"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
3
 
4
 
! Отговори
....288 преди 12 години
ЕМИЛ ДИМИТРОВ ,ДЪРЖИ ЦИГАРИТЕ Б БГ ........ТАКА ГОВОРЯТ ХОРАТА!
282
2
 
7
 
! Отговори
до 293 преди 12 години
ти пък откъде изплува с тези неграмотни приказки? я си *** на позитано да си бъбрите със старците и бабите или пък с гей-дружинката ви,там си ги мърморете каквито ги можете.
281
8
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Каквото си е имало преди има го и сега, сега е спъти над всякога,защото няма работа, няма и заплати понеже няма икономика, а как да се издържат хората , ако не с далаверки... ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ГЕРБЧЕТА ОТ СЪТВОРЕНОТО
280
10
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Контрабандата се ръководи ама с точност от ГЕРБ и от никой друг,хващат цигари за пред публиката, ГЕРБЕРИ нали не се сърдите че сте перфектната публика на Бойко
279
3
 
8
 
! Отговори
до 282 преди 12 години
я стига с тези паранои от простотия! горива има бол навсякъде около нас, само да искаш да копуваш! бизнеса плаче за ПАЗАРИ , а не за производството на продуктите. русия се е задавила вече от лакомията да ПРОДАВА горива, доколкото има пазари. а всъщност русия вече изнемогва в ДОБИВА на тези горива, вътре в русия е безумна криза да си купиш бензин,независимо от цената. всичко изнасят заради сключените договори и влошаването на добива и качеството на нефта им.
278
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
286Напротив, имаше.
277
3
 
7
 
! Отговори
до 283 преди 12 години
Абе цял министерски съвет се сърба за ради 2 лифта край банско и решиха че ще се променя закона за да не се затваря лифта! Толкова за "закона" в Бг! Като може за едни ще може и за други - нали било еднакво за всички!
276
8
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Герб са хванали цигари ама друг път, ГЕРБ са единствените които се финансират от контрабандни цигари пич, нали знаем как се вкарват цигарки не ми говори хуморески
275
2
 
5
 
! Отговори
liybovnica na Zlatev преди 12 години
I sega kak shte mi kupuva Aston Martin i rokli ot Prada ? Boiko, ti si palen ***, sasipa mi sladkiat jivot. No sam bila svidetel na ne 1 i 2 sreshti mujdu teb i Zlatev. Znam samo ,che spazvaneto na zakona ne e prichinata za tozi cirk :) Ako beshe tova,shtiahte da otnemete licenza na Lukoil oshte predi 1 godina kogato be priete Naredba 3. Az znam....zashto chak sega se setihte za lipsata na izmervatelni uredi,no shte malcha,zashtoto ne iskam da si uslojniavam jivota.
274
2
 
3
 
! Отговори
до 285 преди 12 години
При комуняро - резашката коалиция нямаше контрабандни цигари на всеки ъгъл! Смятай колко е контрабандата сега че да хвашат 50 пъти повече, а да се продават 10 пъти повече!
273
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
284ГЕРБ за 2 години са хванали контрабанда цигари около 50 пъти повече, отколкото БСП+ДПС за 4 години. Смятай, кога точно не са се плащали акцизи.
272
3
 
2
 
! Отговори
до 281 преди 12 години
Там е работата че е съмнително дали ще плащат! Колкото плащат вносителите на цигари и алкохол - може би :))))))
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
279На законът не му пука, че Лукойл имали питане.
270
2
 
3
 
! Отговори
до 276 преди 12 години
Целта трябва да е ЛукОил да спазва законите. Ако затворят рафинерията - те пак няма да ги спазят! Ако си затворят и базите - губим половината държавен резерв и 60% от резервоарния парк! Избора е между лошо и по-лошо!
269
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
278Дали акцизите ще се плащат от Лукойл или от другивносители, за държавата е все тая - пак ще си вземе парите, защото бензин се потребява въпреки Лукойл.
268
2
 
11
 
! Отговори
до 274 преди 12 години
що за проруско мислене от българин? никой не изнудва русия, тя се прави на луда досега,разчитайки на нашите предатели тук,които, уви, са в изобилие покрай комунистическата мафия в бизнеса ни. нефтохима е имал време да реагира технологично-цяла година. сега пищят, защото им казахме БАСТА. от къде накъде ще им правим специални условия с бригади дебнещи митничари на място, с ченгега, дебнещи тези митничари срещу корумпирането им и т.н.? има си техника,да са я монтирали. много е просто, другото е ..
267
4
 
3
 
! Отговори
до 274 преди 12 години
Не са сложили защото има официално питане до Митници, НАП и тем подобни къде ги искат! Имаше искане за смесена комисия да направи предписания защото някои от условията в оная наредба 3 са неприложими в рафинерия! За това имаше отсрочка до декември! Но Боко не чака декември!
266
1
 
3
 
! Отговори
до 268 преди 12 години
Илизането на ЛукОил в ремонт доведе до липса на 40 милиона лева в бюджета! Цитирам ти Симеон Дянков от миналата година! Това е за един месец само мито защото нямаше внос и износ. Вътрешния пазар вървеше нормално - тоест акциз и ДДС пак са постъпвали! - 40 милиона само защото не работи, продажбите си вървяха от запасите - пак кажи че са 6% и ще излезе че имаме 800 000 000 месечен бюджет!
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
274Възможно е да не е толкова просто слагането на 'водомерите'. Все пак, за една година не са сложили и един 'водомер'. Така, че това не е оправдание.
264
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
274Ако спазването на законите е изнудване за Русия, то това само доказва, че Русия е една варварска страна.

Спонсорирани публикации