"Постно" с Дянков - в ефира до дни!

Интернет пламна от коментари на ситуацията в страната
Обновена: 19 фев 2013 20:05 | 19 фев 2013 20:05,
131
"Постно" с Дянков - в ефира до дни!
Симеон Дянков. Снимка: Архив Булфото

Едва ли са били много хората в България, които допреди два месеца смятаха за нещо реално провеждането на предсрочни парламентарни избори. Днес обаче този въпрос стои на преден план.

Изведнъж България се оказа в сложна политическа и социална ситуация.

От няколко дни българинът е на улицата – протести, шествия, блокирани улици, булеварди, главни пътища, стигна се и до директни конфронтации с полицията. Снощи беше атакувана и сградата на Народното събрание. И всичко, поне привидно, започна с високите януарски сметки за ток.

В същото време се заредиха редица решения и скандали, които разклатиха кабинета. Беше уволнен просветният министър Сергей Игнатов, шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев също се раздели с поста си, наследи го  Юлиана Иванова, която пък беше също уволнена само дни след като й бе поверено шефското място в комисията. Към премиера имаше и лична атака - досието "Буда".

Като "кулминация" дойде оставката на вицепремиера и финансов министър – Симеон Дянков. В условията на улични протести, спадащо доверие към кабинета и хлопащи на вратата парламентарни избори, напускането на една от най-силните фигури в кабинета и, което е по-важно, финансов министър на държавата, е меко казано – странно.

Интернет от години вече е място, в което може да се проследят в известна степен настроенията и реакциите на хората. А около оставката на Дянков те са доста противоречиви.

Хвала тебе, Господи!“, възкликва един от читателите на Dnes.bg, научавайки за оставката на вицепремиера. Друг му приглася: „Урааааа! Дано е истина!“. А трети е категоричен: „Цялата икономическа политика на Симеон Дянков действително прилича на управлението на Чаушеско, при когото Румъния нямаше дори един долар външен дълг за сметка на беднотията!

Някои обаче са на съвсем различно мнение: „Дано не е истина... без Дянков страната ни е загубена!“ и „Единственият мислещ човек в кабинета! И сега – какво?“.

Изгониха единствения човек от цялото правителство, който имаше идея какво прави само защото простият електорат, който нищо не схваща, го мрази. Неудобен е за изборите. Сега останаха само некомпетентни в кабинета, досущ като избирателите си“, възмущава се друг потребител.

Сред хората, които се вълнуват от темата, има и такива, които симпатизират на ГЕРБ, но са силно разочаровани от оставката на Дянков, директно обвинявайки Бойко Борисов за нея: "Аз симпатизирам на ГЕРБ! Борисов обаче се оказа много слаб! Клекна пред едни протести на лумпени и се уплаши от фермерите! За цялото управление на ГЕРБ не направи един митинг, за да се види мощната подкрепа, която има! Но той падна много ниско в популизма си! Да махне най–силния си министър! А Дянков има лични фенове в герберските среди, които не знам дали вече ще гласуват за ГЕРБ!".

Борисов, колко жалко, че се оказа един суетен човек!"

Още по темата

В анкетата на Dnes.bg: "Трябваше ли Симеон Дянков да напусне правителството?" мненията на нашите читатели също са много разнородни. 28% от гласувалите общо над 4400 души смятат, че оставката на Дянков е грешка и на него дължим финансовата си стабилност.

27% обаче са категорични, че е било крайно време Симеон Дянков да се маха.

Хвърлят вината лично върху Бойко Борисов 26% от гласувалите. Те смятат, че това е негово решение, а той самият вече не знае какво прави.

16% смятат, че е абсурдно да се правят подобни промени само няколко месеца преди да изтече мандата на правителството.

Едва 3% нямат отношение по въпроса и отговарят с "Хич не ме интересува".

Все пак някои го удариха на хумор. Из Facebook от вчера се споделя следната шега: "Приех офертата на една телевизия да водя кулинарно шоу за постни манджи" - така Дянков обясни внезапно подадената си оставка. "Постно с Дянков" стартира в ефир до дни".

На днешното изявления на Бойко Борисов, че токът ще поевтинее с 8% от март месец и че ще бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, реакциите отново са много и най-различни. 

"Защо само на ЧЕЗ ???? Защо само с 8% ???? Стига празни обещания и залъгалки ! От теб искаме само едно изречение: "Подавам оставка"  - възмущава се потребител на изявлението на Борисов. "ВЪРВИ СИ БЕ! ХОРАТА НЕ ТЕ ИСКАТ, НЕ ГО ЛИ РАЗБРА?"- истерично пише с големи букви друг.

"Бойко ги утрепа. Само ГЕРБ!" - опонира защитник на Борисов. А друг заявява: "Браво, Бойко, това никой друг не го е правил и нямаше и да го направи!!!"

