"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
3
 
! Отговори
Каракур Пехливан ага преди 12 години
Къде става записването за участие в парада, че диря да подбарам крехко месце за шиша
192
0
 
3
 
! Отговори
до 270 преди 12 години
Гейско е! Това е изход, не е вход и може да роди само л...а!
191
3
 
2
 
! Отговори
До 274 преди 12 години
Ами не се обладават просто... Не всичко е въпрос на секс, а и има и други начини. И пак те питам, на теб какво ти пука кой какво прави в леглото си???
190
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурен съм че онанистите са повече от хомосексуалистите, но не излизат да маструбират по площадите.
189
3
 
3
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Докато майките и бащите възпитават дъщерите си и синовете си с думите ЛЮБОВТА Е ИЗМИСЛЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ ЗА ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ работата няма да върви на добре Аз лично не мога да ги разбера гейовете,въпреки че имам много приятели и познати такива, но всеки има право да си избира какъв живот да води. В Германия, Англия, Гърция, Австрия и Италия ги разбирам там 99% жените са отврат Колкото до парада за мен си е цирк Ама щом някой вади дивидент от това значи има смисъл НАПРЕД *** :)
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли гейове тук?Искам обяснение,какъв кеф дава да те чоплят в шоколадовата фабрика?
187
4
 
2
 
! Отговори
Ае преди 12 години
И накрая, понеже един от големите ви проблеми със хомосексуалните двойки е.. аналният секс. Има хомосексуални които не го харесват и не го практикуват (и то не малко на брой), даже има движения из хомосексуалните които му се противопоставят. Но в крайна сметка, кой какво прави в спалнята си е само и единствено негова работа. Да не говорим колко е лицемерно, голямата част от хетеро мъжете к'во ли не биха дали за тоя вид секс с приятелката си само че те може ама хомосексуалните - не, ау ужа...!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека парада бъде в синхрон с кучкарите, някак си ще се разберат. Еднакво мразени са...След това парад на пушачите , най малтретираното МНОЗИНСТВО през годината. Тах никой не ги пита, ей така си гласуват правилата в НС.
185
1
 
3
 
! Отговори
????????????? преди 12 години
"Разкрий цветовете си" - за 3 г., България показа цветовете си, стига вече !!! Тези цветовете погрозни от комунизма !
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно понятие, ГЕЙ И ПОЛИТИКА? Отпуснете им помощи като ***.
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно, пак ще има конгрес на БСП!
182
2
 
4
 
! Отговори
До 222 преди 12 години
Ти като си толкова неизкукал, ми отговори на въпроса какво правим с брака на хора които не могат/не искат да имат деца. Не мисля че децата са първопричината на брака. Съмнявам се първобитните хора, които са имали деца, да са сключвали брак. А без брак как ли са възникнали тия деца? Хм. Но дори и бракът в исторически план да е бил едната от причините за брак или дори единствената причина, не мисля че в днешно време мду брак и деца трябва да се слага знак за равенство.
181
0
 
1
 
! Отговори
До Цветанка преди 12 години
Цветанке, Цветанке, Цветанке.... Прочети 194ти коментар или най-добре замълчи завинаги.
180
1
 
6
 
! Отговори
Янев преди 12 години
Момчета и аз съм мъж...
179
4
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
23Като гледам нищо не си чел - дали ще вярваш мен не ме интересува. Избора си е твой. Ако не можеш да четеш - мен също не ме интересува - отговорих ти ясно - от никоя секта не съ.И отново за Библията - най-популярната книга за всички времена, словото в нея има сила, не случайно дори най-великите учени и до днес я изследват и доказват истинността на писаното в нея, който иска ще повярва.
178
1
 
28
 
! Отговори
Фетишист преди 12 години
Аз си обожавам женски крака, стъпала, чорапогащници, чорапи и обувки. Много сме такива. За нас боса жена понякога е по- възбуждаща от чисто гола жена. Лятото е златно време за нас. Всички жени са боси и с отворени обувки.
177
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги ....Ето къде е разковничето, ами покажете се там .... не прад целия свят.
176
2
 
5
 
! Отговори
Цветанка преди 12 години
Е по тая логика нека си направим парад на некрофилите и педофилите. Са сички дето обичат малки сладки момиченца имат правото да си вземат едно и направо на улицата да го изпапкат. А тези, които имат влечение към умрели да отидат на Софийското гробище и да почнат да копат гробовете!!!! Черния хумор на страна, ама Бог да пази, че скоро това и това ще легализират. Първо гейове, след това ще дойдат изнасилвачи, трета степен некрофили и садисти!!! Ужас! У-Ж-А-С!
175
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
мъжеложниците ли са главната новина?
174
4
 
1
 
! Отговори
До Мдааа преди 12 години
Мдаааааа, наистина има доста глупави хора (никого не визирам). Не съм видял аз някой да си бърка по дупките на публични места...и ако някой го прави, това не е защото е хомосексуален а защото най-вероятно има психични проблеми. А в България трябва да си наистина луд за да държши приятеля си/приятелата си от същия пол дори за ръка, да не говорим за повече, шото недай си Боже да те види някой "нормален"... Не хомосексуалността трябва да се лекува, а глупостта но за съжаление лек никога няма да има