Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
13
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Като чета тъпите ви коментари оставам с убеждението ,че всеки от вас ако е бил на неговото място би откраднал парите ! НА БЪЛГАРИН НИКАКВО ДОВЕРИЕ ,ЗАКОН БОЖИ !
99
5
 
14
 
! Отговори
Жоре Жорееее преди 11 години
Героят на плебса се издъни отвсякъде. Не от всеки свинар става цар Ивайло.Аз пък не крада и съвеста ми е чиста.Така съм възпитан и не съжалявам.Господ гледа отгоре.Няма такъв номер в живота-само да взимаш,без да даваш.Ето ви го примера-ЖОРО ТЪПАНАРА.От тук нататък ще му се стъжни-ежеминутен тормоз за него и близките му.квартални бандити,групировки,банки,инкасофирмата дето им закопа авторитета.ЖОРЕ ЖОРЕ ЕЕЕЕЕЕ..........
98
2
 
25
 
! Отговори
Няма да го осъдят! преди 11 години
Мълчи , Жоре, не им казвай за парите! Без тях- веществени доказателства - просто няма да могат да те осъдят. Как ще докажат, че тези пари си ги присвоил или си се възползвал по какъвто и да било начин от тях ! Никак! Ако трябва и в Страсбург ще те оправдаят.
97
9
 
3
 
! Отговори
майтапи преди 11 години
адвокатът му искал мярка - под домашен арест,ужас при съзнателно откраднати милиони
96
1
 
12
 
! Отговори
гласоподавател преди 11 години
По повод на друга тема написах но и тук е актуално - ако изобщо има читави хора в МВР и съберат по някое знаково дело свястно и годно доказателство, то шефовете им-цв.цв. го "прибира" с цел изнудване и след това се чудим защо Вальо Топлото е на свобода, защото е дал някой милион на герп и всичко е о.к., също както и Гришата, нали не се чудите защо всичко по неговия случай "утихна"... Така е, но сърбите не ги нтересуват материали за изнудване, те чакат само да падне /който им трябва/ от власт и .
95
0
 
14
 
! Отговори
Съдия преди 11 години
Страда ли подсъдимия от болни бъбреци?
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ДА НЕ Е РОДНИНА НА ВАСИЛЬ ЛЕВСКИ ?!
93
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кво става с Галевите-как са, добре ли са?
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А като краде не можа да се объркаш? Горките престъпници живи да ги ожалиш, все са болни объркани и неразбрани и най-вече свободни.
91
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако дари парйте на някоя болница,ще го призная за национален герой,откъде обаче такава доблест в една куха *** мутра
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ЕЙ ! КОЙ КВОТО ДОКОПА КРАДЕ !
89
2
 
12
 
! Отговори
Тъп преди 11 години
Евала на момчето!
88
1
 
11
 
! Отговори
45 преди 11 години
КрадетеКакъв е смисъла да живееш нормалноНе мажеш една нова кола да си позволишА на почивка не можеш да харчиш на воляДа се почувстваш човек
87
0
 
13
 
! Отговори
прецаксионер преди 11 години
Може пък да излязло предвидливо и умно момчето и да е скътало малко от парата, като се е замислило какво го чака на старите му години след затвора и да иска да си осигури поне от лихвите по височка пенсийка, а не да разчита само от държавата !
86
10
 
8
 
! Отговори
чингене Сали преди 11 години
Яко момче е ,като не аресва заплата от 350 лв. , да оди у строителството ! Аз кък моа да работя общ работник на обекта по 10-12ч. за 400 лв. на месец ?! Аз защо не крадвам нещо ?! Опасен хора сте ей !
85
0
 
14
 
! Отговори
334 преди 11 години
И аз ако имам възможност бих откраднал такава сума защото шефе дава възможно най-малко париПросто е скръндза
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някъде казаха, че се предал, защото го заплашили, че ще посегнат на майка му.
83
2
 
18
 
! Отговори
435 преди 11 години
Обира не е въораженНяма пострадалиМинимална присъда от 1 или 2 години
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много бързо го вкараха в съда!!! Ако беше убил човек,щеше да има едно мотане и накрая 1-2 години условно!!! Но държавата яростно брани капитала!
81
1
 
11
 
! Отговори
АМАН ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА преди 11 години
Ако съм на тоя и на шиш да *** въртят 20г ще ги излежа и тия 1,5милиона ще си живея като Симеон на някой остров до като умра приказен живот ще си изкарам просто се замислям че по добре май криминално проявен от колкото с под и кръв да си изкарваш хляба