Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка

Учениците ходели редовно на училище и имали добро поведение
Обновена: 22 окт 2012 14:45 | 22 окт 2012 12:19,
519
Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка
Скандалната снимка, която взриви интернет. Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от „Фокус“.

Тримата роми, които са в 11 клас,  взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Вчера Севдин Валентинов от с. Крушари се извини на „цялата България“. Другите две момчета са от Добрич.

Според специалистите децата са много уплашени и притеснени от случилото се.

След разговори с двама от тях е станало ясно, че те са успели да влязат в учебен кабинет, който е бил в ремонт. Там са открили свалени от стената потретите на бележити българи и са направили непристойната снимка.

Това е станало в петък следобед. Снимката е била направена с мобилния телефон на момчето от Крушари, което днес не се е явило на училище, не е участвало и вчера в разговорите в Детска педагогическа стая.

Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Също така момчетата редовно са посещавали и часовете.

Още по темата
„Няма сведения за организирана провокация или нещо планирано, като единствен мотив за постъпката момчетата са посочили желанието за известност, да направят впечатление и да изпъкнат“, подчерта Петър Петров и допълни, че двамата от тях твърдят, че не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

 Днес в гимназията ще се проведе Педагогически съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици. В късния следобед ще стане ясно какви наказания ще бъдат наложени на учениците. 

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на момчетата, отбеляза началникът на РИО.

Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

Вероятно заради страх от напрежение само около една трета от учениците тази сутрин влязоха в класните стаи. Около сградата на гимназията има полицейска охрана, допълни началникът на инспектората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: добричромипортрети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
2
 
12
 
! Отговори
infernal5 преди 11 години
*** . ВСИЧКИ РЪЖДАВИ ЕЛЕМЕНТИ ВЪН. ПРОСТО ТРЯБВА СИЛНА РЪКА И АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ, ЧЕ ДА МИ ОБЯСНЯТ ТОГАВА ГАДНИТЕ *** И БАШ БОЙКО КАК СЕ ГАВРИ С НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОЙ . KILL EM'ALL GIPSIS
357
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Мисля че можем да сбъднем мечтата на тия *** и да ги направим известни - като им потрошим ръцете и краката, залеем ги с бензин и ги изгорим живи. Гарантирано ще се прочуят из цяла България. *** е най-мръсното творение на природата и живота му не трябва да струва повече от един куршум.
356
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви деца ,какви 5 лева!...Ако бъдат подложени на изпитен въпрос:колко е 2х2,ще дадат такъв отговор,на който всеки разбиращ от аритметика ще се обърне в гроба!!!Истината е,че учителите не искат да се главоболят с такива безхаберни и нагли ученици,за които и родителите не се интересуват!!!Учителите не са ги запознали с Левски,но и родителите им не са чували за ниго!!!Малко е извинението,не вярвам на ***!!!ГРАБЯТ НИ И ЛЪЖАТ!!!
355
0
 
16
 
! Отговори
азаз преди 11 години
Аз на тея *** мамицата им ***.За това ли са умрели тези хора *** долни.Да ги осъдят веднага по бързата процедура.
354
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма проблем,за 10 години в затвора,ще станат и търсени и известни.
353
0
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯЧл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.- БЕЗКРАЙНИ РИМЛЯНСКИ ЛЪЖИ... "... - 80% нямат тоалетни..." КАКВО НИ КАЗВАТЕ... - ЧЕ СИ ВЪРШАТ МЪРСОТИИТЕ ПО УЛИЦИТЕ... ЛИ... ИЛИ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ СТУДЕНТСКИ БРИГАДИ ЗА ДА ИМ КОПАЕМ ТОАЛЕТНИ..., НО АКО ДЕПУТАТИТЕ ИЗКОПАЯТ ПО ЕДНА МОЖЕ БИ, НО САМО МОЖЕ БИ, ЩЕ ПОУМНЕЯТ и ще разберат френският президент Саркози направи ОБЕКТИВНО изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на *** към родните им страни: "Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията - Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и.- ПРЕДЛАГАМ ГЕРБ ПЪРВИ ДА ПОЧНАТ ИНТЕГРАЦИЯТА...- ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ И ЗАМ. МИНИСТРИ, ДА ОСИНОВЯТ ПО ДВЕ ЧАВЕТА..., И ОТ ЗАПЛАТИТЕ И С БЕЗОТЧЕТНИТЕ СИ ПАРИ ОТ ПАРЛАМЕНТА, ДА ОСНОВАТ И ФИНАНСИРАТ "ФОНД ЗА ИНТЕГРАЦИЯ"...
352
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
По вечерните новини в 18:00 часа на К1 се появиха класната на трите *** и директорката на техникума. Личеше си, че класната е притеснена от простотията на *** младежи и като казваше, че те не са изключени, а са преминали на самостоятелна подготовка , видимо се смущаваше. Директорката на техникума, която не се представи, ще наричам условно даскалица Пена, едно много популяно събирателно име на учителките, което не е подигравателно, а нарицателно име за тях. Та даскалица Пена най-безцеремонно обясни ,че НЕ МОЖЕ (??!!) учениците да бъдат изключвани от школото, а са преминали на САМОСОТЯТЕЛЛНА ПОДГОТОВКА. Т.е. заради това,че се държаха като прасета, да не използвам по-солена дума, те ще се готвят самостоятелно ??!! , ама по един път на седмица ДАСКАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВАТ КАКВО СА НАУЧИЛИ И ДА ГИ НАПЪТСТВАТ КАКВО ТРЯБВА ДА УЧАТ! Излиза,че наказаните са не учениците с *** лица, а учителите! Много ми е интересно дали тази директорка въобще си има представа какво надробиха даскалите от техникума заедно с тези техни питомци! Учителите от този техникум показаха, че такива ученици учат, които слагат , ако не се лъжа, княз Борис на *** си, цар Симеон *** вляво го целува демек Сиемон цар и *** цар, а Левски третото *** го върти като на шиш! На мястото на класната и директорката на тримата хаймани всеки смятащ се за българин истински учител, а не тъкъв , за който се използват пренебрежителни имена, би си подал оставката. Но не: директорката без всякакво чувство за срам обясни,че няма да ти изключат тези нагли младежи! Аз в този случай смея да предложа, колкото и да ми е неприятно, прилаганетао за измиване на срама един стар турски обичай: двете даскалици да вземат по един ибрик и да измият задниците на своите ученици с вода. Зер при турците това е навик - когато човек се ***, трябва да се измие та задникът му, та да не мирише! А тези наглеци те са ги възпитали , те ги защитиха и техен е срама!
351
0
 
