Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!

Учениците ще бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение
22 окт 2012 19:49,
464
Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи!
Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Още по темата
Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още по темата: добричромиистория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
1
 
! Отговори
крис преди 11 години
постигнали са си целта..
287
1
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
алоооо БОЙКО,ЦЕЦКО затова ли гласуваха за вас хората,очакваха някаква промяна вярно в БГ остана най лошия материал ,само *** и *** останаха снимката с *** красноречиво ви показва бъдещето на децата ви
286
0
 
0
 
! Отговори
Гранд Финале преди 11 години
FALSHIRMJAGER Велик си ти си бъдещия спасител на земята ,масите са с теб всички жени си татуират името ти на кръста ,о велики ариецо от знатен и горд род с известни бащи до коляно девето с теб сме води ни поклон.....
285
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
ДВА ДНИ ДО ТЕРМИНАЛА.....................ще ми липсва морето и планините!!!!!!!!!!!!
284
0
 
1
 
! Отговори
Ач преди 11 години
Това да си седят в тях е защитна мярка да не гризнат дръвцето,скоро и ще побегнат към Франция или Англия все пак в Добрич са малко ромите и се скатават .
283
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА тази държава 5 години не и давам!!!!!!!!!!
282
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах интервюта с тези индивиди и се чудя на учителите им.... казват че това са добрите деца от училище и че имат добри оценки, ТА те едно изречение не могат да вържат. Справедливо наказание е да ги върнат в 1ви клас и на ново! Ще е добре да ги намелят група националисти и да ги гримират едно хубаво - да е за пример на останалата *** (*** и турска)!!!
281
1
 
0
 
! Отговори
Разбирач преди 11 години
*** топли пичета,бум-бум екстра ебн!
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
маните я тая снимка, има по-нова - гъзизитата с Гъзисобаче е за лица 18+
279
2
 
2
 
! Отговори
до 301 преди 11 години
е браво само да плюете ви бива (несетилетия) се пише десетилетия а (на изчезсане сте) на изчезване сте , ако четеш и както пишеш не си допрочел демографските изследвания та като видя *** инженер или *** системен администратор или лекар тогава няма да се чудя как ще оцелеете ама преди това си е направо чудно!
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми добре де сега им дават и бонус да не ходят на училище !Аз бих взела решение да им анулират всички оценки по български, литература и история.И единствения начин да вземат диплома е да ги направят наново, като са изпитани от комисия от 5 чужди учители.А след това две - три годино армия, та да разберат, защо трябва да са горди с нашата история... Ако преминат това да им изкарат бг лична карта ... Ако не НЕ и да ги пратят в Судан, Ливан ,... Сирия, за да разберат какво имат
277
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе смърт за всички ***, гейове, травестити, турци, евреи, американци и либерасти !Да живее България !!!
276
2
 
20
 
! Отговори
Тихооо, преди 11 години
не виждате ли, че ни отклоняват вниманието с подобни снимки. Я да си помислим малко - какво ли се случва в България в момента? Защо не се говори за: 1)*** парашутисти, кои са и какво правят2)магистралата Свиленград - Русе3)сирийските бежанци, за които усилено се подготвят старите казарми4)израелската инвазия в България 5)продаването и подаряването на държвните земи6)язовира, на българска територия, който ще обслужва Турция7)простотиите, които Бойко Борисов върши и говори
275
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе ,денс.бг сложете колажа с ***.Покажете ,че възмездието е застигнало ***.
274
0
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
На идущите избори гласувайте масово за патриотически партии. Нали се сещате колко ще са "отворени" тия мръсномургави *** ***, ако министър на вътрешните работи стане.... Боян Расате ???Български Патриотически Фронт
273
4
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 11 години
Ова помкярче такава злоба има че със злобата си ще затрие целия народ, компютър дала а джоннатанасов не е чист българин първо, второ с такава злоба яд и завист ще изчезнеш *** *** долна грозна
272
0
 
0
 
! Отговори
Разбирач преди 11 години
Обаче *** правят екстра джигиджиг!
271
1
 
1
 
! Отговори
до 299 преди 11 години
...абсолютно си прав, проблемът е че не са 15% от населението, а повече
270
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А по 2 шамара в районното няма ли да има? Те тия римляни само от бой разбират!
269
6
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
DO BPF/ VAV PRIRODADATA IMA EDIN ZAKON VSI4KO KOETO E BOLO NA MORETO PAK CHTE SE VARNE NA MORETO . STARIAT SVYAT E BIL NA ETNOSA ROM I DAEZI DUM4KA ROM PAK CHTE VZEME SVETA . VAS SLAVYANITE I MUSULMANI TE MNOGO VI DRAZNI DUMI4KATA ROM .