Масови проверки за качеството на храните по празниците

Специално ще се следят храните, предлагани с "all inclusive" услугите
Обновена: 26 ное 2012 18:20 | 26 ное 2012 18:19,
12
Масови проверки за качеството на храните по празниците
Снимка: Архив Булфото

Масово да се проверяват заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни, това е разпоредил изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Проверките нямат да спрат чак до 7-и януари догодина.

Ще се следи за регистрацията на обекти, за това дали храните, предлагани в тях, не носят риск за здравето на клиентите, за произхода и качеството на суровините.

Инспекторите на агенцията няма да подминат и заведенията в хотели и курортни комплекси, в които се предлагат храни и напитки по т.нар. “all inclusive” услуга.

Особено внимание ще се обръща на качеството, срока на годност и условията на съхранение на традиционните за празниците храни.

Дежурни инспектори ще бъдат осигурени във всички областни дирекции. Сигнали могат да се приемат всеки ден от 08:00 до 21:00 на телефон 0700 122 99.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НА СНИМКАТА Е ЗАКУСКАТА НА ФИДОСКЯ...!
11
0
 
0
 
! Отговори
Тлъб преди 11 години
Червеите в храните са бонус мезе
10
0
 
0
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Маргарита, права сте. Навремето като учех във Виена си пазарувах само от Била Хойте и Адек Актив, май имаха петел на бренда си. Храните им бяха с невероятно качество, а и всичката им друга стока. Когато преди няколко години си ходих в Бг много се изненадах, че имаше и там Била. Но като влязох вътре, в тази в Борово на България беше, установих, че освен името няма нищо друго по което българската била да прилича на австрийската - скъпотия, изнервен персонал и груби касиерки - соц-супермаркет.
9
0
 
6
 
! Отговори
маргарита пешева преди 11 години
билла в бг няма нищо общо с билла виеналидл германия няма нищо общо с лидл бгблагодарение на българските директори цените са надути като за глупавитебългари сега за коледа всичко ще бъде увеличено двойно за което менажерите щеполучат бонуси
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се надяваме, че законът, в който Производителят предупреждава клиента за опасна стока за здравето ще влезе в сила, колкото се може по-бързо. В Германия на доста голяма част от храните пише "Опасно за вашето здраве". Тук може би този надпис ще бъде на над 80% от продуктите.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За великден хванаха козунаци, оцветени със забранен оцветител. Палмовото масло, което не се разгражда добре от организма го има в над 50% от млечните храни. Голяма част от месото е вносно и старо. Картофите по всички заведения са бланширани и вносни, с неясно качество. Някои ресторанти чакат с нетърпение изтичане на срока с годност на дадена стока и я закупуват на много по-ниска - пускат си я в ресторантите. За масови проверки само из медиите ли се тръби или наистина ще ги има?
6
2
 
3
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
пояснение поничката която си купих струваше 1 лв не мисля че е от евтините по принцип пазарувам само от един магазин и то само качествено но днес бях гладна и купих от там
5
2
 
4
 
! Отговори
Производител преди 11 години
Категорично възразявам срещу натрапваното мнение, че производителите лъжат клиентите си. Те сами се лъжат, като търсят евтини стоки.
4
2
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
днеска си купих поничка ,защото бях гладна беше произведена преди не повече от 2 часа.......НО МЕ ЗАБОЛЯ КОРЕМА .......интересно какви ли продукти са сложили в нея????? .............купих си я от верига магазини скоро стъпила на родна земя
3
4
 
1
 
! Отговори
Инквизитор преди 11 години
Нищо им няма на храните, ама нали трябва да има вещици...
2
2
 
4
 
! Отговори
vsqka godina преди 11 години
Po praznicite hranite sa vinagi s nai losho kachestvo i s praznichno naduti ceni.
1
3
 
2
 
! Отговори
Фен на Алов преди 11 години
А защо е необходимо!? All inclusive преведено на български буквално ще рече "всичко включено(в цената)" така че не храните се знаят че са заразени с бактерии просто трябва да се включи и здравна застраховка!