Независими кандидати се оплаквали от дискриминация

Жалват се от по-високи изисквания в сравнение с издигнатите от партии
Обновена: 10 окт 2011 20:34 | 10 окт 2011 20:20,
8
Независими кандидати се оплаквали от дискриминация
Кемал Еюп. Снимка: Булфото

Независими кандидати са подали жалби, свързани с Изборния кодекс, в Комисията за защита от дискриминацията.

Това съобщи председателят на комисията Кемал Еюп, който участва в националния семинар "Гражданскоправни аспекти на превенцията и борбата срещу дискриминацията".

Той поясни, че те най-често се оплакват, че изискванията за непартийните кандидати в закона са повече отколкото към тези, зад които стоят определени политически формации. Комисията ще се произнесе по тези жалби след изборите.

От началото на годината досега в комисията са постъпили около 650 жалби и сигнали за дискриминация. Броят им е колкото през цялата минала година.

Все пак за последните две години комисията отчита спад на постъпващите жалби. Някои от сигналите обаче се препращат към други институции, от чиито компетенции са проблемите.

Най-голям е броят на оплакванията от дискриминация в сферата на правото на труд и дискриминацията по възраст и увреждания.

Една- две са жалбите, постъпили в комисията за защита от дискриминацията, във връзка със събитията в село Катуница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
КУНЕВА ЩЕ БЬДЕ НА БАЛОТАЖ
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...до 20 в бюлетината !Виж какво,приятел,уважавам избора ти, но не ни ли стигнаха експериментите в изстрадалата ни родина?Имахме премиер "царче"!Премиер с нито един ден трудов стаж!Премиер адвокат,който затри икономиката и селското ни стопанство !Премиер икономист от аонсу!Премиер,който създаде ВИС,СИК, ДПС!Премиер бандит!И сега какво-да изберем президент рападжия и чалгар ли?Благодаря,но трябва да сме големи *** ако направим и това...
4
4
 
1
 
! Отговори
бг преди 12 години
маи е време тези циркаджии да престанем да им се дават паки за кампании и да ги гледам после с мерцедеси,,,,само за 1 месец,,,не сме толкова богата дьржава,,,даите на герб да ги издухат на пьрви тур и да спестим някои лев за 13 заплата
3
3
 
5
 
! Отговори
№ 20 в бюлетината преди 12 години
Аз ще гласувам за Светослав Витков. Eдинственият, зад който наистина не стоят никакви партийни интереси, никаква партия или движение. Eдинственият от всички кандидати, който на страницата си във Фейсбук в графата "Политически възгледи" е написал "БЪЛГАРИН"!Писна ми от продажници, бивши (???) комсомолци, комунисти и десари - политически ***, прислужници и кукли на конци.
2
5
 
7
 
! Отговори
мафия преди 12 години
защо герб не махнаха тоя от такава важна комисия ..до кога дпс ще си развява байряка.
1
2
 
10
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 12 години
БТВ обяви Тримата Кандидати които ще са на Балотаж , защо останалите не направят РОТФРОНТ.Щом една турска телевизия определя Президента на България трябва да получи звучен шамар от останалите кандидати.