"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
2
 
! Отговори
Райко преди 12 години
Добре, че ви пускат малко интересни новини, че да имате къде да леете злоба. Днес.бг ще върти новината през седмица за да има посещаемост и безмислени коментари. Всяка година некви си правят некъФ си парад. Бе вече не ми пука....
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за парад на блондинките или на плешивите, оня ден протестираха инвалидите, но подкрепа никаква. Амбрияжите са по актуални.
171
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пак ли вие бе...еййййй...ама трайте си бе хора..не е нужно да се излагате..ние знаем че съществувате..и не е нужно да ни се натрапвате..а така ставате досадни..и ние ли да дефелираме че сме хетеро? излишно е..стига вече!!!!
170
2
 
2
 
! Отговори
svetozar hristov преди 12 години
imate podkrepata mi.syjalqvam che ne sym v bg za da peq otnovo za vashite iskaniq-vseki chovek ima sveshtenoto pravo da izbere kakyv da e.nezavisimo heityrskite glupaci tuk-otstoqvaite za tova-tuk ne e sramno da pokazvash seksualnata si orientaciq za6toto tova si ti,tvoqt izbor.vsichko ostanalo nqma nikakvo znachenie.nikomu ne prichinqvate losho,nito ste prestypnici...a na takiva deto pi6tqtche ne iskali da gledat prashki po ulicite-ami ne gledaite-zatvorete si ochite-posle pusnete azis na detet
169
0
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 12 години
Россия !!! Винаги ще бъде РОССИЯ ! А другите незнам .................
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво стана с тоя свят бе? Жените биват ''дискриминирани'' на работното място, понеже колегата ги нарекъл дебели, а то това е толкова лошо и невъзпитано. Мъжете почнаха да се гримират, на кола маска да ходят, да хленчат, да не защитават семейството, да носят розови дрешки, а жените почнаха да се правят на много хардкор, почнаха да стават независими от децата, че да раждаш било отживелица...Абе, тоя свят отива у колзето.
167
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да има общественно мероприятие, без да бъде обявен маршрута. Ало ОБЩИНАТА, спазвайте правилата бе, по улиците има деца.
166
4
 
12
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до ТомасЧел съм чифутската рекламна брошура наречена "Библия". но не съм толкова глупав и наивен, че да и вярвам. Добре е да знеш, че твоята "Христова Църква" е сбирщина от учения, които съществуват от 10 000 г. преди нея, а някои даже са отпреди писаната история. Така и не ми каза от коя секта си.
165
8
 
15
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
Нищо лично срещу сбърканяците, ама да ми представят извратеността си за нещо нормално ми се вижда прекалено.После се чудят защо ги пребиват по парковете.Ами мили ми нежни леви ***, щом ви кефи бъркайте си по дупките, завирайте си китките(цветенца) отзад, но не ни ги навирайте под носа.Лекувайте се....болни ми хорица.Лекувайте се!
164
4
 
5
 
! Отговори
РРР до Томас преди 12 години
Томас, поради що се мъчиш да образоваш неверните и глупците??? Няма полза от това и го знаеш много добре... То е ясно, че сме в ерата на Содом и Гомор и скоро ще се случи "нещо" свише и апокалипстично. Всичко си върви по ПЛАН. Даже има 2 плана Ран-Ът и Билденберг Груп. Оглупяването, чалгата, зомбирането от медиите с негативни новини само, гейове и обратни всякакви от двата пола, Изнасилвания, убийства, безнаказаност и финансова подкрепа за ***, Високи цени на ток, парно, вода, телефони....
163
13
 
8
 
! Отговори
До Марк преди 12 години
Марк, явно не е толкова просто щом не го разбираш. Бъркаш понятията. Свобода на избор на сексуална ориентация няма! Тя ти е вродена. Ако си хетеросекс, ме съмнява някога да си седнал и да си направил списък на +/- на хетеро/хомо ориентацията и след това да си взел избор. С тия паради не се иска да се признае правото на някого да си избира ориентация, това е невъзможно, тя не се избира!!! Целта е да се признае правото на свободното изразяване на тази заложена с раждането сексуална ориентация!
162
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
Неразделна е любовта между умрелия на 4 август руски хитлерофашист Солженицин и родения на 4 август Барак Обама.Именно Солженицин в лекциите си в САЩ твърдеше че СССР е трябвало да остави Хитлер да спечели 2 световна война,че СССР трябва да се разпадне на отделните си републики,че САЩ трябва да ръководят целия свят и прочие.ЯВНО Е ЧЕ ТИРАНИНА БАРАК ОБАМА СИ ПАДА ПО РУСКИЯ ХИТЛЕРОФАШИЗЪМ НА РОДЕНИЯ НА ДАТАТА НА СЪЗДАВАНЕ НА ЦСКА-СФ СТАНИШЕВ И НЕ ОБИЧА РОДЕНИТЕ НА ЕДНА ДАТА Н.МАНДЕЛА И В.ЛЕВСКИ
161
1
 
1
 
! Отговори
До Макси преди 12 години
Уау, очаквах да кажеш че си на 12-13 щото такъв коментар приляга повече на човек на тая възраст. Моля те, ходи да ти направят някви изследвания че се опасявам че изоставаш в развитието си.
160
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
213,ти пък си такова кухо парче.Брака не бил за продължаване на рода-ти да не си изкукуригал нещо.Точно това е първопричината за брака.
159
0
 
5
 
! Отговори
До 210 преди 12 години
Хахахааа... ти май трябва да пишеш комедии. Ако на тебе някое/няколко/много момичета ти откажат, ше почнеш ли да изпитваш сексуално привличане към мъже??? Ше ти става ли като видиш гол мъж, ще спре ли да ти става от жени? Съмнява ме... затова по-добре ходи да спиш вместо да говориш безумия.
158
1
 
0
 
! Отговори
див селянин преди 12 години
Правим мъжки и борчове.
157
5
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
217Христовата църква е тази, в която участвам. Тъй като не знаеш какво е църква - вземи прочети според Библията какво е църква преди да говориш
156
3
 
5
 
! Отговори
50/50 преди 12 години
Педало-*** държава , това е ......
155
1
 
1
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до ТомасДобре де, кажи коя е твоята църква?
154
6
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
208Човече ти въобще не знаеш, коя е "моята църква", така че не пиши тъпотии - Бог ще съди всички хора.