България скърби за жертвите от Бисер

Преди дни скъсана язовирна стена отне живота на 8 души
8 фев 2012 07:00,
91
България скърби за жертвите от Бисер
Снимка: архив Булфото

Правителството обяви днешния 8 февруари за ден на национален траур, в памет на 8-те жертви от наводнениято в Хасковско.

В деня на траур националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Удавените в село Бисер са четирима. Издирват се още двама, като почти със сигурност се предполага, че са загинали, но телата им засега не са открити.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Жертвите от село Бисер са Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов.

Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Още не е ясно дали мостът е пропаднал от приливната вълна или те са паднали с колата от него.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

След бедствието стотици хора останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона.

Държавата обяви, че ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи, че жертвите на бедствието ще бъдат погребани на държавни разноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
А тия партийни пари от къде мислиш че идват, да не би да им падат от небето а не ги вземат от нашия джоб.В нормалните държави партийте се издържат сами без да получават така наречените при нас "Държавни субсидии" който всяка година се дават на партийте.ГЕРБ е власта и винаги могат да си гласуват за другата година Двойна субсидия за компенсация, която пак НИЕ плащаме.Ако Цветанов и Тиквата да извадят от тяхния джоб 1 милион добре, загрижени са.НО в този случай това е просто PR за наша сметка
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много им помогнали на пострадалите хора ,няма що. Настанили ги ??!! при близки и роднини. Осигурили им ??!! топла храна, която обаче те си плащат.Жалко за загиналите невинни хора !
37
0
 
4
 
! Отговори
do 31 преди 12 години
"dedo pope" ne byrkai gospod v politikata - vmesto tova otivai da pomaga6 da se is4istiat ky6tite i dai pari ot zyrkvata za postradalite, no ne si pop, a i da si ni6to niama da dade zyrkvata - tia samo vzima.
36
0
 
14
 
! Отговори
до №33 преди 12 години
Преди малко гледах интервюто по БТВ с кмета на общината и той повтори няколко пъти, че от 2004 праща писма до управляващите, но никой нищо не е направил. Макар, че е кмет от БСП той самият призна, че и миналото правителство не си е свършило работата !!!
35
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
съгласен със попа,че това е божие наказание заради грешниците от герб та нали поповете знаят повече от нас и са близо до боспод.самозабравили5я се диктатор борисов получи божие възмездие за греховете си и тези на герб.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало левашката пАртия бкп-бсп кутевите пишман драскачи вазелина е на привършване по леко с вината към Господ Бог,защото природни стихии върлуват по целия свят и при нас е най малкото зло,свалете си червените очила и ще видите че сте нагазили в ла*ната на партията си,баста от форума че смърди от вашите постове!!!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цяла България скърби с близките на загиналите и съчувства на тези, които загубиха всичко под ледените води. Предлагам да се увеличат в цялата страна пунктовете, в които всеки да може да предостави храни, дрехи, бяла техника, пари за бедстващите. Вече изпратих SMS, но дали това е достатъчно? И едно пожелание: бързо да се установи вината, без отлагане. Виновните да понесат и финансова отговорност. Да заплатят за безхаберието си.
32
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
А Тиквата скърби за нарушения си рахат сега, наместо да пие ракия, налага се да ходи до пострадали райони и да цъка с език от съжаление...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКо ГЕРБ си бяха свършили работата като взеха власта сега нямаше да има жертви.Държавата е като една кола.Като я купиш й правиш основен преглед дали е изрядна до най малкото болтче.И чак след това се качваш и караш и правиш каквито и да било подобрения.НО при наще политици не е така, те се качват и почват да карат без да ги интересува дали държавата е изправна, важно е да е в движение, правят се "подобрения" който преди това не се проверяват дали ще е стабилна с тях и пътниците са в безопасност.
30
8
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Ей хомо ще те сваля аз теб много бързо гей скапан,Бойко е единствения достоен български министър досега,единствено неговата партия ще даде 1милион от техните партийни пари,и спри да ни призоваваш комунистическо изчадие адова,а по добре призови и другите партии да дадат по 1милион от техните партийни пари!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
оитец иван преди 12 години
аз съм поп и мисля,че господ наказва с наводненията правителството и герб .те са грешни и божият гняв наказва българия.заради политиците страда българия.това е потоп и божие наказание за бийко борисов който е грешен така мисля аз като божи служител поп от българската православна църква аз съм пор и съм наи близо до бога.това е божие наказцание и възмездие от господ никой не може да избяга и герб и борисов амин.
28
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
"Вий жертва паднахте в неравна борба....." Мир Вам! //// Стига траури, стига беди! Стига безумия и долни сплетни!
27
7
 
5
 
! Отговори
17 и 18 преди 12 години
Не можете да ме накарате да съм в траур за нещо което не ме вълнува.А стига сте плюли.Човек съм, не съм безчовечна, но не се чувствам нито виновна нито в траур.Защо трябва да се превземам.И да се правя на интересна, да пиша безмислици като не го чувствам така.А вие големите хора какво направихте?Изпратихте ли помощи та плюете по мен?Аз изпратих около 20 смс-а , а вие?Дрехи и храна нямам и самата аз, за да пращам.Ама ха, гледате все на някой да си го изкарате.Е НЕ СЪМ АЗ ВИНОВНАТА.Лицемери.
26
0
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Бог да прости трагично загиналите жители на село Бисер и съболезнование на близките.Призовавам тези от жителите на селото,които не са пострадали от наводнението,да не се редят за помощите,които се раздават в момента и да се излагат пред цяла България.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновен е кмета,защото си е водил кореспонденция с военните,вместо да нареди да се източи проблемния язовир това е в неговите правомощия,на село най голямата власт е на кмета,той е и съд и полиция и законодателен орган,да го линчуват селяните останали без дом и семействата на удавените от тази водна бомба,стига да размиват отговорността.Няма само да скърбим и никой да няма осъден за убитите по непредпазливост или неумишлено убити!!!
24
6
 
6
 
! Отговори
мами преди 12 години
Виновен е този който открадна парите за ремонта на язовирите - ЕМЕЛ ЕТЕМ и обрачите от фирми.
23
0
 
9
 
! Отговори
citat преди 12 години
Това, което се случва в България в момента, е трагична илюстрация, че държавата се разпада. Вече не като политологическа констатация. Разпада се в буквалния смисъл. Виждат се зловещите последици от кръчмарските лакърдии, чрез които бе позволено на неук човек като Бойко Борисов да дерибейства в България. Виждат се трагичните последици за нацията, която се държи като зомбиран от страх роб. И позволява безропотно този нагъл човек да гради култ към себе си. Защото в съвършената си некадърност и наглост управляващата клика превръща всекидневието ни в ден за траур. Докато прелита отгоре с хеликоптер
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toва че хора ,живеещи в горната махала на село Бисер,които ИЗОБЩО не са пострадали ,са били първи наредени на опашката за помощи направо ме потресе.Преди да псувате държавата се замислете какви хора живеят измежду вас.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради арогантно управленско безхаберието и бюрократичното поведение.България скърби за жертвите от Бисер
20
0
 
2
 
! Отговори
до Нм. 8 преди 12 години
не знаех че вече и за състрадание се искат пари..бедна госпожо от милионите бедни българи..