Сайтът на Министерския съвет бил блокирал, не бил хакнат

Страницата обаче още е недостъпна
7 окт 2012 18:58, Елка Василева
35
Сайтът на Министерския съвет бил блокирал, не бил хакнат
Сайтът на правителството е недостъпен отсутринта. Снимка: архив, Булфото

След като часове тази сутрин сайтът на Министерския съвет се оказа недостъпен и последваха съобщения, че е хакнат, от пресслужбата на кабинета обявиха, че интернет страницата е блокирала, а не е хакната.

В сайта не може да се влезе от днес сутринта, защото много хора се опитват да го направят едновременно и той блокира, казаха от Министерския съвет. От там уточниха, че екип от ИТ-специалисти работи по проблема.

Още по темата

Първоначалната информация беше, че ”Анонимните” са хакнали сайта на Министерски съвет. Акцията на хакерите не е обоснована с ясна цел, като те само посочват “нека всички заедно да съборим сайта на правителството“.

Посланието, което са пуснали в едно от социалните мрежи, гласи просто: ”Писна ми!". Засега не е официално потвърдено, че "Анонимните" стоят зад атаката и не е разпространено и видео послание, какъвто обичай имат те.

През август хакерите блокираха уебстраниците на парламента, а после и на ДПС. Само преди около месец "Анонимните" удариха и сайта на „Лукойл”. Тогава техният протест беше насочен срещу високите цени на горивата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Колко кредити е взела Софийската Община за периода 2009 - 2012 г.?
22
0
 
0
 
! Отговори
Срам и Резил преди 11 години
Всичко се прави за пари - да могат тези отпуснати 1 200 000 лева да отидат в нечий джоб, а е и дадено на една пропадаща руска фирма да го прави.Реставраторите в Академията казват, че паметникът се нуждае от "измиване" и ако им дадат 50 хил. лева, ще се чудят какво да ги правят, защото за това ще са нужни не повече от 20 хиляди, посочи проф. Минеков.Чудовищно е това, което се прави в момента с българското културно наследство...!
21
0
 
0
 
! Отговори
Поредният скандал преди 11 години
Скандал с паметника на Цар Освободител - в склад за вторични суровини!Символът на София фигурата на коня с императора беше демонтиран преди малко повече от месец на 5 септември с гръмките слова, че ще се реставрира, след това паметникът отново ще бъде върнат.Очаква се реставрацията на паметника да приключи до края на годината и да посрещнем 3 март 2013 г., когато честваме 135-годишнината от Освобождението на България от турско робство с паметник на Цар Освободител.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сайта не е достъпен това не означава че е хакнат. Ако е хакнат да напишат ПИСНА НИ като отвориш сайта , ама и те са толкова хакери явно.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че то стана като оная случка в Благоевград с Б. Борисов. Първо спрял внезапно и некой се натресал в карания от нег джип, после нямало такова нещо. Максимата на ГЕРБ: Лъжи, ако не можеш отричай.
18
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
пикльовците са генерирали много заявки, и са препълнили интернет канала на МС. Ефективно, това пречи на достъпа, но няма нищо ама нищо общо с хакване - и нищо общо с Anonymous. Те хакнаха и изнесоха информация, а не са правили хулигански прояви - които могат частично да се тушират само от доставчика на жертвата. Абе с две думи - пишман хахори...
17
1
 
2
 
! Отговори
Ха,хааа преди 11 години
Вие,неграмотници, сте блокирали ,май откакто сте се родили,нооооо,догодина така ще ви Хакнем, та никога,да не се сещате за Власт!!!!Мутриии долнииии!!!!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блокирането на сайта е най-разпространения вид хакване. Няма какво да лъжете хората, че сте по-защитени от американците, които ги хакнаха по същия начин.
15
1
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Дрън-дрън, спомняте ли си когато анонимните заплашиха бтв, че ще им се случи случка, от тогава смениха тона, дори позволиха на хората да се изказват в сутришният блок! Скоро ще изметем гербавите *** от МС и парламента!
14
0
 
11
 
! Отговори
хачо преди 11 години
Не по врат, а по шия! Има ли сайт - няма. И по нататък няма да има, защото на тикви сайт не им трябва.
13
0
 
10
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
бил,не бил...и в двата случая резил. (за пореден път)
12
1
 
9
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 11 години
Това се нарича DDoS атака. Идеята е че се изпращат много невалидни заявки и претоварват системата, която не може да обслужва нормални потребители. Сиреч Анон са го свалили. От МС да не го увъртат, а да си стегнат системите.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От там уточниха, че екип от ИТ-специалисти работи по проблема."Да им имаш ИТ-специалистите и сайта, който блокира от "много влизания" :))) Смешковци :)
10
2
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Гнусни сатанисти, кръвопийска ***, скоро ще ви устроим извънреден трибунал, и ще мечтаете за вечно заточение в Диарбакър, *** изродски!!
9
3
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: news***skat.bg, webmaster***skat.bgОтносно: Чудотворно,но Факт: Боядясни картини/икони/ Обират бабички !Дата: Неделя, 2012, Октомври 7 22:33:35 ЕЕЩАрменската хитрост е пословична и отзивчивостта и приемствеността на тв Скат относно арменската първоприемственост от създаването на "гръцкия козел" са арменците.Това познато ли ви е в религиозен план.Та,така казвате по послушните си арменско-скат новини,че евангелски църкви раздавали брошурки ? Да естествено ,защото Господ Бог Исус е казал:"Ходете и проповядвайте благовестието..." Не знаете ли,че Евангелието или още Новия завет е Благовестието ? Откяде да знаете,след като сте приели "белега на звяра" и арменската хитрост ! По добре да се подготвите да записвате безбройните си "отци' на въпрос относно Първа и втора заповед на Господа за да видите какъв репортаж от настръхнали мазни от кебапчета попски бради ще лъснат.Лека вечер . <бр /> <бр /> <бр />
8
12
 
5
 
! Отговори
дрън=дрън преди 11 години
отваря се, малко се замоткваше през деня. наш'те 'хакери' са обикновени чалгарски флудерчета.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ц ц ц ц ц ц ц ц блокирал понеже всички искали да влезнат за да го видят как е блокирал....И на кой ги плещите тия глупостииии....и ИТ цпециалистите кат са се раздействли по отблокировкатаааааа...понеже рийш то не е качен на сървър със съответния, акаунт през който се администрира ми е някво друго специални и по-особено животно, което го нема по другия свят и като така мое се лъжем както си искаме рийш...
6
2
 
8
 
! Отговори
спец-мец преди 11 години
като гледам тука едни джедаи, как се справят с DDOS... направо се чудя, дали въобще имаме истински хакери или всичките са мошенници. колкото до 'хакването' с ДДОС на уеб сайтове, пръднали сте им на инструмента, на тези сървери няма нищо ама нищо ценно.
5
14
 
6
 
! Отговори
.... преди 11 години
..и ханонимните ни са болкуци.... от фенове на червени пачаври и Азис какво искате..
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Се тая,един сайт не могат да подържат , като хората , тръгнали да управляват ! Пък то ,бит и еван признават ли си ?