Как се стигна до смъртта на 19-годишната Деяна

Проверка установи множество нарушения при лечението на родилката
Обновена: 9 дек 2011 17:27 | 9 дек 2011 17:27,
96
Как се стигна до смъртта на 19-годишната Деяна
Снимка: архив, Булфото

Редица нарушения е установила агенция „Медицински одит“ при смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева, която беше размотавана в четири болници, без да й бъде поставена точна диагноза.

Деяна почина на 24 октомври тази година. След като на 12 септември Деяна е родила със секцио в "Шейново", настъпват множество усложнения, поради които се налага в рамките на около месец тя да бъде приемана в различни лечебни заведения.

Проверката на Изпълнителна агенция "Медицински одит" обхваща болниците "Шейново", "Пирогов", Инфекциозна и Александровска болница.

В "Шейново" след раждането въпреки високите стойности на левкоцитите на Деяна, не е направена интерпретация на това състояние и не е вписана в медицинската документация.

Не са извършени никакви допълнителни изследвания за отхвърляне или доказване на възпалителен процес, се посочва в становището на агенцията.

Още по темата
Деяна не е била преместена в изолатор поради липса на такъв в "Шейново", въпреки че състоянието й го е налагало. Тя е изписана въпреки пордължаващи повръщане и диария, без контролни изследвания и без адекватна терапия.

При извършване на лапароскопия в болница "Пирогов" се установяват тежки възпалително-некротични промени в дебелото черво, което е налагало спешна операция, но тя не е извършена.

В болницата са предприели "изчаквателна тактика", се посочва още в  становището. Извършени са и 8 консултации с акушер-гинеколози, при които не е констатирана послеродова инфекция.

На 7 октомври, в Александровска болница Деяна претърпява спешна операция, при която се отстраняват органи и за първи път се допуска и предполага наличието на "тежък септичен синдром с вероятно начало гинекологичната намеса“, посочват от агенцията. 

В оперативния протокол д-р Атанас Темелков от Александровска болница е записал, че в матката са намерени некротични материи и се "касае за сепсис от гинекологичен произход".

В патоанатомичната експертиза се установяват "задържани некротични части от околоплодни обвивки, плацента", посочват още от "Медицински одит".

Родителите на Деяна са завели съдебно дело, като то засега то се води срещу неизвестен извършител, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
дддддд преди 11 години
Обадете се на Спешна помощ и по телефона ще ви направят консултацията и изобщо никой няма да си направи труда да дойде да види за какво става на въпрос. А да попаднеш в болница - ще те разболеят и ако си пъ издръжлив може и да оцелееш!!!!
86
0
 
3
 
! Отговори
hd преди 12 години
Направете си само един експеримент. Отидете в спешното във вашия град и кажете, че ви боли силно долу вдясно. Веднага ще сте на операционната с диагноза - възпален апандисит и паричките по пътечката ще се стичат.....Докато се усетите, да кажете че е матап, вече ще излизате от упойка :)
85
0
 
1
 
! Отговори
svetli преди 12 години
V Balgariq otnoshenieto kam jenite, koito otivat da rajdat e mnogo gnusno i zlobno, kato si tam, vse edno te mrazqt mnogo i si im v racete nai-posle, i nqmash na kade. Prosto razbrax, che tova ne e mqstoto kadeto shte jiveq i shte jiveqt moite deca, i ako imam drugi nqma da sa balgarcheta. Nikoi ne me e tormozil, zashtoto az znaq kak da ocelqvam, no nabludavax momicheta okolo men, koito sa qvno s po- slaba psihika.
84
0
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Трябва да бъде глобявана болницата - тя да си съди конкретния некадърник - иначе, всичко ще бъде потулено.
83
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ще има ли осъдени убийци в бели манти???
82
1
 
8
 
! Отговори
marina преди 12 години
Hora, gledaite v you tube Goreshto s maikata na momicheto (Istinata za smurtta na edno momiche). Az se razrevah dokato go gledah, nqma takava tragediq. Tq ne si e platila za izbor na ekip i lekarite ot Sheinovo za izvurshili nemurlivo sekcio, a posle za q izpisali ot bolnicata, kogato e zapochnala da i se natrqva kruvta ot ostavenite chasti ot placentata. Gadnite *** dori ne sa napisali nishto v epikrizata i taka za obrekli Deqna na adski muki i v posledsvtie smurt! Dolni ubiici!!!!
81
1
 
12
 
! Отговори
Julian преди 12 години
Не разбирам защо трябва да се глобява болницата, а не да се търси персонална отговорност, значи основни проблеми са безотговорните лекари и липсата на достатъчно добри условия в болниците поради липса на пари, и кво хем виновния остава ненаказан, хем вместо да решим втория проблем с липсата на финанси го задълбочаваме още повече, глобявайки болницата вместо да накривим канчето на скапания некадърник?!?
80
0
 
