Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следователят Георги Илиев ревизира позицията си
Обновена: 13 авг 2012 14:51 | 13 авг 2012 09:49,
257
Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе
Снимка: МВР

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата, е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев.

По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

„Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” отсече следователят.

„Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап“, добави той.

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище „Бургас".

Още по темата
„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев.

По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа.

Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

Вчера пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

"В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта", заяви следователят в неделя, като ден по-късно ревизира позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам чувството, че разследващите знаят чистата истина, но не искат да я кажат, щото вероятно ще е бомба, която ще има страшни последици. Търси се някой за атентатор, досега не намериха, възможно е да скалъпят някоя сносна лъжа.
227
0
 
2
 
! Отговори
фидосова преди 11 години
Простете драги сънародници бях прекалила с боба на сарафово мислех да си мълча ама като гледам цецо как се мъи на признах си
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарабет казал:Има дуве вазможност:Или - Или!Некомпетентни хора на управленчески позиции!Българска работа!
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простофили нали доказахте че е камикадзе айде сега не бил що не Питате Веско маринов
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
spored men ne e sigurno 4e e imalo i atentat i nqkoi e padnal fira ,tova e dolna lqja ,maitapa e moi ,no utre moje i ot utatata na nqkoi s vlast da go 4uete,
223
1
 
4
 
! Отговори
Сергей е виновен преди 11 години
Сергей и бившите са организирали нещата, те са виновни. Всъщност какво е организирал Сергей, за какво въобще иде реч ?! Абе няма значение, Сергей е виновен. Обаче кой Сергей, то не едно магаре се казва Марко. Та в тоя ред на мисли - абе вие помните ли как *** без година реална служба стана генерал, после министър, после ...кондуржията му с кондуржия. Е не говоря за родната действителност де , става въпрос за проблемите на меверетата по света а не у нас. Майтап бе Уили,бегай цуца пърцуца.
222
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ми мяза на сирийски на диета
221
0
 
14
 
! Отговори
мат"рял преди 11 години
добре де....аз като *** "матрял" си задавам въпроса - какво е "камикадзе"-дума често споменавана от ц.ц.,б.б.,журналисти най-вече за да "угодят" на "режещия ленти" - и си отговарям, че това е фанатик даващ си живота за "аллах"....да "НО" - ако "това от ПОКАЗАНАТО ни видео" е "камикадзе-даващ живота си на аллах"..то "камикадзето" няма да посмее да се яви пред "аллаха" си по бермуди и без "предпазител" на половите си органи....нали "там" камикадзето го чакат 10-20-30 девици..ама щом ц.ц е КАЗАЛ
220
0
 
13
 
! Отговори
Боцо и Цв. Цв преди 11 години
Всичко е наред. Дояждаме дюнера и отиваме да излагаме България нейде по света, за последно се смя Камерън. Цецоуу!!
219
0
 
12
 
! Отговори
коко преди 11 години
Пак никой не си е взел поука от случилото се.Крайно време е по радиоуредбите на аерогарите да започнат да звучат песните на потен Веско.Те ще ни пазят много по -добре от всякакви полицаи.Още като ги чуят всякакви терористи ще побягнат.антитерорист коко
218
0
 
11
 
! Отговори
Папарацо преди 11 години
Израелците си отидоха без да ги е еня кой е камикадзе и кой не е. Защо на нас да ни пука. Пертричката врачка почина и няма начин да знаем. Взеха си свидетелите, веществените доказателства. Сега ние какво, война ли да обявим на някого?
217
0
 
13
 
! Отговори
експерт преди 11 години
според мен атентатора е или камикадзе или не е камикадзе.благодаря за вниманието.
216
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите пак се ***. Не са разбрали контекста на нечие изказване. За журналистическо разследване чували ли сте ? За проверка? Въобще само драскате без да мислите.
215
0
 
6
 
! Отговори
MayaKrasnaya преди 11 години
В личната си библиотека на Неофит Рилски има друга подобна гръцка книга - Златно произведение на Самуил, равин юдейски (1834 г.) . Към същия тип e Служение еврейско от 1839 г. - български превод от гръцки език на съчиненията на новопокръстения бивш равин Неофит. Сред най-шокиращите неща, които могат да се научат за юдейската религия е и това, че евреите убиват християни с ритуална цел. (Най-често ритуалните убийства се извършват от сектата на хасидите, срещу която е имало съдебни процеси през 19 и 20 в. в Западна Европа и Русия.) В Служение еврейско бившият равин описва, че евреите залавят християнски деца на своя празник Пурим и ги държат затворени до Пасха, когато ги принасят в жертва. От така получената християнска кров мучена се слагало в еврейските пасхални хлябове; от нея равините давали да пият на новообрязаните еврейски деца; с нея евреите пръскали своите покойници и захранвали новобрачните. През ХIХ в. обществеността не само на Балканите, но и в цяла Европа е възмутена от съдебните разкрития срещу хасидите и други еврейски общини. Неофит Бозвели в диалога Плач Бедния Мати Болгарии (1846 г.), говори за еврейското убаятелное захранване и запояване. Напрежението между християни и евреи взривява общественото спокойствие в българските градове с еврейски колонии от новините за извършени от евреите ритуални убийства или опити за убийства на християни - Скопие (1852 г.); Самоков (1859 г.); София (1869 г.); Кюстендил (1875 г.).
214
0
 
8
 
! Отговори
dido преди 11 години
A какво е сигурно ? Май само едно - хванаха ви по без *** другари милиционери . А дали въобще знаете какво стана ? Всеки ден - различни варианти ---- Е МНОООГО СТЕ ДОБРИ
213
0
 
4
 
! Отговори
200 и 212 преди 11 години
Подкрепям и двата коментара! Атентатор самоубиец е думата,а не камикадзе
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do no name.Prosto v drugite darjavi kakvoto im kajat po novinite i horata vqrvat.tuk vse o6te ne sme obla4eni vsi4ki i ne im vqrvat na CRU i MUSAT,i na pravitelstvoto.To ve4e e qsno,4e e tqhna rabota i vse o6te se ma4at da ni lajat, i skoro 6te se poqvi i nqkoi uj ot HIZBULA, da kaje 4e sa te, kakto na 11.09.2011.napraviha s Osama.I ponege 4etat tezi blogove na6te vse o6te ne smeqt da lajat kakto im e naredeno.
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dali vaob6te e imalo jertvi i dali sa evrei,nqkoj sas sigurnost moje li da kaje
210
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Най после да си признаят , че е било просто тренировка на ВИТИЗ и е някой е сменил раницата .
209
1
 
12
 
! Отговори
Днес тъй, утре инак преди 11 години
Ба ти ГЕРБ-еската му работа! А имаше ли атентат или беше постановка?