Пребит е пазачът на джамията в София

Мъжът е открит в безсъзнание и облян в кръв
Обновена: 12 юни 2011 17:42 | 12 юни 2011 16:20,
619
Пребит е пазачът на джамията в София
Снимка: Булфото

Пазачът на джамията в София е бил пребит в неделя преди сутрешната молитва, съобщи пресслужбата на Главното мюфтийство.

Според информацията от мюфтийството, цитирана от БТА, 20 минути преди сутрешната молитва неизвестни прескочили оградата на джамията, пребили пазача, изпочупили охранителната кабина и нахлули в джамията.

Богомолци открили пазача в безсъзнание и облян в кръв. Мъжът е в „Пирогов”, а полицията разследва случая, пише в съобщението.

Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, заявяват от Главното мюфтийство.

След сблъсъка на привърженици на „Атака” и молещи се пред джамията на 20 май, мюсюлмани са били нападани няколко пъти на същото място.

По информация на МВР пазачът е 27-годишен. Сигнал за инцидента е бил подаден около 5.00 часа в полицейско управление в София.

Полицаите установили, че е счупено стъклото на кабината на охраната и е разбита входната врата на джамията. Не са установени липси в в мюсюлманския храм.

Мъжът е прегледан в „Пирогов” и е освободен за домашно лечение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още по темата: баня баши джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
1
 
0
 
! Отговори
anonim преди 12 години
strahile zastone doides imen dame nabies be palyaco pirvo stete nabahta posle steti sloja ryazanata puska dati oblekci bolkata
414
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак старата "Разделяй и владей!"Волен и Доган играят в комбина - повече етнически вълнения - повече гласове и за двамата!Значи набили пазача, влезнали в джамията и нищо не строшили - тия са били *** възпитаните скинари... за толкова *** ли ни имате, бе!?Плюя на Доган, плюя и на Сидеров!Съд и разстрел за крадливите *** и продажните политици! За некрадливите и непродажните - бой!
413
5
 
0
 
! Отговори
soya преди 12 години
zasto ne doides dami napravis edna *** be *** nestasten kakvo loso nsi vidyal ot tiya hora zasto gi uprekvas
412
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е бил пазача и не е бил в кома. Следващият път ги вкарайте в кома страхливите лъжци. Тук е България и не трябва да се вие по мегафони от сутрин до вечер както и не трябва да има новини на турски по националната телевизия. На който не му харесва - да хваща пътя към пустинята. Европа се опари достатъчно от тази толерантност с която те се подиграват. Да търсят права и свободи някъде между Либия и Непал, тук има други правила и ще се съобразяват с тях!
411
0
 
2
 
! Отговори
Рапунцел преди 12 години
SUPER аз съм "ЗА", да набием *** и да му вземем цигарите, пък после пак ще го набием ако няма цигари.
410
0
 
1
 
! Отговори
do 484 преди 12 години
ti *** gleda6 li be
409
3
 
12
 
! Отговори
tulski преди 12 години
489, *** не ги слагай отделно ! Те са си хора на турците. Що гласуват за ДПС, що се турчеят и ислямизират ? Разбирам ти мисълта, но турци няма да застанат на страната на българи, срещу ***, както и *** винаги ще са на страната на турците. Не се заблуждавай в тая работа.
408
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
Май ще се окаже провокация от страна на мюфтийството - вече се чудят как да се изкарат репресирани и да строят нова джамия. Стига вече с това нахалство. Търпението се изчерпва. България е християнска държава и крайно време е да разберат това. И да престанат да дразнят хората с това блеене от минарето и да се дупят по тротоара.
407
11
 
5
 
! Отговори
DO MUSLIMANITE преди 12 години
DRAGI MUSLIMANI, DOSHLI STE V HRISTIANSKA STRANA.STOITE SI V DJAMIAJAT I NE ISKAITE DA NI PREVZEMATE ILI NALAGATE RELIGIJATA SI. KOITO SE E OPITAL NASILA NE E USPEL.NIKOGA NE SME VI ZAKACHALI NO PREKALJAVATE S DEMONSTRACIJATA SI NA "CHISTATA" VI RELIGIJA.TOVA DA SE GUZITE PRED DJAMIJATA SE OPITAITE DA GO NAPRAVITE V GURCIJA, SURBIJA, RUSIJA I DA VIDITE KAKVO SHTE VI SE SLUCHI.TUK STE NAMERILI TOLERANTEN I IZMUCHEN NAROD NA KOIT MU E PISNALO OT UPRAVNICI..NE PREKALJAVAITE ZASHTOTO PALNE LI SE...
406
7
 
3
 
! Отговори
INVESTITOR преди 12 години
idelano moga da predloja 2000 lv. na bia4ite , ima li kandidati
405
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се подавайте на провокации - не мюсюлманите са проблема на та държава, а *** и политиците!Мен досега мюсюлманин не ме е окрал, но политици и *** - да.
404
2
 
24
 
! Отговори
EY TOVA E ISTINATA преди 12 години
Докато българи и турци се карат, *** ще спечелят.Не виждате ли,че всъщност те са основната заплаха за нормалния живот в страната- мързел,кражби,неграмотност,живеят за наша сметка,изяждат социалните без да си мръднат пръста и стават все по-нагли и опасни.И турци и българи работят за тях.Отворете си очите!
403
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do strahil ti edin nesasten mrisnik znayes li nyakoy den ste stane bilgariya tsiganska dirjava i togava ste vidite viye kakvo ste stane sisi vas mrisnitsite8
402
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tva e rabota na moderatora , samo toi puska tea laji tuka
401
3
 
3
 
! Отговори
умен преди 12 години
Пак добре само като са го били, ами дали не са го и е-али?
400
1
 
1
 
! Отговори
nema pari преди 12 години
palna izmi6lotina na DNES.BG
399
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eto vernata Informacia po slu4aia : vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3880391
398
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Прочетох статията два пъти - не ми се връзват нещата *облян в кръв и в безсъзнание*, пък прегледан и пуснат за домашно лечение. Извършителите не са хванати, а толкова *работа* са вършили на място... Някой нещо да е сънувал?!
397
5
 
7
 
! Отговори
СТРАХИЛ СТРАШНИЙ преди 12 години
Бой да има и битият да е турчин ей това е най-важното. Браво на биячите 6+. Ей това е национализъм. Браво поклон.
396
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
do 475 napisi bravo na vas mnogo se radvah ce ima edin umen covek tocno i yasno pisa mnogo vi molya toya nadpis napisete nyakolko piti za da razberat tipite