"Топлофикация" и Министерският съвет прибраха антинагради

"Отличени" са за нарушаване неприкосновеността на личния живот
Обновена: 28 яну 2013 14:05 | 28 яну 2013 14:05,
12
"Топлофикация" и Министерският съвет прибраха антинагради
Снимка: БТА

Отличиха „Топлофикация“ и Министерски съвет с антинаграда за нарушаване правото на неприкосновеност на личния живот през 2012 година.

„Отличието“ си от „Топлофикация“ получават за това, че непропорционално и неравномерно са обработвали лични данни на абонатите си. Проверка на Комисията за защита на личните данни е установила, че дружеството не поддържа регистър, който да е съобразен със закона. Освен това от дружеството са изисквали непропорционално голям обем копия от документи.

В категория „Държавна институция, нарушила най-грубо правото на неприкосновеност на личния живот през 2012 година“ "победител" е Министерският съвет.

Причина МС да получи статуетката е бездействието по внасяне на промени в регламентацията по използване на СРС и достъп до трафични данни, което гарантира по-висока степен на защита на личната сфера на гражданите.

В тази категория номинирани са били още СДВР, общините, създали регламент за издаване на безплатни детски карти за градския транспорт, Столичен общински съвет, Комисия за защита на потребителите, министър Дянков, прокуратурата на България и Софийският градски съд.

В категорията за частна компания, в която беше отличена „Топлофикация“, номинирани са били още онлайн магазин за шпионско оборудване, EVN и колекторски фирми.

Антинаградите се раздават от програма "Достъп до информация“ и „Интернет общество“, а името им е "Голямият брат". Статуетката представлява настъпана от ботуш човешка глава.

А на печелившите, както се казва, честито!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
уса преди 11 години
Най-после една хубава новина-Ангел Семерджиев вън от ДКЕВР.
11
0
 
15
 
! Отговори
Sofokal преди 11 години
Проблемът с изнудването на хората от ТЕЦ-те и премахването на търтеите (Гадовете мръсни)(Топлинни счетоводители)-- Ще се реши единствено на жълтите павета от 300 - 500 000 човека и много колички с камъни !!!! Само тогава ще отпадне този геноцид върху народа ни !!! И това да е с благословията на онбуцмана !!! Най големия бич за българското семейство е начисляването на кървавия данък " Такса мощност " Когато отпадне, тогава ще престанем да бъдем Бананова република !!!
10
0
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ами представям си. За съжаление. Но все си мисля, че рано или късно и на това ще му дойде края - ама то зависи от всички нас.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой може да даде Топлофикация на съд, ка те имат над партийна власт. Правили са опити да се променят закони в ущърб на топлофикация, но ония са заплашвали, че ще падат правителства. Представяте ли си, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ...!!!!!?????
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на изготвяне на кадастъра на градове и земи имаше бум на мними агенти, които ти звъняха на врата и искаха да направят копие на нотариалния акт, че уж това им влизало в работата. Аха, ама нъцки. Този документ не трябва да вижда бял свят, докато не дойде време за покупко-продажба на жилище или друго легитимно действие с имота.
7
1
 
10
 
! Отговори
фен преди 11 години
след 5 месеца тази обувка трябва да е върху малоумната тиква
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Номинирани - добре. Получили антинаградата - добре. А после???? Думички като "сезирам", "прокуратура", "наказание", "уволнение", "оставка", "съд" и т.н., - тях защо ги няма в статията????????
5
0
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Да си чул досега,някой да е дал под съд Топлофикация?*** народ!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искате визия за бъдещето, представете си една обувка, стъпила върху човешко лице - завинаги.Джордж Оруел
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във време на всеобща заблуда да кажеш истината е революционен акт.Джорч Оруел
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Тиквун да си я закачи на врата,като още едно "отличие"!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да бъдем по-точни, а. Топлофикация е правила не какъв да е регистър, а регистър с копия на нотариалните актове на абонатите си. Що за наглост и безочие.