Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми ако беше от ГЕРБ, сега немаше да го съдят! Щяха да го похвалят за добре свършената работа. Ама той ***, сам ще краде...
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 125 - парите са застраховани. Ако ги върне - няма да им дадат застраховката. А тя е повече от разходите по връщане и т.н. Винаги е по-изгодно да вземеш застраховката, отколкото парите.
118
3
 
14
 
! Отговори
NEPROUMQVASHT преди 11 години
GALEVI,MARGINI,TOPLO,STUDENO-VSE MILIONI OTKRADNAHA!NASHIQ GEROI ZA MILION I POLOVINA................,KAKVO STAVA V TAQ DARJAVA KAT RAZVARDEN BUSTAN!!!!!!!!!!!!!!!!ZA KOKOSHKA NQMA PROSHKA,ZA MILIONI NQMA ZAKONI...TAZI FRAZ V BG VAJI S PALNA SILA!!!!!!!!!!!
117
4
 
14
 
! Отговори
nanana izbegalevi преди 11 години
za miljone nema zakoni za koko6ka nema pro6ka
116
3
 
4
 
! Отговори
do 124 преди 11 години
da i.a toita mama 4.ta6ka
115
5
 
6
 
! Отговори
снизходителен до 123 преди 11 години
Сам предал се човек- съдран чувал!Малко съм склонен да го оправдая за жалостивата му постъпка,само като си спомня как преди години чрез полицейските заплашвания и съдебни изнудвания за конфискация, колко рода затриха и майки почерниха и разплакаха на хора за най тежкото престъпление да изберат свободата като "родоизменици и родоотстъпници"!
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля,че за Гошко важи в случая една стара българска поговорка:"Тръгнаха кат аслани,върнаха се нас**ни!"
113
5
 
8
 
! Отговори
sliven преди 11 години
mqstoto na Enev e nava,a vatre da stoia Stanishev i Kostov i mogo drugi politici,a i da ne zabravq Lechkov
112
14
 
4
 
! Отговори
АЛ-КАИДА преди 11 години
Простетему, българин е пак и не е направил кой знае каква голема престъпност, търсете некой ром откраднал некоя кокошка, да нахрани семейството си че не са ялии няколко дена, това сте българите некадарници и искате стабилна даржава да имате, все ромите са ви проблема и във европеиските страни има роми, но са много напред със културата и финансово *** !
111
8
 
21
 
! Отговори
CA преди 11 години
Абе хора, никой ли не се замисли, че тия престъпници - визирам банките и техните покорни слуги - полиция и прокуратура са го изнудили да се предаде чрез близките и детето му. Еиий дете има човека и няма как да го защити като се крие - достатъчно е *** да са му дали да се разбере че детето му ще изчезне и ще го продадат на педофили или за органи - кой нормален баща няма да се предаде тогава, иначе отдавна да е на Карибите. Тая еврейска *** не потбира средства когато става дума за пари.
110
7
 
6
 
! Отговори
МЕЧКАДАР преди 11 години
АЙ БАБО МЕЦО ПОКАЖИ КЪК СЕ ТЪРКАЛЯТ БАБИТЕ НА БАБИН ДЕН :/ла минор/ВИДЯХ ТЪ БРАТКООО ,ВИДЯХ ТЪ У СЛИВЕНСКИТИИИ ЗАНДАНИ .....
109
11
 
33
 
! Отговори
Сали преди 11 години
А бре хора, някои окрадоха милиарди от държавата и си живеят спокойно, а момчето за нищо пари стана най-големия бандит.А и да знаете, че може би наистина не знае къде са парите, защото са у други вече, а той ще мълчи, за да е жив.
108
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип милион и половина са много пари, но не и толкова, че да си струва да ги откраднеш и цял живот да се криеш като мишка. Имам в предвид, че като си купиш една къща и половината вече ги няма, а остатъка не ти усигурява спокойни старини.
107
10
 
19
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Ще лежи в затвора ,та и боб ще сърба там ,цели 20 г. ! От банката ще намерят къде е скрил парите ще си ги вземат ,ще кажат че не са ги намерили и отделно ще получат от държавата обезщетение понеже 100% имат застраховка ! Т.е. банката и полицията ще играят заедно ! А тоя мишок ще духа супата в зъндана !
106
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе вие луди ли сте бе?!Щял да си харчи парите като си излежи присъдата,глупости на търкалета.Кой ще го остави на мира тоя?Мобилните оператори за 50 лева сметка ти пращат мутри да те притесняват,този тук откраднал милиони и го чакали спокойни старини :)))))))))))))До една година това глупаво българче или ще превърти или ще му светят маслото
105
1
 
13
 
! Отговори
РЕПАТА преди 11 години
По добре вътре ЖИВ, защото на вън не ми се вярва да го оставят ЖИВ.
104
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички давате акъли, ама с ръка на сърцето колко от вас биха направили това, което Жоро направи?
103
4
 
9
 
! Отговори
сигурен преди 11 години
Много подценявате българското правосъдие когато докопа някой и става дума за взимане и връщане на пари ! Обирджията от Сливен за без пари го осъдиха на 16г.Не 8 , а най малко 18 геврека ги е отнесъл тоя, като бръмбар сламка, та стой та гледай !
102
1
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 11 години
Хак да им е и на банки, и на застрахователи.Браво на момчето!според мен обаче, трябва да смени адвоката.Една амнезия или невменяемост , ще свършат по-добра работа.
101
1
 
10
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
***, айде марш да не ти сане назър.