Ще плащаме тока и със SMS

От своя страна ЧЕЗ ще праща и "sms преди прекъсване"
3 юли 2011 11:47,
55
Ще плащаме тока и със SMS
Снимка: Архив, Булфото

Плащането на консумираната електроенергия може да се  извършва и чрез sms, изпратен от мобилния телефон, информират от пресцентъра на ЧЕЗ.

Услугата може да се активира с еднократна регистрация в  системите ePay.bg, eBG.bg и iCard.bg. Вариантът за плащане с  кратко съобщение е достъпен за притежателите на GSM с номер към български оператор и кредитна или дебитна карта.

Предлага се и възможност клиентите да се регистрират за "sms преди прекъсване", който напомня на потребителите за изтичане на крайния срок на плащане на задълженията.

През 2010 г. са  изпратени общо повече от 25 хил. подобни кратки съобщения, а  само за първото полугодие на тази година броят им е близо 23  хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
ядрения физик преди 12 години
Оня ден видях един ***, майка му стара, ако щете вярвайте беше висок до кръста ми (аз съм 1,80) и след малко бъркам в джоба да си платя една сметка и познайте...парите ги няма!
32
2
 
7
 
! Отговори
набабаимфърчилото преди 12 години
и иде идеята за новите телефонни измамитоку виж сме заплащали без да знаем тока на някоя незаконна леярна .не им пука ,стига да се плаща.имал си дал си.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа Борисов, Сидеров, Иване и Мартине ...ДОКОГА ВАШ'ТЕ *** НЯМА ДА ПЛАЩАТ ТОК и ВОДА, ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТ ?!!!И НА ВАС ДА ВИ Е... М....
30
2
 
13
 
! Отговори
GB преди 12 години
Един въпрос към аудиторията: Някой да е чул *** да не си е платил мобилния телефон и да не са му го спрели? Питам защото в белите страни отдавна токът се отчита и плаща с SMS от устройство вградено в електронния електромер, който се заежда с валчери също, както мобилните телефони. И няма нужда електромерът да се изнася на майната си. Напротив, на видно място в хола е и започва да пищи предупредително, когато предплатените пари наближат да свършат. Валчери се продават по бакалиите.
29
3
 
18
 
! Отговори
будала преди 12 години
Тези наши управници толкова ли са *** ЕВН в Австрия работи на 2% печалба а у нас на 18% печалба и тя отива в Австрия Колко ли дебело ЦАРЯ намаза филията и от двете страни.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е***и груповия секс където ще стане. Едните ще си пишат колкото ток искат а **еМтел само ще умножат и начислят...
27
1
 
11
 
! Отговори
ром/сиганин/ преди 12 години
Евала бате ЧЕЗ,хай сига ште си взимате редовно мангизите от М-тела,Глобула и Вивата...А моим ли ръна и пиачка да ми плаштаате по ГСМ-ето? Ай бате,убава страна е Чалгария,опс М***алия.Айше ***,ай да "бацаме" чаавета.Има кой да ги чува.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
......до 22...... Ами помисли си за герберите ...те са си те....
25
0
 
9
 
! Отговори
До 5 та преди 12 години
На пълно е нормално при новите електронни електромери ако е минавал някой камион по улицата Има и друго при лятното часово време нощната тарифа се включва в 11 вместо 10 часа Така че имайте предвид когато е ползвате.И тук ни удрят с един час.
24
1
 
15
 
! Отговори
ами преди 12 години
Ще плащаме господа монополисти ще плащаме,ще ходим гладни но ще ви плащаме защото сме овце!!!
23
1
 
14
 
! Отговори
Tochniq преди 12 години
Еми бате, много уместен въпрос. Продадоха я нашите изеднцици на 4ужденците както продадоха всяко едно пе4елившо предприятие. Раздадоха се комисионни под масата, тъй като 100% са я шитнали на изгодна за тях оферта - тоест с намаление и те така... Това беше идеята да ни вземат в ЕС - да ни унищожат производството, да ни съсипят армията, да изкупят какво що има за тяхна изгода и сега резултата е налице - на където заиграе тяхната тояга натам бягаме....станахме рая в собствената си държава!
22
5
 
