Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист

Осмокласникът разказва как е извадил от пропаст 8-годишния Мишо
Обновена: 7 дек 2012 16:38 | 7 дек 2012 15:52,
129
Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Осмокласникът Марио Снимка: БТА

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой.

14-годишното момче спаси 8-годишно дете, паднало в 4-метрова пропаст в скалите около града.  

За Марио директорката на дома Емилия Григорова разказа, че е там от седем-осем години и отзивите за него са само добри - че е трудолюбив, отзивчив, скромен и помага на всички, че го хвалят и децата, и преподавателите. 

Заради смелата постъпка кметството в Белоградчик, областната дирекция на полицията във Видин, неправителствени организации обмислят как и с какво да наградят Марио Тихомиров.

За решението си да се притече на помощ Марио разказа, че в топъл и слънчев октомврийски ден си играел пред дома и чул деца да викат за помощ.

Обяснили, че друго дете паднало между скалите до Летния театър "Гъбите". Нито за секунда Марио не се поколебал и бързо отишъл с децата на мястото на инцидента. Мишо стоял заклещен между две скали и викал за помощ.

Макар и трудно, носейки Мишо на гръб, Марио се изкатерил по скалата. А после от летния театър до площада в Белоградчик - разстояние повече от два километра, момчето е носило на ръце пострадалото дете.

Докато възрастните се суетели, Марио вижда отворената врата на спрял частен автомобил, поставил раненото дете, което било в безсъзнание на задната седалка и помолил шофьора да го закара спешно в болницата. 

Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Спасеният Мишо на 8 години Снимка: БТА
След преглед в белоградчишката болница пострадалият Мишо е изпратен в безсъзнание и със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Пред лекарите Мишо, който е от ромски произход и живее в ромската махала на Белоградчик "Карловица", разказал за инцидента.

В момента той се възстановява от падането, стои си у дома и до края на годината няма да ходи на училище, обяснява директорката на школото Светла Табакова. Родителите на Мишо не крият щастието и благодарността си към спасителя на детето.

Марио Тихомиров живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик заедно със своите трима братя Любомир, Йоан и Габриел. Учи в средното училище "Христо Ботев" в Белоградчик.

Не крие мечтата си да стане известен футболист, да се запознае с Христо Стоичков, да има свои футболни обувки и екип като истински футболист, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: белоградчикМарио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на детето нищо, че спасения е мангур!!
47
1
 
53
 
! Отговори
Палермо преди 11 години
Мисля, че най-малкото, което трябва да направят за това момче, е да му подарят футболен екип и обувки на любимия му отбор, и да го запознаят с Христо Стоичков! Искрено ще се зарадва!
46
1
 
45
 
! Отговори
петрова преди 11 години
Прекрасно момче! Да е живо и здраво, да успее в живота и да има щастливо бъдеще! Да е живо и здраво и спасеното детенце.
45
6
 
48
 
! Отговори
merry преди 11 години
Хора, стига сте бълвали глупости - и какво като спасеното дете е от ромски произход? Само аз ли си мисля, че хората се делят на Хора - добри и лоши, а не на етноси, религии и националност?
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 47Демографската криза е минало! Вече се раждат много повече българчета, а раждаемостта при ромите намалява. Не се хващайте на тези популистки напъни!
43
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това е мъжко момче, браво, не знам за футболист, но ще стане истински мъж със сигурност! В други сайтове четох, че се е катерило по скалите със момчето върху него със релна опаснаост за живота му, ей това е пич!
42
4
 
3
 
! Отговори
do 51 преди 11 години
Predi 15 min. NE pisheshe,prosto dopalniha statiata.
41
1
 
20
 
! Отговори
Щматко преди 11 години
Може и да го а може и да мине метър всичко зависи колко време ще е под прожекторите ! По -голяма награда от това да дадът възможност тези деца да живеят с родителите си няма . Доколкото успях да разбера от сутришното интервю по Босфор ТВ бе че родителите са разделени и нямат средства . Нека да им помогнат и трите момчета са прекрасни вижте колко позитивен умен поглед има момчето ! Да е жив и здрав и дано да успее в живота . Жалко че съм далече но ще намеря начин да помогна с нещо поне на дома
40
3
 
6
 
! Отговори
До 49 преди 11 години
Пише,просто ти не четеш!
39
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това дете ми напълни душата. Господ здраве и късмет да му дава!
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zashto ne pishete che spasenia Misho e ROMLIANIN???
37
1
 
31
 
! Отговори
Челси преди 11 години
Да вземат да съберат пари от града и да купят на малкия един апартамент та като стане на 18г и излезе от този гаден дом за сираци да има къде да си влезе а не да се чуди къде да търси работа и къде да спи те първа .
36
8
 
29
 
! Отговори
питам преди 11 години
Отново българи спасяват ***, а *** бият селяни и им обират къщите по цяла България.14-годишния малък войник не го мислите, има сърце и сила, повечето от мъжете които познавам немогат да минат 2 км и с муха на гърба, държавата да мисли как спре демографската криза, че като изчезнем кой ще ги вади *** от между скалите ??
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама нека мърдите да си вземат нови автомобили да си возят дебелите *** в тях. Вместо да ги оставят тези пари на деца като тези. Първите, които се откажат от служебните си БМВ-та и Мерцедеси ще гласувам за тях до край. То се е видяло, че друго добро няма да направят за тази държава. Браво на момчето. Прииска ми се да му купа обувки и екип. Колко малко ме трябва на човек...... ама обществото само лъмти за повече.......
34
1
 
26
 
! Отговори
batmario преди 11 години
Господ да те благослови,мойто момче.
33
1
 
35
 
! Отговори
merry преди 11 години
Разплаках се. Тъжно е, защото това дете и други като него нямат семейства, дом и бъдеще, а имат на какво да ни научат. Братовчед ми е на същата възраст и колкото и да го обичам, той е едно глезено, безотговорно и невъзпитано хлапе. Не е нормален светът, в който живеем. Дано има късмет в живота.
32
1
 
21
 
! Отговори
нека-остана-анонимен преди 11 години
До хмммВ новината на дир.бг момчето казва че родителите им не са имали възможност да ги отгледат. Поради тази причина (предполагам финансова главно) са ги оставили в дома, също така разказва че родителите им ги посещавали. Без повече излишни коментари, освен да му сваля шапка.. друго нямам какво да кажа.
31
2
 
64
 
! Отговори
ГОЛЯМ МЪЖ преди 11 години
КАТО ЧЕТА ТАКИВА НОВИНИ И НАСТРЪХВАМ ОТ КЕФ,УСПЕХ МОМЧЕ ,ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ БАТКА,СЪДБАТА ЩЕ ТЕ ОЩАСТЛИВИ,ЩЕ СТАНЕШ ГОЛЯМ ФУТБОЛИСТ ЗАЩОТО СИ ГОЛЯМ ЧОВЕК
30
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марио, а и други подобни герои ще ги помним до ден, два, три... А *** ще ни се натрапва постоянно. Не ща да гледам политици със запенени от алчност ***! Искам всеки ден да виждам и да слушам такива чисти души!
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО!