Прокуратурата рови доходите на Цар Киро

Обвиниха в умишлено убийство шофьора на буса убиец в Катуница
Обновена: 25 сеп 2011 20:41 | 25 сеп 2011 13:48,
583
Прокуратурата рови доходите на Цар Киро
Среднощен кадър от погрома над имението на Цар Киро Снимка: БТА

Главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като физическо лице за дълъг период от време. Това съобщи за Dnes.bg окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. По думите му Цар Киро може да бъде разпитан във всеки един момент като свидетел на събитията.

„Няма цивилизован начин в една правова държава един човек да бъде изселен насила”, коментира окръжният прокурор по повод подписката на жителите от Катуница, в която се настоява фамилия Рашкови да бъде изселена.

Даскалов призова да не се прави аналогия със случая „Зрънкови”, тъй като тогава ромите от Видин сами поискали да бъдат изселени.

Задържаният снощи шофьор от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел в петък вечерта, ще бъде обвинен за умишлено убийство при катастрофа. Него го грози затвор от 10 до 20 години.

Обявеният за общодържавно издирване 55-годишен мъж, който беше задържан късно снощи на влизане от Турция, се сдоби и с второ обвинение заради прегазването на трима полицаи и нанасянето на средна телесна повреда на униформените.

Още по темата

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Очаква се днес шофьорът на буса убиец да бъде разпитан и да се установи дали някой му е поръчал да извърши убийството на 19-годишния младеж, син на бившата кметица на село Катуница.

Оказа се, че с майката на убитото момче и Цар Киро имат дразги от доста години. В полицията са валели жалби от страна на двете семейства за отправяне на смъртни заплахи от двете страни.

Последен заплаха за живота си от страна на фамилия Рашкови е получил 19-годишният Ангел в петък следобед. Няколко часа след заканата момчето е прегазено от буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Десет години затвор са нищо, но съм сигурен, че разберат ли в вътре кой е той и че е влезнал за убийство на Българин, ще го пръснат. Ще излезне *** от затвора със сигурност.
24
0
 
36
 
! Отговори
БЪРЗО преди 12 години
Местната Полиция бързо нагласи нещата , хванаха първия *** влизащ от Турция и го закопчаха .Кога успя да избяга в Турция и да се върне.И защо Прокурора разпореди проверка на Доходите чак сега , къде е Държавата , къде е НАП , къде е Парламената .Човек ако си направи анализ ще излезе че Цар Киро е давал всеки месец пари на хора от тези Институции , и сега Местната Полиция затова го пази , за да не излезе наяве черното счетоводство .Цар Киро не е толкоз *** за да не си води списък .
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в Бг НЯМА правосъдие и справедливост, върнахме се 500 години назад в средновековието - само със саморазправа вече могат да се решат подобни проблеми
22
0
 
19
 
! Отговори
77 преди 12 години
Късно е вече прокурорче фитила е запален другото народа ще го извърши,димек проверката и изселването,вие само стоите и гледайте...
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да няма цивилизован начин?Зима се един транспортен самолет.Вътре се товарят 500-600 *** с парашути.Някъде над Сахара следва колективен скок.Там е чудно -тока е без пари кабели има много и навсякъде социалните помощи са по 1 милион.Райско е.Местните също са готини пичове -живеят са да слугуват на *** тва им е детската мечта.Всичко е много хуманно и социално.Ей ви цивилизован начин.
20
1
 
72
 
! Отговори
КРЪВ ДА ПОВРЪЩА преди 12 години
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ДОХОДИТЕ НА МИЗЕРНИЯТ *** . ИСКАМЕ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а събудиха се
18
3
 
14
 
! Отговори
кирил гогов рашков преди 12 години
тая прокуратура няма ли почивен ден ,басимайката лельо.аз съм от герб,бе
17
43
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
99% ОТ КОМЕНТАРИТЕ СА НА ЕДИН И СЪЩИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ НА БСП-МАФИЯТА.НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ.
16
1
 
36
 
! Отговори
gogo преди 12 години
3-12 год. затвор,ОМГ..........а ако момчето не беше убито а беше ударило дъртия ***,А,щяха да му сложат най малко 10 год. нали,и то само за удар ............
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо беше необходимо да се чака всичко това да се случи и да има трупове, за да се сетят, че трябва да проверяват доходите на този *** "цар"? Явно е, че народа трябва да им даде знак ИНАЧЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ!
14
0
 
56
 
! Отговори
xXx преди 12 години
Гнусна съдебна ***, къде спахте последните години и десетилетия, та трябваше да има смъртни случай, та да почнете проверки? Или ви бе удобно да си прибирате подкупите и да си затваряте очите? *** прокажена ***! И вие, и полицията, която не пази обикновените хора, а според изгодата на едни или други политици и началници. Грях ви на душата на всички вас, но то ще ви се върне, помнете ми думата!
13
0
 
47
 
! Отговори
Too late преди 12 години
А прокуратурата кой ще я разрови?И там е яко
12
0
 
15
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Е, само 30тина години.....
11
0
 
70
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Сега се сетихте нали?Когато вече предизвика обществено внимание.Пикая на цялата система в тая смешна държава!
10
0
 
48
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТАЗИ ПРОКУРАТУРА ,ЧАКАШЕ ДА ИМА УБИТИ ЗА ДА РАЗСЛЕДВА МРЪСНИЯТ *** ,КОЙТО ПОЛИТИЦИТЕ ГО ИЗДИГНАХА ДО ТИТЛАТА ЦАР , А ТОЙ И ОСМИ КЛАС НЯМА!!! СЛЕД *** ДА СЕ ГОТВЯТ И КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ . ТОЧИМ НОЖОВЕТЕ!!!
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просия, проституция, Обири, от там са доходите на `царя` .. какво оима да рови прокуратурата след като добре им е известно , и като е пускан ВСЕКИ път след влизането му в затвора ..
8
0
 
66
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
Толкова "кухо" изглежа всичко. Ссед 3 месеца, когато ще е завършила проверката (може би), ще се каже само, че няма нищо нередно и край. Още от сега си личи, че случаят ще бъде потулен. Жалко. Шенген ли? Луди ли сте. Та в София по главните булеварди редовно си се движат *** с каруци.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея се сетиха! Късно.
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко изрови на Цеко апартаментите. В момента прокуратурата замазва , приятеля на Бойко Борисов , "цар" Киро да излезе по чист от снежинка.