5
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
АБЕ ДАЙТЕ НЯКОЯ СТАТИЯ ЗА КОМУНИСТИ ИЛИ ТУРЦИ, ЧЕ ДА СИ ПОПСУВАМЕ НА ВОЛЯ :)
21
3
 
20
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Поста е от 17 Януари, тази година ...Тази сутрин отивам да си плащам тока в пощата на град Карлово, и на входа се сблъсквам с млад *** (не повече от метър и половина висок). Той весело развяваше след себе си, също съзтезателка по художествена гимнастика, няколко метра дълга лента ..."Каква е тази лента ?" - питам го"За тока""Че защо е толкова дълга ?!""Ами защото е за цяла година""И колко е общо за годината ?""Амиии 87 лева "Влязох и платих само за един месец 65 лева ток, въпреки че се отопляваме на дърва и готвим на газ ! Пред гишетата стояха само бедни бели пенсионери и плащаха сметките. Казах за случая на случайно чакащия до мен. А той :"Та *** са електората, на *** горе в София, какво се чудиш ?!" Но все така учуден, съм длъжен да задам два въпроса на три *** :ДрОгарю Бойко, дрОгарю Шимоне (за теб става въпрос дРянков), дрОгарю Трайков ( имам предвид трижди лауреата на стипендия от унгарския *** Шорош, министъра на енергетиката Трайчо Трайков)1) Нали на нас българите спирате тока, само дни след като не сме си го платили в срок ? Защо този *** плаща чааак след една година ?!! Къде в Конституцията пише, че законите не важат за *** ?!!!2) Тези 87 лева разделени на 12, правят по 7 лева ток на месец ! Когато знаем, че всяко многолюдно *** семейство има поне по 3 цветни телевизора, да могат по-групи да гледат различни програми от 3-те сателита горе на покрива. Как така те имат 7 лева сметка, а сметката на двама българи, които пускат бойлера си само нощем е 65 лева ?! Та тези нищожни 7 лева са нереални, то се вижда ... Но вместо да проверите многолюдните ромски фамилии, с подозрително малка консумация, вие сменихте електромерите на българите (вкл. и на моя блок) с по-чувствителни.Искате да обръснете яйцето ?! Амо то яйцето отдаавна обръснато ...
20
0
 
5
 
! Отговори
атомен физик преди 12 години
до 18Я му убуй едни *** на Волен :)))))))))))
19
0
 
9
 
! Отговори
плащач! преди 12 години
аз само искам да пожелая на другарите от монополите от енергетиката---ДА ВИ БОЛЕСТ НЕ ПРОПУСНЕ И ЛЕКАРСТВА С ТИЯ УВЕЛИЧЕНИЯ ДА НЕ ВИ СТИГАТ!!и на другаря СЕМЕРДЖИЕВ-да ти го начука румънски ТИР лексъса пък ти да си в него с паричките дето ни ги крадете барабар с БТ БОЙКО ТУКВУНА И СЕДЕФЧО *** ОТ РАДОМИРСКО!!що не дигнете на *** ТОКА !?мамичката ви
18
1
 
15
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
А *** ще почнат и най-после да си плащат ...тока и водата, данък-сгради и такса-смет ?!!!Господа Борисов, Сидеров, Иване и Мартине ...
17
0
 
10
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 12 години
Тия ГРОБаджии се скъсаха да ни улесняват плащанията...Нищо няма да ви плащам бе некадърници и мошенници. Сега го гледам Цветанов по канал 3 как лъже и мед му капе от устата...
16
1
 
18
 
! Отговори
БУНТАРЯ преди 12 години
НАРОДЕ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ВЪСТАСНИЕ........
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@13Така е, но могат да спестят от кражба на ток, от внасяне авансово на пари за още неизразходван ток, от спестена подръжка на мрежа от каси и инкасатори и др.Трябва само добра воля. Ваучерите могат да се продават навсякъде и цената им да се променя лесно..
14
0
 
14
 
! Отговори
SMS преди 12 години
На ЧЕЗ ще им изпратя Джак-ИЗКОРМВАЧА само той може да ги оправи