Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията

Виолета Николова получила за миналата година 72 бона премии
Обновена: 20 фев 2012 20:21 | 20 фев 2012 17:16,
247
Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията
Снимка: архив, Dnes.bg

Раздаването на бонуси взе главата и на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова, която е освободена от поста. 

В началото на месеца стана известно, че Виолета Николова е получила за миналата година 72 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

От тях 24 хиляди - със заповед на бившия правосъден министър Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди - по собствена преценка.

"Николова беше отстранена заради това, че си е дала 48 хиляди лева като допълнително материално стимулиране за половин година", обясни министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Втората причина за смяната й са лошите резултати от проверката на инспектората, които сочили, че работата в Агенцията по вписванията е незадоволителна.

Проверката е приключила миналия петък и според нея голям брой от задълженията на Николова са останали неизпълнени.

Диана Ковачева определи като неморално и възмутително това, че Николова си е дала такъв бонус, но уточни, че размерът му не  излиза от предвидения в закона.  Дали може да й се търси  наказателна отговорност обаче ще бъде ясно след като в края на март излезе одитният доклад за агенцията. Самата Николова е обяснила, че е в правото си да взима подобен бонус, каза Ковачева.

Само през септември 2011 г. Николова се е стимулирала със 7000 лв., а през октомври с още 4000 лв.

Когато гръмна скандалът след публикации в медиите, Николова отказва да предостави информация за премиите с мотива, че това са лични данни.

Агенцията по вписванията е под шапката на Министерството на правосъдието, което веднага инициира проверка на допълнителното материално стимулиране на всички служители във ведомството.

Агенцията по вписванията обслужва търговския регистър, който през лятото на миналата година безпрецедентно спря да работи. Документите на фирмите се обработваха с огромно закъснение от месеци.

Още по темата
Виолета Николова ръководи Агенцията по вписванията от октомври 2010 година.

Новият шеф на агенцията е Юлиан Митев. Той е юрист и досега е работил като експерт в администрацията на Висшия съдебен съвет.

Заради раздадени бонуси в края на миналата седмица шефката на НЗОК Нели Нешева подаде оставка след натиск от премиера Бойко Борисов. 

Скандалът с Нешева избухна, след като сини депутати изнесоха данни как служителите на касата си поделили за миналата година премии за 2 млн. лева, а самата шефка е взела 30 хил. лева бонус.

Управителят на касата в оставка опроверга изнесените данни, но призна, че е взела над 12 хиляди лева бонус, тъй като ценяла труда си.

Заради създалото се обществено напрежение Нешева реши сама да напусне Касата. Оставката й обаче все още не е приета от парламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо да върне парите, после ще мислим какво да я правим. Ако е послушна може и килограм портокали да и купим.
175
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, хора само аз ли се чудя, защо тези *** се отървават само с оставки и не им се търси никаква наказателна отговорност?!? Каква е тази справедливост, какво е това чудо, ти да завлечеш с хиляди от парите на хората и да си подадеш една оставка и толкоз??? Аз не приемам това определение "бонус" дето се опитват да ни го втълпят и по телевизиите и по вестниците - това си е кражба и то кражба в особено големи размери, следователно прокуратурата да се самосезира и да си свършат работата!!!
174
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както е казал поетът:Аз паднах, друг ще ме смени и толкозкакво тук значи някаква си личност?Нали за това се създадоха всички тия гениални измишльотини на либералдемокрацията - агенции, каси, фондове... да се съберат пари от всички, да се раздадат на избрани - множество различни на вид, структура и цвят пирамидки изграждащи гигантската пирамида на сялата световна финансово-кредитна система. И борбата е все така безмилостно жестока но вече не за идеали а за кокъла
173
2
 