23
 
! Отговори
И какво сега преди 12 години
Излиза, че *** са забравили част от плацентата, което е основно действие след изваждането на бебето. Когато плацентата се изхвърли от организма се следи зорко дали е цяла и дали няма остатъци от нея в жената.Не ги знам тези лекари, само ще кажа, че баба ми е раждала вкъщи,както и е помагала за *** на бебетата, това го знам още от нея, въпреки, че е нямала висше медицинско образование и за благодарност е получавала гощавка, кърпа и пита, това е било преди 1950г....
79
0
 
8
 
! Отговори
Mimka преди 12 години
Проблемът в БГ и не само, е че хората първо не поемат отговорност за своите действия и второ не си вършат работата съвестно. Ако всеки даваше 100% от себе си във своята и работа и не мислеше само как да се скатае, много неща щяха да са различни.
78
0
 
13
 
! Отговори
за тактиката ?!? преди 12 години
И аз не мога да си обясня какво означава "изчаквателна тактика", още повече- при такава диагноза и състояние- "възпалително-некротични промени в дебелото черво". Може би са се надявали, че възпалението ще се излекува само или просто ще изчезне?!? Или че момичето просто ще почине - я в дома си, я в друга болница, и те няма да са отговорни за това?!? Възмутително.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da smart vinagi shte ima,no da ima i osadeni doktori nqma ,nqma i da ima garvan na garvan oko ne vadi vsichki sa varzani,no ako ima i disciplinarni nakazaniq mai malko shte se pozamislqt varhy jivota na bolnite
76
0
 
21
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Аз бях 3 години по болници и се нагледах на доктори и сестри със самочувствие на богове и възможности на мишки......Но дори и това не е страшно,.....страшното е,че не е останало нищо човешко,а камо ли лекарско..Тежкия ми живот по болниците ме срещна и с добри лекари,но те бяха толкова малко на фона на мнозинството аритметици,дето превръщат човешкия живот в пари,вземат ги и после пак ти го затриват.....защото парите могат да те направят по-богат,но не и по-лекар
75
0
 
12
 
! Отговори
шшшш... преди 12 години
Състоянието на качеството в медицинското обслужване е като във вица:"Абе, като знам какъв инженер съм, та ме е страх да отида на лекар!"
74
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
"В болницата са предприели "изчаквателна тактика""Какво означава този термин "изчаквателна тактика" някой специалист би ли могъл да ми обясни???
73
0
 
19
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
На страшно е това че в моята държава хората не работят това което им се отдава, това което искат, това което могат а това от което могат да изкарат най - много пари.Една голяма част от докторите са там защото мама и тати са лекари, защото могат да получават едни добри пари за страната въпреки че не са мечтали да са лекари въпреки че не са добре подготвени защото от самото начало не са се старали да бъдат добри лекари.Страшно.Масово е това.Е не може!Затова стигнахме до тук, толкоз некадърници има
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не обвинявайте младите лекари, те са доста по добри от старите. Когато майка ми получи инсулт, точно стар лекар не можа да познае какво и има. Добре, че бяха празници и останаха само стажанти. Младежите я вкараха в болницата и я сложиха на системи. За 3 дни я вдигнаха на крака и я стабилизираха. После дойдоха дъртите мошеници и направо размазаха младежите. Нямам думи ... дано младите да не се увълчат, дано.
71
2
 
24
 
! Отговори
shrek преди 12 години
Лекарската мафия така яко се е окопала, че никой не може да я мръдне. Дъртите барем имат някакъв опит, ама сегашните простаци завършват с връзки, протекции и пари. Лошото е, че ако дай Боже един ден успеем да се пенсионираме - въпреки Дянков - е те тия *** ще ни довършат тотално!
70
3
 
11
 
! Отговори
111 преди 12 години
Лекари в България,засрамете се вие плашите хората,защо сте толкова некомпетентни,безотговорни и алчни, вие просто сте едни незнаещи ***,на които хората се опитват да доверят живота си, а вие им го отнемате
69
1
 
30
 
! Отговори
стеф преди 12 години
Хорааа,само си чешаме езиците тук.Да се молим да не сме на мястото на това младо момиче,което нищо не е видяло от този живот и на мястото на нейните родители .Мир на праха и!!!!Почивай в Мир мило Момиче!
68
0
 
11
 
! Отговори
ринго преди 12 години
....имената на виновните не са споменати а дело ще се води срещу михаля .Кога най после ще има посочени виновни или като случая пред Соло съдът ще замаже всичко с юридически еквилибристики