"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков

Изданието с аудиозапис на двамата срещу МВР шефа
Обновена: 5 яну 2011 14:36 | 5 яну 2011 13:14,
399
"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков
Снимка: Булфото

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Още по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
7
 
7
 
! Отговори
Nevena преди 13 години
Мафията и Червената олигархия пуснаха атомната си бомба! Да видим колко трупа ще има следващите дни....жалкото е,че ние обикновените българчета ще духаме супата както винаги и ще си броим стотинките..........
289
4
 
10
 
! Отговори
rmajevski преди 13 години
Има и друг вариант. Бойко се страхува от предсрочни избори. Сега има сериозна заплаха за такива и той ще е принуден "на колене" да се моли на Ц.Ц. и на Дянков да не напускат. Със това ще свърши дефакто неговата власт. Танов (той е по-силен от Дянков) и Ц.Ц. ще се разберат за подялбата на властови територии, а Б.Б. ще бъде оставен да прави само това което обича : да се пъчи пред ТВ и да реже ленти, но власт няма да има. Това е теория, която е възможна ако приемем, че тези хора имат акъла за това.
288
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия стари *** са навързани като свински черва,още по-лошо ,оплетени са като змийско гнездо,галери,малерии,яне яневци,петровци,петковци,геьове-да вървят по-дяволите,те рано или късно сами ще си изкопаят гроба...
287
0
 
3
 
! Отговори
gkolev преди 13 години
до 322още първото ти изречение показва колко ти е умствения капацитет...а кой мислиш е създал Б.Б.??????
286
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
337, хахаха тия минуси май само потвърждават тезата ти:)))))))
285
0
 
6
 
! Отговори
Баба Гицка преди 13 години
Е, аз оставам да чакам втората серия. Надявам се да е интересна, а не страшна.
284
6
 
12
 
! Отговори
до 333 преди 13 години
кажи сега , слушате ли на ГЕРБЕРСКИТЕ СБИРКИ - "БАТАЛЬОНА СЕ СТРОЯВА" - ХИМНА НА ВОЖДА , и сигурно го слушате прави с ръка на сърцето.УРА ЗА ТЪПОЪГЪЛНАТА ПАРТИЯ В БЪЛКАРИЯ.
283
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червеноармейците в атака,но не знаят какво ги чака. На миндера кроткоСтанишев си седии се гали по голите гърди.
282
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе как никой не разбира,че това е кьорфишек?
281
3
 
8
 
! Отговори
rmajevski преди 13 години
Грешиш, защото от тези записи излиза, че Танов е чист като сълза. Това не е разработка с/у него. Това е негов запис. Имай предвид, че е правен през май. Аз мисля, че Дянков,който явно показва липса на характер, ще загуби "войната". Танов ще подаде оставка, след това Дянков няма да има избор освен и той да напусне. А това са предсрочни избори.
280
2
 
17
 
! Отговори
У нас: преди 13 години
И по света:Аферата Уотъргейт е свързана с незаконни действия на Комитета на Републиканската партия по време на избирателната президентска кампания през 1972 г. в САЩ .Обществено достояние става фактът, че представители на щаба на кандидата за президент и действащ към същия период президент на САЩ Ричард Никсън се опитват да монтират подслушвателно устройство в щабквартирата на Демократическата партия в хотел Уотъргейт във Вашингтон.На 27 юли 1974 г. Конгресът на САЩ открива процедура на импийчмънт на избрания за втори мандат президент Ричард Никсън във връзка с тази афера.Ричард Никсън не успява да докаже убедително, че няма нищо общо с аферата, и подава оставка като президент (август 1974), което е прецедент в американската политическа история.
279
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
явно на това сайтче се събират много ***. организират си надпявания - кой ще оплюе ГЕРБ по-успешно. жалки червейчета. надплювайте се, надпявайте се, надигравайте се. вие освен да дрънкате лицемерни глупости като латерни друго не можете да праите. долна ***.
278
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С червените ботушки потропва дядо Мраз, хиени веселушки останаха без глас! /от реване срещу ГЕРБ/.
277
0
 
8
 
! Отговори
Баба Гицка преди 13 години
Така е, описа как мислиш, че е правен записа. А как е направен е друга работа. А че стават неща, за които ние не знаем, също е вярно. Но сега се сещам, че скоро Петков твърдеше, че в ДАНС има разработка срещу Танов, а Т. обясняваше, че знае, че го подслушват и не му пука. Май стават интересни или страшни неща, още не е ясно какво точно. Чакаме втора серия.
276
13
 
9
 
! Отговори
Менн преди 13 години
На Цветанов му е време да си ходи.ББ да стяга редиците и да довърши започнатото.Трактора и комунистите клатят властта искат я за тях, но няма да стане гадове мръсни, няма.
275
13
 
7
 
! Отговори
До 325 преди 13 години
Абе червените малко ли ви беше Станишев, че искате и Азис да ви управлява. Аман от гейзери.
274
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"В стенограмите няма някакви разкрития за престъпления, а за политически игрички, породени от желанието на Цецо да дърпа килимчето към себе си и по този начин пречейки н амитниците да работят ефективно. Така могат д абъдат обощени тези стенограми. "АБСОЛЮТНО ВЯРНО, 100%. и 10 + от мен.
273
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И някой слуша ли записите? В тях никой не говори за контрабанда на цигари. Още в началото на записа се вижда, че и двамата знаят, че ги подслушват. Няма какво да вдигат пушек без огън.
272
13
 
8
 
! Отговори
gd преди 13 години
Тоз сайт само червени *** ли го изписват (и четат). Жалко!
271
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В началото всички коментари бяха нормални и вариращи и изведнъж се появиха минусите и крайните мнения. Явно и този сайт е платен.