Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
639
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До Недоволен полицайДано ти и семейството ги усетите върху себе си :))))) Никаква подкрепа за вас. Много ви се плаща даже. Частника ще ви оправи а ако сте много смели идете там да хвтрляте дето ви плащат малко. Палячовци.
638
5
 
7
 
! Отговори
Военен преди 11 години
До ДО ВОЕННИЯЩом се позволява от обществото значи така трябва да е. Щом ти не спориш когато махат нас значи не сме нужни или ти си безволево глупаво същество. И в двата случая не си струва да те пази някои. Затова и ням да подкрепим и остро ще осъдим всякакви действия срещу правителството което и да е то.
637
0
 
7
 
! Отговори
ДО 855 преди 11 години
И на Гошо сестра му така беше като твоята, и много се хвалеше, ама минаха годините и се оказа, че не е осигурявана и сега се чуди кво да прави, на 61г. болна, безработна и без достатъчен стаж за пенсия. Затова внимавайте навън, времето тече и един ден да не се каете за лекомислието.
636
5
 
13
 
! Отговори
До Недоволен полицай преди 11 години
Рискове за живота, викаш.... Сигурно рискуваш да се задавиш сутрин с баничката.
635
17
 
8
 
! Отговори
Недоволен полицай преди 11 години
До ДО ПОЛИЦАЯИ аз си гладям работите съвестно и редовно поемам рискове за живота си че и за живота на семейството си, но когато поисках нормална заплащане, ти и другите от болното ни общество Не оплювахте. Затова НЯМАЮ ПРАВО ДА СЕ ГАВРИШ С КАТО ХВЪРЛЯШ КАКВОТО И ДА Е. КОЛКО РАБОТИШ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКТО И ТЕБ НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА НА КАКВО СЪМ ПОДЛОЖЕН АЗ ЗА ТВОЕТО СПОКОЙСТВИЕ. ТОВА Е ПАРЛАМЕНТА И ГЛАДАЙ ДА НЕ ГО ЦАПОТИШ. АКО СИ НЕДОВОЛЕН СПОРИ С РАБОТОДАТЕЛЯ СИ, НО И ТАМ НЕ ОЧАКВАЙ ПОДКРЕПА.
634
6
 
29
 
! Отговори
ДО ВОЕННИЯ преди 11 години
АКО ГЕРБ СПЕЧЕЛЯТ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ- ХАК ДА ВИ Е ЗАКРИВАНЕТО НА ПОДЕЛЕНИЯТА И СВИВАНЕТО НА ЧИСЛЕНОСТТА И МАХАНЕТО НА ДВАДЕСЕТТТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ И УДЪЛЖАВАНЕТО НА ВРЕМЕТО ЗА СЛУЖЕНЕ.САМО ЗА ПУШЕЧНО МЕСО НА НАТО СТАВАТЕ ! СРАМ МЕ Е ОТ ВАС !
633
4
 
18
 
! Отговори
varg преди 11 години
Снощи получих безпрецедентни заплахи за живота си от гербаджий.Досега никое правителство не е използвало силови методи,за да се задържи на всяка цена на власт.
632
3
 
26
 
! Отговори
ДО ПОЛИЦАЯ преди 11 години
ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ- РАБОТЯ , ДАЖЕ НА ДВЕ МЕСТА РАБОТЯ, ЗАЩОТО СЪМ ВИСОКО КВАЛИФИЦАН КАДЪР, НО НЕ МОГА И ОТ ДВЕТЕ ЗАПЛАТИ ДА СЪБЕРА ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА, КОЕТО РАБОТИ СЕСТРА МИ В ГЕРМАНИЯ- ОПАКОВА ДРЕХИ.А РАЗХОДИТЕ Й СА КОЛКОТО МОИТЕ. ДОБРЕ ,ЧЕ Е ТЯ, ЗА ДА МОГА ДА ОТИДА НА МОРЕ.
631
23
 
7
 
! Отговори
Военен преди 11 години
Герб ще спечелят и следващите избори. Долу БСП. (h-p://lesni-paribg.alle.bg/ система за печелене от дома )
630
2
 
