Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист

Осмокласникът разказва как е извадил от пропаст 8-годишния Мишо
Обновена: 7 дек 2012 16:38 | 7 дек 2012 15:52,
129
Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Осмокласникът Марио Снимка: БТА

Осмокласникът Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, за дни се превърна в герой.

14-годишното момче спаси 8-годишно дете, паднало в 4-метрова пропаст в скалите около града.  

За Марио директорката на дома Емилия Григорова разказа, че е там от седем-осем години и отзивите за него са само добри - че е трудолюбив, отзивчив, скромен и помага на всички, че го хвалят и децата, и преподавателите. 

Заради смелата постъпка кметството в Белоградчик, областната дирекция на полицията във Видин, неправителствени организации обмислят как и с какво да наградят Марио Тихомиров.

За решението си да се притече на помощ Марио разказа, че в топъл и слънчев октомврийски ден си играел пред дома и чул деца да викат за помощ.

Обяснили, че друго дете паднало между скалите до Летния театър "Гъбите". Нито за секунда Марио не се поколебал и бързо отишъл с децата на мястото на инцидента. Мишо стоял заклещен между две скали и викал за помощ.

Макар и трудно, носейки Мишо на гръб, Марио се изкатерил по скалата. А после от летния театър до площада в Белоградчик - разстояние повече от два километра, момчето е носило на ръце пострадалото дете.

Докато възрастните се суетели, Марио вижда отворената врата на спрял частен автомобил, поставил раненото дете, което било в безсъзнание на задната седалка и помолил шофьора да го закара спешно в болницата. 

Марио, който спаси дете, мечтае да стане футболист
Спасеният Мишо на 8 години Снимка: БТА
След преглед в белоградчишката болница пострадалият Мишо е изпратен в безсъзнание и със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Пред лекарите Мишо, който е от ромски произход и живее в ромската махала на Белоградчик "Карловица", разказал за инцидента.

В момента той се възстановява от падането, стои си у дома и до края на годината няма да ходи на училище, обяснява директорката на школото Светла Табакова. Родителите на Мишо не крият щастието и благодарността си към спасителя на детето.

Марио Тихомиров живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик заедно със своите трима братя Любомир, Йоан и Габриел. Учи в средното училище "Христо Ботев" в Белоградчик.

Не крие мечтата си да стане известен футболист, да се запознае с Христо Стоичков, да има свои футболни обувки и екип като истински футболист, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: белоградчикМарио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не,че го избивам на политик,ама това момче има повече топки от премиерът ни с картофената глава,който знае само да плямпа!
67
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато има такива деца, ще има надежда и за нашетo общество!
66
3
 
8
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
STRANNO ZASHTO VSI4KI GOVEDA SA ,,ANONIMNI,, ?????!!!!
65
1
 
23
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
USPEH ,MARIO !!!
64
1
 
49
 
! Отговори
. преди 11 години
Браво Марио , дано доброто ти дело бъде възнаградено и ти се даде шанс за достоен живот, ти си герой !
63
2
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
До Анонимен - 93 - Гледай себе си ***,сигурен съм че си някоя деградила и комплексирана ***.
62
1
 
6
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
:)) И финансистите ги плюят и футболистите.Типично по български,ако е на върха - ура,ако падне - Ууу..тук случаят е различен и гледната точка е според всекиму своята си призма...зависи от вътрешният ни човек,ако е ценен говорим с добро,ако не е ценен...бълваме щуротии...Каквото съкровище имаме,това и показваме и с това и се хвалим...Учил съм за дипломат,а работя по строежи в чужбина)))Но вътрешният мир,който имам е Христос.Бог да благослови България с нови надежди и просперитет!
61
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли защо Марио е герой, а вие, коментаторите, не сте?Защото за него няма значение какъв е етническият произход на този, когото спасява! За него всеки живот е ценен и заслужава да бъде спасен.Може да е сирак, но е 100 пъти повече човек от всички вас дето пишете тук.
60
2
 
21
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
България има нужда от такива деца,такива съвестни деца са бъдещето на България.Тука има колеги които се изказват неподготвени,че държавата е виновна за възпитанието на децата които плашели с бомби училищата,ставали наркомани и извършват брутални убийства.Как така това дете е толкова съвестно и вижте в каква среда ръсте.Винаги съм го казвал и ще го казвам всичко е от човека.Това дете е за пример на всички нас,да е жив и здрав.
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесно дете ! Дано да има шанс в живота !
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очите ми се напълниха със сълзи от постъпката на това дете и второ от изписаното на лицето му страдение.Още щом видях снимкта си помислих, че това е дете от дом и после прочетох, че това е така.Нито едно дете не заслужава да расте по този начин, да виждаме тъга в очите му и изстрадал вид.Винаги казвам, дано Господ, даде шанс на тези деца да си намерят пътя в живота и дано Господ "размърда тежката бюрократична машина" и да има домове само за временно настаняване, катот е в 50 милионна Англия.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между пишещите коментари, има големи ***. Човек трябва да оценява постъпката, а не етническата принадлежност на извършителя. *** не е присъща само и единствено на ***. Не случайно съществува израза: хубава работа, ама *** /но извършена от българин/. Така, че е добре хората за коментират само извършеното деяние.
56
1
 
10
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Финансистите не играят с топката навън,а с компютрите и трудно спасяват хора,защото тати и мама ги учат по друг начин...а това момче няма тати и няма мама..Не съдете,за да не бъдете съдени!
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това момче е сто пъти по мъж от президента Мекия, премиера Тиква, 10% дянков, алкохолиха Вежди и физкултурника (или американсия турист вече 3 седмиза) Цеко.
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 68: Стига глупости. И аз на негоавата възраст исках да стана футболист. Пък и е доста по-добре да мечтае да е футболист (спортист), отколкото мафиот (каквато е модата в момента)
53
1
 
16
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Иска да стане футболист,защото е видял такъв пример и Христо Стоичков си е за пример.Има в чужбина много деца,които също искат да станат футболист и се записват в различни клубове и някои успяват.Ако това момче чете коментарите ни,как би възприело болните ви мозъци,че е лошо да стане футболист.Момчето показва характер,покатерило се е с момче на врата си,избавило го е от сигурна смърт и е негова воля да иска да стане футболист-вие защо не станете християни примерно?Защото волята ви е такава..е
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво има да се чудят толкова как да го наградят?! Христо Стоичков да иде на място и да се срещне с детето, да му дадат пълен и качествен екип, да му дадат шанс да тренира... да снабдят и другите деца с обувки!... Тези деца имат нужда от всичко и се радват на всичко! В случая не е трудно да се съчетае полезното дарение с мечтата на момчето.А всички, пишещи тук, да вземат да пратят по една картичка "ЗА МАРИО" до дома в Белоградчик! Няма да е достатъчно, но ще значи много.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано семейството на спасеното дете да се погрижи по някакъв начин за малкия герой, ако не могат да го осиновят,по някакъв начин да му помогнат в развитието
50
2
 
5
 
! Отговори
senis преди 11 години
znaete li che samo nie se mrazim tolkova mnogo rabotia v germania i vijdam che nee taka sprete sas cenizma che *** sa neschto ujasno
49
1
 
28
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
...Очите ми се напълниха от постъпката на това момче да спаси човек...носейки го на гръб...Браво!Хубава статия..рядко срещана..Дано се сбъднат мечтите на всички,които мислят само добро!Бог да го благослови това момче!