Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!

Учениците ще бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение
22 окт 2012 19:49,
464
Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!
Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Още по темата
Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още по темата: добричромиистория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
3
 
7
 
! Отговори
мингиянин преди 11 години
Aйде стига вече сте си намирали от една снимка причини и поводи за извратен прокомунистически национализъм,че моделът на европейското ни образование е виновен на младежите и учениците за сбърканите им представи към историческите ни личности и Царе! След 09.09.1944г всякакво споменаване на думите Царе и Царици в училище,особено от 3-то българско Царство бе "ТАБУ", забранено и изхвърлено от употреба заедно с портретите им от училищата, като оскверняването и поругаването на снимките и портретите им, бе задължително и повод за похвала и награда! Да не говорим, че под въпрос за признание бяха и много от най патриотичните общественици,писатели и революционери!45 години по късно, същото оскверняване и поругаване се случваше с портретите и на най видните комунистически дейци и идоли за много поколения българи, пред които задължително се кълняха и обещаваха да им служат за пример в живота, още детска възраст като чавдарчета и пионерчета, до строгите и подсъдими войнишки клетви с оръжие в ръка!Сега пък някой си, се подкукуросва и провокативно е решил да иска и да търси най строга отговорност и наказания за ромите, заради /слаб успех/ незнание на историята и непознаване на историческите личности с какви ли не обвинения,за да си изпроси България, поредното осъждане в Страсбург от европейският съд по правата на човека !!!
367
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро Халеевата комета два пъти за ден ще мине покрай Земята отколкото роми уроци да учат.
366
0
 
1
 
! Отговори
асенчо преди 11 години
Идеята беше да ги накажат, а не да ги поощряват!
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНО ЗА ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА!!!!!
364
0
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
Няма *** - няма проблем.
363
0
 
5
 
! Отговори
veselinova1 преди 11 години
Аз не мога да разбера защо продължават да ни призовават към толерантност и търпение към ***?! С добро НЯМА да стане!!! Само твърда ръка би ги оправила, защото те са племе, което трудно подлежи на превъзпитание. Престъпното мислене им е трайно вкоренено в съзнанието, а и знаят, че ще им се размине пак.
362
0
 
1
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
vbox7/play:7cdeace53 март е ден на Жената според жителите на Руен
361
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не в къщи да учат, а малко да поработят трябваше да ги накажат и препитване по история на България пред цялото училище.
360
0
 
9
 
! Отговори
Марта преди 11 години
Стига сте писали "роми" те са български граждани и като такива трябва да се осъдят за поручаване на държавността и подклаждане на расово насилие!Не ни интересува от какъв етнос са! Преди да се от някакъв етнос, те са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И КАТО ТАКИВА ДА ПОНЕСАТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ-за престъпление срещу държавата, да бъдат влачени по съдилища, родителите им да платят глоби и съдебните такси!Да се изпратят в ТВУ Бойчиновци!Директорката веднага да се уволни!За НАЗИДАНИЕ на следващите!
359
0
 
3
 
! Отговори
натали преди 11 години
Е, няма що! Сега със сигурност ще разберат, кои са тези на портретите...
358
10
 
3
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
В ЛЕФСИКИ националния ви герой е бил обирджия на пощенски коли и селски къщи демек престъпник и вие като едни достойни наследници на едно крадливо племе от булгурски чюкелеци сте го направили нац герой напълно логично на един крадец идола да му е др по-голям крадец !!! А сега вече можеш да триешшшшш мъдераторе амджикостраторе не ти омръзна да триеш да блокираш истината първо си прочети правилата за ком расизъм етническо нас и др и прегледай ком на булгурите относно *** и турци
357
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно *** пита баща си. Тате, в училище ни учат, ама немога да разбера какво е интеграция и какво е демокрация? Бащата му отговаря. Много е просто, интеграция е: Българите работят а на нас ни дават помощи та да неработим. Демокрация е: Българите имат право да се оплакват от това. Сега разбра ли го.
356
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** пита баща си:- Татко, какво е демокрация?Бащата:- Демокрация е тогава, когато всички бели работят, а ние получаваме помощи просто ей така.- А това не ги ли дразни?- Дразни ги, ама това вече е расизъм.
355
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...*** У ЦИХАНСКИ ВЪЗХОД...!
354
0
 
7
 
! Отговори
Y-Y-Y-Y-Y-Y-Y-Y-Y-Y преди 11 години
Наказанието на ромите ще си учат уроците вкъщи! Съвсем като в стария соц-виц за председателя на ТКЗС-то, който вместо като другите кооператори да получи за награда гумени ***, от Окръжния комитет на БКП го наградили с 1000 лв. И цялото събрание умно викало: Така му се пада, НЕКА ОДИ БОС!
353
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 396.За жалост това 16 годишно дете е искало да го предаде...
352
0
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 392 БРАННИККаква интеграция,д-р Чирков е някакво изключение,те и след милион години ще са си същите!!!"-Татеее нали е хубаво да имаме *** държава?- Много си тъъъп сине,тогава кой ще ни храни?Пю,пю,пю да не те чуе мангалският бог,че със светкавица ще те порази!!!Няма да е голяма загуба,друго ще направим,ама до тогава кой 35 лв. ще ни дава???"
351
0
 
9
 
! Отговори
!? преди 11 години
Какво може да се очаква от ***. Кирливи грозни лица, *** очи. Ген! И кръвосмешение. Родителите им да върнат до стотинка детските надбавки за 18 години! И без това храним без никаква възвръщаемост 1 500 000 мързеливци и крадци. Нищо не става от тях. 65 години България се мъчи да ги образова, възпита, направи хора. Преди демокрадията, имаше закони и се постигна нещо. Сега смъртоностната анархия развилня престъпния ген. Това ползва политиците, затова не правят нищо. Само думи И злоупотреби.
350
0
 
3
 
! Отговори
ии преди 11 години
Това е сбъркана работа! Наказанието на учителите трябваше да е в къщи. Дето са бляли през тези години.А наказанието на учениците обществено полезен труд в някой музей или при ахрилогични разкопки през лятото.-------Ок знам че са *** .... но колко от българчетата знаят кои и какво са направили хората на портретите.
349
0
 
0
 
! Отговори
do 378 преди 11 години
Той не е съден за тероризъм,а за убийство на дете.

Спонсорирани публикации