Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка

Учениците ходели редовно на училище и имали добро поведение
Обновена: 22 окт 2012 14:45 | 22 окт 2012 12:19,
519
Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка
Скандалната снимка, която взриви интернет. Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от „Фокус“.

Тримата роми, които са в 11 клас,  взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Вчера Севдин Валентинов от с. Крушари се извини на „цялата България“. Другите две момчета са от Добрич.

Според специалистите децата са много уплашени и притеснени от случилото се.

След разговори с двама от тях е станало ясно, че те са успели да влязат в учебен кабинет, който е бил в ремонт. Там са открили свалени от стената потретите на бележити българи и са направили непристойната снимка.

Това е станало в петък следобед. Снимката е била направена с мобилния телефон на момчето от Крушари, което днес не се е явило на училище, не е участвало и вчера в разговорите в Детска педагогическа стая.

Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Също така момчетата редовно са посещавали и часовете.

Още по темата
„Няма сведения за организирана провокация или нещо планирано, като единствен мотив за постъпката момчетата са посочили желанието за известност, да направят впечатление и да изпъкнат“, подчерта Петър Петров и допълни, че двамата от тях твърдят, че не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

 Днес в гимназията ще се проведе Педагогически съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици. В късния следобед ще стане ясно какви наказания ще бъдат наложени на учениците. 

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на момчетата, отбеляза началникът на РИО.

Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

Вероятно заради страх от напрежение само около една трета от учениците тази сутрин влязоха в класните стаи. Около сградата на гимназията има полицейска охрана, допълни началникът на инспектората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: добричромипортрети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
0
 
! Отговори
Ицака преди 11 години
в отговор facebook/photo.php?fbid=500771213275503&set=a.185391494813478.43693.185379131481381&type=1&theater
397
0
 
0
 
! Отговори
Турбо Инжекцийката преди 11 години
До суперРазликата е че Мохамед съществува долу горе колкото и червената шапчица а Васил Левски е истинска личност.
396
0
 
0
 
! Отговори
22 преди 11 години
tctctct sramota
395
0
 
1
 
! Отговори
KarayJohny преди 11 години
За да не объркаме нещо в тази сложна и деликатна материя предлагам да се допитаме до Нейно превъзходителство - посланика на САЩ в България за това как се постъпва в нейната демократична страна , ако чернокожи младежи се снимат в подобни пози с портретите на американските президенти . Докато чакаме отговора, като частично извинение и с цел да се успокоят страстите, предлагам същите младежи да се снимат в същите пози , но портретите да бъдат с образи на действащи членове на Българския Хелзинкски комитет .
394
0
 
1
 
! Отговори
Бесен преди 11 години
Наказанието би трябвало да бъде както те сами са си го показали: първия се скопява, на втория му *** езика, на третия ръката. А пък ако някой съдия или политик ги защитава и те ***!
393
0
 
0
 
! Отговори
историк преди 11 години
Все пак , атаката срещу Левски, хилядолетната българска история и срещу християнството в България си има определени цели. Отричането на правото на българският народ да има държава. И в зависимост откъде идва : става дума за задуйнайска губерния, съветска република, ***, антична държава и прочие. И това е съвсем сериозно и в известна степен може би трябва да сме доволни, когато на всички става ясно , че това е *** работа.
392
3
 
0
 
! Отговори
супер преди 11 години
Хак да ви е. Кефехте се като се подиграват с Мохамед нали ? Как е чувството?
391
0
 
2
 
! Отговори
БЕХ ,къде сте,бе преди 11 години
Ало БЕХ къде е да защити българите и ценностите ни пред *** издевателства? БЕХ хайде де,окнете нещо!
390
0
 
8
 
! Отговори
Срам преди 11 години
Защо класната им застана като щит пред ***,които са се гаврили със символите ни? Защо тази жена започна да оплаква "стресираните деца" от справедливия български гняв.Това са големи и отговарящи за постъпката си завършващи,които дори не знаят български. На какво ги е учила тя и не носи ли отговорности за поведението и незнанието ни.Нали получава пари да ги образова и то български от бюджета.Срамота за та тази ***!
389
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...А ПОТРЕТА НА ТИКВАТА СИ ГО ПАЗАТ...!
388
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НЕ ЗНАЕЛИ ЛЕВСКИ ЛИ...ШО НЕ ФАНА СТАМБОЛОФ Е ОТЗАД Е...!
387
1
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Ако сега в Унгария не бяха подгонили ***,мангалоунгарската европедофилска депутатка щеше да пищи срещу нашите писаници за трите ***:))))))Помните ли как скочи срещу Димитър Стоянов,разбуни педофилските духове в европарламента?Не познавали Левски,искали да станат известни - лъжи подсказани им от директорката и други любителки на черни......,както и от тези,които лапат европомощите за ***!!!
386
0
 
1
 
! Отговори
Черната Златка преди 11 години
Не мога да повярвам че има неграмотни единадесетокласници.
385
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе този вдясно не ви ли прилича малко на Обама? Одрал му е кожата :)
384
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе нека идат в в изпхравителен дом, пък там да бъдат известни колокото си щат....
383
0
 
1
 
! Отговори
Бял преди 11 години
Ами като така лошо ги наказват, предлагам да бутнем няколко джамий и да ни накажат да си стоим в къщи и да ни плащат помощи !
382
1
 
1
 
! Отговори
Антимангалист преди 11 години
До Анонимен 462 Предполагам, че си гаден *** и за това пишеш тези глупости и то на латиница щото не знаеш български. Ако зависи от мен тези тримата в урановите мини а всички други в гета и на нивата та да видите как се изкарва хляба, а не само по гръб и помощи .
381
1
 
8
 
! Отговори
хмммм преди 11 години
Детските трябва да се прекръстят на *** надбавки. Значи, аз който работя като вол за тази държава, нямам право да получа мизерните 35лв., защото съм надхвърлил прага от 350лв., а *** дето и една стотинка не е вкарал в тази държава, ще взема парите които ние аз съм изкарал. Грабеж!!!Но *** не е виновен, виновен е най-вече социалният министър Тотю Младенов, затова че 3 години не си мръдна пръста и продължи политиката на *** наследена от Масларова, от предните еничъри. Срам!!
380
0
 
7
 
! Отговори
хмммм преди 11 години
Протеста трябва да е насочен срещу политиците - те (Масларова, Тотю Младенов) чрез извратената социална политика направиха България развъдник на ***. Те ги накараха да се плодят като диви зайци, а после се чудим що сме най-бедни, що детската смъртност е първа в Европа, защо няма пари за пенсии и заплати. Тези тримата са върха на айсберга. Големите винивници са премиерите и социалните министри от последните няколко правителства, те циганизираха и циганизират България. Това е истината, там е г
379
1
 
0
 
! Отговори
mimi преди 11 години
abe da gi osadiat tia ne znam tursi li sa ili sigani.no vse edno sad za tiax

Спонсорирани публикации