Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

Нов запис от камера давал детайлна яснота за лицето му
Обновена: 31 юли 2012 16:12 | 31 юли 2012 09:14,
137
Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?
Нов запис дава детайлна информация за лицето на атентатора. Снимка: МВР

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци.

На 10 юли между 10,40 и 11,20 ч. човек със същата фигура, облекло и „оборудване“ се размотавал по подобен начин и на летище "София" – влизал и излизал през една и съща врата, без да преминава през гишетата.

Гражданите, които са двойка съпрузи, казват, че мъжът много приличал на техен познат и затова им направил силно впечатление.

Той бил с дълга коса и по странен начин държал чанта отпред на гърдите си, която не била закопчана и капакът й се размятал нагоре-надолу. Носел голяма черна раница на гърба и бил с бермуди, досущ като бургаския бомбаджия.

Още по темата
Хората са стресирани, защото смятат, че е можело да станат жертва на подобен атентат на летището в столицата, където изпращали свой близък за Лондон.

След като видели кадрите с терориста от Бургас, направили справка, от която станало ясно, че по това време в София имало полети от и за Тел Авив.

Междувременно БНТ съобщи, че нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово.

Разследващите засега не казват в кой град е засечено камикадзето и кога. Според държавната телевизия камерата е била от тези, които са монтирани от МВР в зоните за видеонаблюдение и е с добра разделителна способност.

Кадрите с образа на терориста са открити през почивните дни. В момента те се използват, за да се завърши с много голяма точност неговата снимка, която се прави по възстановяването на лицето му по време на аутопсията, описания на свидетели и записи от различни охранителни камери.

Тази снимка първо ще бъде пусната за сравнение в базите с данни на евроатлантическите служби за сигурност, за да се провери дали лицето не е засичано около терористични организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
азз преди 11 години
Триполи. Синът насваления либийски лидер Муамар КадафиСейф ал Ислам заяви, че не желае да бъдесъден в Либия. В изявлението, коетонеговите адвокати представиха вМеждународния наказателен съд, сепосочва, че процесът в Либия за сина набившия либийски лидер ще бъдеравносилен на убийство, предаде Би Би Си.Сейф ал Ислам настоява съдебният процесда се проведе в Хага. В момента той сенамира в затвор в западния либийски градЗинтан.агенция фокус - мокусняма в хага,момчето ми,няма!да те съдят в либия!както съдеха българските медици!в либия смъртта има много форми...
112
0
 
0
 
! Отговори
азз до бг преди 11 години
къде прочете тази информация?
111
0
 
2
 
! Отговори
старшина страшников преди 11 години
Ето стана вече истина че МВР-е фамилна фирма!То не беше страшна подготовка за Шенген-но хората правилно ни отхвърлиха-Правилно!Много от работещите в МВР-са некъдърни!Малките градчета са изпълнени с КОРУПЦИЯ!По -големите градове с МВР--СА ЕМИТАТОРИ НА РАБОТА!Цветанов е политически говорител-но не и министър на МВР-ето ги и резултатите-нищо не знаят за какво става въпрос-само за този случай ли-едва ли? Цветанов и сие-не дава в МВР -да влезат честни хора-а само мамини синчета!
110
0
 
5
 
! Отговори
един преди 11 години
То не беше дъвкане , предъвкане до баналност ! Все някога ще кажат някоя измислена версия . Не вярвам да научим истината! Жалко, че се излюпват такива откачалки и умират изненадващо и жестоко нищо не очакващи хора!
109
1
 
8
 
! Отговори
ай сиктер преди 11 години
Бил ли е,не е ли бил,аз ли съм или не съм аз.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nie nemojem s *** dase spravim s tova li ujas
107
1
 
18
 
! Отговори
nona преди 11 години
Оф,стига вече сте го дъвкали тоя атентат и тоя теротист.Няма какво друго да пишете ли!?Нека службите си свършат/ако могат /работата и ТОГАВА ни осведомете за резултата!АМАН!!!
106
0
 
13
 
! Отговори
тиквоча преди 11 години
ше пиете по още една студена вода и ше забравите както стана с доклада, с цените на тока, с шистовия газ, с бирочето и с митниците, със златото от летището, с матриала и кучетата, с онова момиченце от перник, с амфетите, със златевите вечни ловни полета, с черепаков, с доган, и още и още, чак аз започнах да забравям. аз не съм виновен че помните по 3 минути, лесно прекланяте глава и с густо ходите гладни.
105
0
 
13
 
! Отговори
ййй преди 11 години
Уж камикадзе - краката му в моргата- пък го търсят...И хайде стига с тази реклама на Адидас де...
104
1
 
19
 
! Отговори
Започна да смърди ! преди 11 години
Историята започна да прилича на някоя приказките 1001 нощи на Шехерезада ...Там с края на всяка една приказка започва нова. Този атентат здраво намирисва, за да не казвам, че смърди !Точно в деня на унищожителния доклад от Евросъюза дойде като 6-ца от тотото за ГЕРБ и Бойко Борисов, за да отклони общественото внимание.Да не говорим, че и Световните господари нямат нищо против подобен тип атентати, за да имат още един повод да нападнат Иран.
103
0
 
3
 
! Отговори
Попърса преди 11 години
Много долни хора се навъдиха.
102
4
 
25
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Предполагам, на повечето разумни хора е ясно, че араби не са замесени в този атентат. Търсете американска връзка, поръчана от мошетата...или обратното...
101
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Irancite kazali 4e shte napadnat Turcia,ako Turcia napadne Siria.
100
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Обикновените хора провеждат по -добро разследване от *** ,които това им е задължение.Специалисти и чудо.Да лъжат обаче са като олимпийски шампиони.
99
6
 
18
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 11 години
ТРИ ЛЕТИЩА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ -АТЕНТАТОРЪТ ПОСЕТИЛ И ТРИТЕ-НО СЕ ВЗРИВИЛ САМО НА ЕДНО---- ИЗВОД: РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ....
98
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
# 108 e prav,za tezi dvamata murgavi4kite v levo nikoi nishto ne kazva,a na men mi se struva 4e te pravat o4en kontakt s vuprosnija i pravat zau4eni dvijenija.
97
1
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
Nikoi ot evreiskite turisti ne e 4ul tozi da izvika v poslednija moment "Allah Akbar",koeto obiknoveno pravat muslemskite kamikadzeta.
96
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
I na men ne mi se verva 4e tozi e bil kamikadze,ili sa go podmamili,ili v poslednija moment sa reshili s distancionnoto da aktivirat vzriva dokato tozi e vse oshte tam.Moje bi sa videli 4e tozi se e skaral s edin ot drugite turisti zaradi bagajite v bagajnoto i sa se uplashili 4e moje da stane fal i v suzdalata se situacija sa reshili da vzrivat bombata v prisustvieto na tehnija 4ovek.
95
0
 
22
 
! Отговори
полицай-тъпов преди 11 години
Началник се кара на детективите:- Как сте могли да изпуснете най-издирвания престъпник в страната?- Той влезе в киното господин началник.- А вие?- Aми, ние бяхме гледали този филм.
94
3
 
26
 
! Отговори
bbb преди 11 години
При Алах не се ходи по бермуди ! Това е религия ! Там се ходи измит с чисто бельо и костюм!струва ми се че ми хвърляте прах в очите!