16
 
! Отговори
навахо преди 12 години
Дяволско изчадие!!! Сатана!!! Да гориш в АДА!!! АНАТЕМА!!!
172
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия много разпасаха коланите.Защо премиера и заместниците му гузно мълчат?Защото и в техните министерства е същата работа.С какво са по-различни от предишните?Май ще се окаже,че са много по-лоши.Защото онези поне оставиха 8 милиарда лв.резерв,а тези го похарчиха.Сега посягат и на сребърния фонд за да погасят част от външния дълг.Ще фалираме за 2-ри път след 1997 год. и няма кой да ни помогне.Ако не се вземат в ръце ще стане страшно.
171
2
 
12
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
VSI4KI GERBADJIII SA LAPATTT ZDRAVO KATO ZA POSLEDNO SHTOTO SA GLADUVALI GODINI
170
2
 
21
 
! Отговори
краен преди 12 години
До стената и разстпрел!
169
2
 
24
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Е ,то бива наглост ама тия минаха всякакви граници.Където се разровиш замирисва.Хайде сега новото вице да даде обяснения за разрешените бонуси,а шефката на аг.по фписванията-за останалата част.Нали уж няма пари.За пенсионери-няма,за заплати-също.Но за бонуси-дал господ.Е такива ще катурнат правителството ама хак да им е щом никой не ги контролира.
168
2
 
26
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
как служителите на касата си поделили за миналата година премии за 2 млн. лева, ....................които се взимат от всички търговци карайки ги да си пререгистрират фирмата и да купят апарати вързани с нап......................тая простотия я има само в бг
167
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Вижте българската реалност!... Жалко!youtube/watch?v=Tm38Rfjm80s&feature=share
166
2
 
27
 
! Отговори
точно преди 12 години
Да се изнесат списъците с боносите на всички служители от всички служби за да се видиистината.
165
2
 
19
 
! Отговори
тъжна картина преди 12 години
Правителствата нищо не правят.Всяка година преписват старите закони защото ги мързи да работят.Изцеждат народа с данъци и законни кражби и създават свой монопол.мафията назначава свои олигархчета да управляват окрадените от народа пари.Манипулацията е успешна защото голям процент народа е неграмотен. Целенасочено закона превърна България в развъдник на *** защото тяхната природа не подлежи на нищо. Това положение с неук и *** народ не се оправя. :-(
164
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
до 197 какви избори идват ти луд ли си ,те изборите трябва да почнат още от утре то няма за кога другите ни смъкнаха кожата а сегашнете почнаха и кокалите ни да смилат
163
2
 
12
 
! Отговори
милка преди 12 години
Моля да се проверят регионалните директори.Служителките в малките градове не получават никакви бонуси, а те завият именно от регионалните директори.Да се изнесат списъците с боносите на всички служители от всички служби за да се видиистината.
162
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Егати *** държава.
161
2
 
25
 
! Отговори
уууууууууууу !!! преди 12 години
Още утре трябва да има митинг пред министерството на правосъдието !Крадлата не е само една! Те са много и всеки ден обират народа, Ограбват народа, задушиха малкия и среден бизнес с данъци закони и под закони, а с народните пари създадоха свой монопол. По лошо от това няма ! Народа вече не е проост !
160
2
 
9
 
! Отговори
До 190 Оги преди 12 години
Стига си дрънкал за Левски той няма да излезе от гроба да на оправи , ако излезе то тогава ще го предаде целият народ а не само един поп ,тогава ще го обесят нашите идеоти, или ако види за какво се е борил тогава сам ще се обеси ,със сигурност няма и да помисли за освобождение от османско със сугурност тогава е било по добре . Остави човека да спи спокойно такава светиня като Левски се ражда на 1000 години един път. Сега светините са такива мутри като ББ,Станишев,Костов и сие
159
2
 
1
 
! Отговори
До 189 преди 12 години
Натам отиват нещата!
158
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идват избори!Мислете с главите си!
157
2
 
22
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
GERB=NIE NE KRADEM,NIE VZIMAME BONUSI.