10
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
АЛО-О-О, БОКО И ЦОКО, ПРОКУРАТУРАТА, АКО НЕ СПРЕ ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, ЩЕ ИМА ОЩЕ КАТУНИЦИЗАЩОТО според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ И УБИВА САМО ЕДИН *** (НО НЕ КАЗВАТ МУ ИМЕТО), ЗАТОВА ДА НЕ СМЕ БИЛИ ОБОБЩАВАЛИ! - БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Европейците дойдоха и си отидохаа сега ние, какво да правим с ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ *** терор??? Не било истина, че *** нападат лекари и полицаи, крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват, а в София. Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКО БЪЛГАРСКИ ИМОТА! ДА СИ ПРИПОМНИМ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди *** (Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията,а тя отговорила:- "До-о-обре"...2. Няколко часа по-късно Ангел е убит! (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО, ПО ПРИЗНАНИЕ НА УБИЙЦИТЕ от семейството на царя на местните бандити КИРИЛ РАШКОВ), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!3. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и... цитирам: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват семейството на Цар Киро... Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - ЯВНО ОТ ОССЕ и ПОЛИЦИЯТА РАЗБИРАТ ИНТЕГРАЦИЯТА ТАКА.: - *** има задължението да изнасилва, граби и убива, а българина право да търпи насилията грабежите и убийствата на децата си!!! И. ПОЛИЦИЯТА ПАК ГИ ПАЗИ..., а ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил националистическа пропаганда!!!
350
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като изрисувахте войниците от паметника на съветската армия не протестирахте. Било арт. Пуситата да осквернят руската вяра и избора на, май, 60% от населението /Путин/ е нищо особено . Сега е нещо друга, а?
349
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видяхте ли сега истинското лице на българските политици!? Президента мълчи страхливо за станалото в Кърджали,а Бойко прати охрана на *** поругали нашите велики българи.Ще ги изметем,ще ги изметем всичките Герб-ове,Бсп-та,Дпс-та,Сдс-та,всички! Предатели!
348
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ЮАР имаше "апартейт" а в щатите "кукусклан' ,защо ли?Щом политиците ни не вземат мерки,явно ние трябва да ги вземем.
347
1
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Говори се,че ще слагат *** на отговорни държавни постове.Леле мале,какво ще стане тогава.Комунисти и *** като станат тандем,да видите каква корупция/разбирай хайдутлук/ ще се развихри.
346
1
 
13
 
! Отговори
Бесен !!! преди 11 години
Нещата ще се оправят само като се отвори отново затвора на остров Белене, както беше едно време, и всички с подобни прояви да ги натикват там да ги ядат дивите прасета и да чукат камини , иначе няма оправия от тая *** !!!
345
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** е***ава майката на нацията...
344
0
 
18
 
! Отговори
добруджанец преди 11 години
*** започнаха да стават нагли.Подиграват се на българите,особено ако някой е с недъг.Кметицата на Добрич им организира някакви тържества.Като ги видяхме в центъра на града си дадох сметка колко са много,как са облечени и защо ние българите обедняваме всяка година.
343
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало журналистите, попитайте американската посланничка какво следва в щатите, ако някой се изгаври с техните национални герои!
342
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО НЕ Е ИЗТРИТ КОМЕНТАР 25, РАДВАТЕ ЛИ МУ СЕ?????????????????????????????
341
1
 
6
 
! Отговори
Жрицата преди 11 години
И тримата на бесилката без съд! Също като Васил Левски.
340
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мишо шамара им даде тон за песен
339
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та тези *** са също като Пуси Раит. Едните и другите искат да станат известни като поругават свети неща на другите.