България скърби за жертвите от Бисер

Преди дни скъсана язовирна стена отне живота на 8 души
8 фев 2012 07:00,
91
България скърби за жертвите от Бисер
Снимка: архив Булфото

Правителството обяви днешния 8 февруари за ден на национален траур, в памет на 8-те жертви от наводнениято в Хасковско.

В деня на траур националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Удавените в село Бисер са четирима. Издирват се още двама, като почти със сигурност се предполага, че са загинали, но телата им засега не са открити.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Жертвите от село Бисер са Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов.

Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Още не е ясно дали мостът е пропаднал от приливната вълна или те са паднали с колата от него.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

След бедствието стотици хора останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона.

Държавата обяви, че ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи, че жертвите на бедствието ще бъдат погребани на държавни разноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
Стига празни приказк преди 12 години
На властта май й е спешно необходим Щаб за премахване и изначално организиране отново на всички министерства и институции в тази държава! Управлението на една страна си има правила, измислени и доказали се в нормалния свят отдавна. Има отлични специалисти и в България във всички области. На тях предоставете власт и средства! Стига корупция, стига благодушие пред престъпниците, стига безсилие, безхаберие и лицемерие във властта!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с поемането на отговорността няма да стане. Всичко е така омотано,че не може да се разбере кой кой е.
57
0
 
2
 
! Отговори
dok преди 12 години
до 53през 2005 кой са скъсаните язовирни стени можеш ли да кажеш или само простотий ръсиш.Не защитавам никой но когато се говори трябват факти не бля бля, защото бях в горна малина тогава и видях какво става и от какво е породено, но не е от скъсана стена.
56
0
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Защо трябва да ходи цялото правителство, нали за това има институции и добре платени чиновници? Те какво правят в такива моменти, освен да си чоплят носа ?
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I bez tova biaha prekaleno dyrti. Stiga im tolkova.
54
2
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Какъв 3ти свят бре ?!?!? Кръчмите са пълни магазините също всички работят(без тези който НЕ искат)улиците са пълни с коли!! Ние сме държавата свят :DDD
53
2
 
5
 
! Отговори
Ние ли да ви казваме преди 12 години
Да спрат най-после тези *** спорове / щяха да са смехотворни, ако не бяха трагичните събития/ на кого принадлежи язовирът и кой носи отговорност за огромното нещастие! Телевизиите- спрете с въпросите, а потърсете ДОКУМЕНТИ - кой, кога, на кого, с каква цел и условия е предоставил тези огромни водни маси и не е предвидил заплахата за живота на хората при лошо стопанисване? Изпращаните дълги години сигнали-до кого, кой ги е регистрирал, защо не е отговорил и действал? Толкова ли е трудно?
52
2
 
9
 
! Отговори
Хисто преди 12 години
Открийте разликите:1. 2005 г. - Управление на БСП и сие - Наводненония , скъсани язовирни стени2. 2012 г. - Управление на ГЕРБ - Наводненония , скъсани язовирни стени
51
1
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 12 години
Кой допусна тази трагедия? Искам някой да поеме отговорността. Или ще се намери жертвено агне? Ще се прехвърля отговорности между институциите, но това няма да върне хората. Някой има ли мъжеството да каже - "Аз сбърках, проявих безотговорност, престъпна небрежност и т.н. Или политиците ни за пореден път ще се проявят като шушумиги.
50
2
 
8
 
! Отговори
Дискавъри чейнъл! преди 12 години
Добър вечер будни Българи!Предаваме директно за целия свят от вашата Страна, но преди да покажем на всички как оцелявате, искаме да ви зададем само един въпрос:- Вие, никога ли не сте чували как живеят, нормалните хора по света?Вие сте наред да кажете как оцелявате днес вашите коментари ще предаваме директно по света. Ние нямаме думи да опишем това което се случва около нас тук. Били сме в много държави от така наречения трети свят, но вие Българите явно искате да откриете по трети свят, само за вас. Оцеляването тук за нормалните хора е почти невъзможно, но чакаме от вас да ни споделите как Оцелявате всеки ден!
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАЖЕ И В ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР,кутевите драскачи само плюят против всички и всичко,за тях няма нищо по свято от тяхната майка свята партията столетница бкп преименувана през 1990г.в бсп,само ще кажа не ви ли стига пролятата невинна човешка кръв от вашата майчица свята партията!!!
48
2
 
13
 
! Отговори
pege преди 12 години
какъв цинизъм на властите. Оправдават се като ученички. Плъхове.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - ПРАВЯТ СИ РЕКЛАМА НА ГЪРБА НА УМИРАЩИЯ БЪЛГАРИН - ПЪРВО ГРАБЯТ МИЛИОНИ, ПОСЛЕ РАЗДАВАТ МИЛОСТИНЯ.....И ВИНОВНИ ПАК НЯМА
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледахте ли ги днес по тв-то *** министъра на войната и кмета как пак си прехвърляха топката - тва не е мое, твое е , баси и мишките гнусни са тези, акато си представите само, че повечето ,които са на отговорни постове са такива, ум да ти зайде от такива ***.
45
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
42, ами никой не го отрича туй бре, тъй си е...
44
0
 
6
 
! Отговори
ДО 39 преди 12 години
Няма значение минали или настоящи управляващи, всички те са приятели и играят комбина срещу българския народ.Те са като "доброто и лошото ченге" а като им свърше мандата ще спечелят или пак с измама както на президентските избори или ще се завъртят пак старите.Това който управлява държавата няма голямо значение щото Всичките в момента са "бивши" комунисти и "бивши" Агенти на Държавна сигурност.До момента няма един достоен българин който да е управлявал държавата така както му се иска на народа
43
0
 
6
 
! Отговори
деян преди 12 години
това правителство се самозабрави и наистина господ го наказа.всички са мафиоти,корумпирани,агенти на дс,партиици и всякаква *** която живее на гърба на народа и го подлага на геноцид.вярвам в господ и мисля че тои наказва борисов и герб със потопите и всички природни бедствия.
42
1
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Никой не те кара да се чувстваш виновна,нито да облечеш черни дрехи за траур. Това е най-обикновено човешко съпричастие и съчувствие, но явно не всеки може да го изпита.Нито се превземам,нито се правя на интересен. Просто се поставям на мястото на тези хора .
41
0
 
2
 
! Отговори
do 42 преди 12 години
i v belite strani horata pla6tat na dyrzavata i partiata po edin ili drug na4in. stiga ste pliuli po toia i onia. stra6na pasmina po foruma tuka. kato nemozete i neiskate da pomognete MYLCHETE. eiiiiii pleme bylgarsko.
40
0
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Предлагам:Държавата да освободи дарителските SMS-и от ДДС. Няма да обеднее от това!Настоявам:Да се установят и накажат виновните за това безобразие. От 10 години се е знаело, че стената има пукнатина и никой не си е мръднал пръста!