Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!

Учениците ще бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение
22 окт 2012 19:49,
464
Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!
Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Още по темата
Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още по темата: добричромиистория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
27
 
! Отговори
нямам думи! преди 11 години
Всъщност държавата им осигури ЗАЩИТА правейки ги частни ученици за да не бъдат бити от съучениците си. Това е наказанието им! Бащата на единя публично заплаши, че ще КОЛИ, ако някой посегне на детето му- ПУБЛИЧНА ЗАКАНА - прокуратурата..къде е?! Ненормална история! Гнусна, обидна и жалка! Нямам думи...................
327
0
 
3
 
! Отговори
до ! преди 11 години
деградирало продажно същество. едно време, предците на господарите ти такива като теб -предатели и родоотстъпници са ги убивали с камъни за назидание на другите. сега сме хуманни и ви търпим, но животът е неумолим и ще ви научи да спазвате законите на нравствеността. ...нина беше, или ади..
326
0
 
11
 
! Отговори
смях преди 11 години
В Добруджа има ли останал жив БЪЛГАРИН или всички са *** вече ??голямо наказание :)
325
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Осигурихте им време за крадене! Нямам думи просто!
324
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много странно, вместо да ги накажат с труд или учене, те ги награждават да не ходят на училище! От добричката гимназия май не разбират, че не намираме за нормално в 11-ти клас да присъстват неграмотни трудноговорещи индивиди. Образованието не е задължително, а търгуването с положение и власт (и образование, в случая - дипломи) е престъпление. Искаме пълна прожерка на този вертеп, наречен гимназия - колко пари отиват там, колко учители има, колко допълнителен персонал има,колко ученици не стъпват
323
0
 
9
 
! Отговори
Mr.Lemon преди 11 години
До 368 ! Пич чуваш ли се какво говориш . Скапаните *** опозоряват паметта на пра дедите ни и голяма работа станало . Как ще се почустваш ако взема снимки на дядо ти, баща ти и т.н. и се снимам така ?
322
22
 
3
 
! Отговори
! преди 11 години
Голяма работа станала, някакви пичлемета помахали три портрета и вие се насрахте. То не бяха закани, констатации, препоръки, искания, гневни изявления...***.
321
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва, да бъдат отрязани отвсякъде,...ток, вода, помощи...трябва мобилизация на армия, полиция, ако трябва и на обикновенните граждани-изсякоха толкова гори в България! Вчера гледам интервю, 20 и няколко годишна *** има 10 деца-ужас просто
320
1
 
19
 
! Отговори
Боже, пази България преди 11 години
Срамувам се от поведението на държавата в конкретния случай. Чувствам се предадена, унизена и безсилна. Моята Родина допуска да бъде публично унижавана като маха безгрижно с ръка все едно нищо не се е случило. Но от друга страна ми е ясно, че днес сатаната печели позиции в света и така погледнато- има логика. Вярвам, че това ще има край и всеки ще си получи заслуженото от най-висшия Съдник! Боже, пази България
319
1
 
1
 
! Отговори
До 354 преди 11 години
Яко са те ръ4кали викаш хахаха....за туй ти свирят дюзите кат на стар зил ремъка хахаха колко те минаха ....по двама по трима ги вкарвааа викаш у ко4инта....4ак ти изкъртха сайвантити хахаха
318
0
 
4
 
! Отговори
Национални преди 11 години
Националистичните партии трябва да победят в цяла Европа . Ще стане по зле !
317
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли Закони в България ?Чакат на Помощи и" наказанието " е съобразно това да са ученици и да ги получават. Големи момчета , вместо да ги накажат с работа . Да разберат от къде идват тези пари ( от нас ).
316
1
 
12
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Ако това се бе случило по времето на бай Тошо тея щяха да ги е*ат в затвора.
315
0
 
5
 
! Отговори
Разбирач преди 11 години
*** така се нагласят ,така въртят ЙЕКСТРА!
314
1
 
2
 
! Отговори
Tan4eto преди 11 години
Не съм мъж,ако искаш вярвай не ме интересува,но честно ти казвам ако и теб те опанат така ще искаш да си жена вярвай ми ....луда работа си беше
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
354. Само че си " МЪЖ "
312
2
 
2
 
! Отговори
Tan4eto преди 11 години
Ах тия тримата ако ги набарям малиии не ми се мисли какъв купон ще е ...мммм
311
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
349. То и мъжете сигурно са им същите , нали се купуват и продават , та им се е отразило генетично.Аз живея в Америка и една американка ме питаше " Абе какво им има на турските мъже , защото мислех че ще ми е приятел един и скъсах веднага " Незнаех какво да и кажа , - само че съм чувала неща но какви са ? Казах и че само при името турчин и да няма работа !
310
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тия майките им са най долните к....
309
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светът ще е по хубав без *** миразливи ,ВОЛЕН АТАКА