй като основни и много важни части от договора по законодателен път бяха изхвърлени.", каза пред Dnes.bg Цветан Райчинов.

Според лекарите, положителното в рамковия договор е, че децата ще получават неограничена медицинска помощ и за техните направления няма да има лимит. Повече права ще имат и хроничноболните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Цветан Райчинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
грозен преди 13 години
Е, какво, май и тези доктори, които останаха в страната, са ни много? Хора, берете билки и търсете бабини рецепти, че то скоро и баби няма да останат...
49
1
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
И какво от туй, че тези 0,11лв. са за всички пациенти от листата на доктора!? При 1000 човека пациентска листа, това прави 110лв. на месец - ти за тези пари ще даваш ли 30 нощни дежурства в дежурен кабинет + денонощно дежурене за уикендите? Или ще можеш да наемеш други лекари и сестри да го правят? С тях ли ще плащаш на заместника си, докато ти почиваш след нощно? Абе, пълно здравеоМазване сътвориха тези ***!!!
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този на снимката го познаваммного нагъл доктор, взима парите и касова бележка не дава
47
4
 
5
 
! Отговори
Лаборант преди 13 години
хайде по-малко да лъжеш а?1.50лв. е ДОПЛАЩАНЕТО за нощно дежурство, инак надницата отделно си вървиама много обичате да заблуждавате народа, който не разбира му дръпвате една опашата лъжа и се подхилквате доволно.както с 11 стотинки на прегледан пациента то НЕ Е на ПРЕГЛЕДАН пациент , а на всички пациенти от списъка на доктора
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най- накрая и този си получи бонуса, сега ще спре да реве ....
45
2
 
3
 
! Отговори
олеле преди 13 години
А колко взимаха до сега. Когато твърдите нещо проверявайте. 12 часово нощно дежурство на лаборант е 1.50лв(един лев и петдесет стотинки), НЕ НА ЧАС, и това е от поне 10 години така!!!
44
4
 
5
 
! Отговори
Пациент преди 13 години
и аз с отвращение ти гледам мазната физиономия, доктор Райчиновно към момента нямам по-добър избор
43
2
 
3
 
! Отговори
D-r Haus преди 13 години
do anonimenKude si be kvazimodo ,nali mnogo znaesh da chernish lekaeite ,pitam se ako se razboleesh kude li shte otidesh,sigurno v hranitelnija magazin.To ako pitash men po-dobre ne hodi v bolnica
42
1
 
2
 
! Отговори
D-r Haus преди 13 години
abe anonimen poluidiot ti shto ne napravish njakoi komentar i za bratjata stomatolozi, ili tam si plashtash kato pop i mulchish kato jenski polov organ zashtoto tova go priemash za dadenost nali pomijar neshtasten
41
1
 
3
 
! Отговори
D-r Haus преди 13 години
do Anonimnikne sum suglasen maloumni negramotnici da se izkazvat za cjaloto lekarsko suslovie,zashtoto nai-malko vagoni knigi razlika lejat mejdu nas i osobenno anonimnik li *** li behse.Kakto shte da e az vchera napisah IQ KATO NA NOVORODENA KATERICHKA
40
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе лесно ти е на теб. ела работи ти за 11 ст. д видим какво ще правиш тогава.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом е с отвращение защо ог правиш?? Защото вече не може да получаваш пари за измислени пациенти и да одираш кожата на всеки пациент?? Оо, разбирам те...
38
3
 
9
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Правим го с отвращение, подчерта д-р Цветан Райчинов .... Гълтам ама с отвращение - абеееее като не искаш да гълташ недей гълта ... иначе звуци доста тъпо и смешно ...
37
8
 
30
 
! Отговори
Гостъ преди 13 години
Ееее крайно време е ГЕРБ да напусне властта веднага и да сме на предсрочни избори докато още сме живи !!! Като никой нормален Българин НЯМА да гласува за тези нещастници вече !!!
36
3
 
24
 
! Отговори
56 преди 13 години
Докторе,докторе, дръжте се бе. Иначе ще го отнесем ние-пациентите.
35
20
 
8
 
! Отговори
До лекарите преди 13 години
Ще го подпишем с отвращение-Мддддда и няма само Вие да сте отвратените.Аз също съм отвратен но от Вас.Я кажете като само искате, какво и давате насреща.За колко случая на лекарски грешки чухме напоследък а колко сте и покрили.Тогава сте много колегиални.Вечно друг е виновен.За такова обслужване и това Ви е много.
34
2
 
24
 
! Отговори
яо преди 13 години
Не се прави нищто което да стимулира плащането на здравни осигоровки,плащаш не плащаш получаваш едно и също.Толкова ли е трудно за редовно осигурените да се осигури и по качествено обслужване.
33
4
 
35
 
! Отговори
яо преди 13 години
Всички здравни заведения в българия са регистрирани по търговският закон,т.е.приравнени на квартален магазин и това се направи по принуда а не по желание на работещите в тях.Със здравето търговията е недопустима,но това са разбиранията на управляващите ни от 10г.та и досега.Не са виновни лекарите.Жалко но факт.При така заплануваната реформа сегашното положение ще ни се види рай.Не може да лимитираш здравето на хората.
32
23
 
9
 
! Отговори
ор преди 13 години
Докторчета, излести на "светло"! Обложете си всичките доходи и здравно осигурителната система ще се пръсне по шевовете от пари! Ама вие сте по налги от Ал Капоне, по- крадливи от *** и политиците!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то всичко в нашата държава е алогично