10
 
! Отговори
ДО 847 преди 11 години
И ОЩЕ:ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ПЪТ, ИМА ДЪЛЪГ ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС НА ПРОЕКТИРАНЕ, ОДОБРЕНИЕ, ОТЧУЖДАВАНЕ, ТРАСИРАНЕ И ПОЛАГАНЕ НА ЛЕГЛОТО НА ПЪТЯ И ЕДНА ТОГАВА ИДВАТ ВАЛЯЦИТЕ. БОЙКО ЗАПОЧНА ОТ ВАЛЯЦИТЕ. А ЗА АМ СРТУМА СТАВА ДУМА ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА СЪЩЕСТВУВАЩ ПЪРВОСТЕПЕНЕН ПЪТ
629
4
 
19
 
! Отговори
ДО 847 преди 11 години
ДВЕ ЛЪЖИ:СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ- МИХАЙЛЕВКИ ПОКАЗА В МИНАЛИЯ ПЕТЪЧЕН КОНТРОЛ НА ДЯНКОВ СПРАВКА ОТ ЕК ПО ПРОГРАМИ- КЪМ 06.2009 ГОДИНА НЯМА СПРЯНА НИТО ЕДНА ЕВРОПРОГРАМА И ПОМОЛИ НИКОГА ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ ТАЗИ ОПАШАТА ЛЪЖА НА БОЙКО. СЪДЪТ ОПРАВДА ОПЕТНЕНИЯ ОТ КАЛИНКАТА КАЛИНКА, КОЯТО НЕПРЕКЪСНАТО ПИШЕШЕ ДОНОСИ ДО ОЛАФ, НО СЕ ОКАЗА,ЧЕ Е ПРВОСТО ТЪПО ПАРЧЕ, НАРИСУВАЛО СИ ДИПЛОМАТА.ВТОРО- МАГИСТРАЛИТЕ СЕ СТРОЯТ ОТ РЕЗЕРВА И СЛЕД МОНИТОРИНГ,КОЙТО ОЩЕ НЕ Е МИНАЛ, ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ 70% ОТ ИНВЕСТИРАНОТО
628
16
 
8
 
! Отговори
Недоволен Полицай преди 11 години
Накой тук се чудеше къде сме били вчера. Ами вчера бяхме където бяхте вие когато ние протестирахме :))) Не ни подкрепихте и дори ни оплюхте. Хак да ви е. Никаква подкрепа за никой. Нямата право да искате и дя мятате домати. Нито работите като хората нито знаете толкова че да изкате каквото и да е. Като шпочнете да работите като германци, тогава искайте германски заплати.
627
18
 
11
 
! Отговори
до 841 преди 11 години
Викаш Бойко строи с парите на Станишев, с кои пари по точно да те питам, с парите от спрените еврофондове ли ?
626
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са пътници. Плачете герберони, плачете, пишете, малко ви остана.
625
15
 
6
 
! Отговори
Оса преди 11 години
Дали ГЕРБ са пълен провал или не не не ме интересува щом БСП наъ после изгубиха скорост. Единствения начин да заработим е да сменим *** най-накрая (lesni-paribg.alle.bg/ лесна идогходна работа от дома )
624
8
 
6
 
! Отговори
позеленял преди 11 години
абе 4ервеношиики..прави сте 4е 4ервения цвят не избелява,той е като хамелеон.днеска 4ервен,утре син,после турско син,кеф ти оранжево.а бойко ви е като трьн в дебелите ***,е малко е просташко,но пьк то4но в целта.вие не милеете за бьлгария,целта ви е власта,за да ошушкате каквото е останало от светата троица.
623
1
 
10
 
! Отговори
КЪДЕ БЯХМЕ ЛИ...? преди 11 години
...у дома на топло с шишенце вино и вкусна пържолка -----ТАКА СЕ ПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ ,БАКЕ.. !!А , ТИ ...РУЧАЙ РАЗВАЛЕНИТЕ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ .....и се прави на "революционер"!Ха , наздраве...!!!
622
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е единствената страна от ЕС на която и повишиха рейтинга по време на кризата! Помислете за това и тогава ми разкажете за провала на Герб.
621
1
 
6
 
! Отговори
ДО 839 преди 11 години
ДА- ЦИФРИТЕ И ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ. АКО МОЖЕШ ДА ЗАЩИТИШ ОБРАТНА ТЕЗА- ДАВАЙ !
620
2
 
14
 
! Отговори
ДО БЪЛГАРИНА преди 11 години
ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ- ФРАНЦИЯ ТАЗИ ГОДИНА, ГЕРМАНИЯ ДОГОДИНА СА ЛЕВИ.

Спонсорирани публикации