И тук нашешенецът не пропусна да си направи шега: "От първи март ще свали цената на тока, а на първи април ще каже "Майтап бе, що се връзвате?"

Като цяло обаче преобладават негативните коментари към Борисов и ГЕРБ.

От няколко дни във Facebook се споделя и хумореската: "Ако ГЕРБ не искат да има предсрочни избори, да подновят още утре футболното първенство", като авторът явно визира някои от протестиращите, които бяха окачествени като футболни хулигани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
4
 
! Отговори
ot varna преди 11 години
specialen pozdrav shte ima na mitinga v nedelq vuv varna za dqnkov..KAK MOJE DA OSTAVISH NARODA GLADEN ZA DA PAZISH IMIDJA NA BULGARIQ KATO STABILNA DURJAVA,TOVA LI E STABILNOSTTA DA PRASHTAME MAIKI I DECA V 4UJBINA,DA TUP4EM KALTA V MORSKA STOLICA KATO VARNA TOVA E NEDOPUSTIMA...KADE STE BURGAS?MAI VSI4KO VI E NARED NO NIE SME POVECHE,ORGANIZIRANI SME..50 000 se o4akvat nedelq molq vsi4ki varnenci pred OBSHTINATA!!!VECHE NE E ZA TOKA,VECHE E ZA BULGARIQ!!!izvinqvam se za latinicata
90
0
 
2
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
До оптимисте сега ще видим следващият какво ще направи - споко. Да плюем можем всички. Ама като излезе 1 да защитава работата свършена от 1000, понякога нещата дори не са такива каквито на него му харесват.
89
1
 
4
 
! Отговори
realist преди 11 години
От серията изказвания и действия на Дянков - пролича едно - той мрази родината си и народа си. А колко е компетентен след като не подкрепи нито една реформа в държавата - нито в здравеопазването, нито в образованието, нито в културата! Сбогом и не се връщай американско изчадие, дано някой масов убиец те застреля накъде там!
88
0
 
0
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
досега и аз бях твърдо зад ГЕРБ, но то не останаха хора в него - то не бяха смяна на транспортни министри, енергийни сега финансовият и Цецко като цъфне - никой от познатите физиономии от телефизора през последните няколко години не остава. на всичкото отгоре заместниците стават шефове - та те нали са участвали във вземането на "грешните" решения? защо са облагодетелствани от това ? Ще го видим Бойко, но като че ли не останаха хора в кабинета зад него вече.И това пред 20 човека митинг да клекне
87
1
 
6
 
! Отговори
Миро преди 11 години
На фона на протестите , Дянков е единственият компетентен финансист заемал поста финансов министър в последните 15 години. Относно предсрочни избори : да сме реалисти кой да изберем : Иван Костов- човекът разсипал държавата в своето управление мазен и подмолен както винаги , Станишев- жалко подобие на Жан Виденов и още повече политик който няма постоянно и стабилно мнение като лидер на партия в опозиция само чакащ грешка на управлението и се радва като малко дете на това, за ДПС и атака даже не ми се коментира , а какво да кажем за кунева :))) Е ако това е гласът на Българският народ да го да
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До AspektНАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ.
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ABSURDНАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ.
84
6
 
18
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Сбогом Дянкофф ,Вдигна акцизи на горива ,цигари алкохол.Оправда се се с ЕС.Така било там.Пенсии и заплати..ЙОК.Много бързо ни били скочили доходите ,а и как ще харчим толкова мн пари.Фалираха хилядии фирми.мн Хора напуснаха страната.Мои близки също.Излъга много хора .Сбогом Дянкофф. Цункаи Джиджи
83
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Лошо и лошо, не Дянков а Цецко трябваше отдавна да си ходи
82
2
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 11 години
Казвам ви това е разработка на военните и на ЦРУ! Сега ще ударят по българските роми, после ще ударят българския производител и ще ни съсипят, както съсипаха и Мелодия на годината.
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всечко е разработка на военните.:)
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков се връща във Вашингтон и ще раздава помощите на Световната банка за просяците в Африка и Индия.
79
4
 
2
 
! Отговори
imigrant преди 11 години
neka sled kato tolkova iskate da se podade ostavka vi upravliavat DPS i BSP. neka vidim kakvo shte stane sled tova i koi shte poeme premierskia post! nazdrave
78
8
 
9
 
! Отговори
SS преди 11 години
Дянков ли? - Лека му пръст...
77
1
 
2
 
! Отговори
Пенда преди 11 години
До ижо Само с тласнато самочувствие нищо не става, не грейват усмивки и не се излиза от ужасната бедност. А това, че сме родени пре 681 г също не е предимство. Доста е остарял народът, трудно работи. Но за сметка на това е премъдър. Всички се натискат за ЕС, само ние сами ще се измъкваме като Мюнхаузен - за косата.
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е за следващия *** мъпет
75
0
 
25
 
! Отговори
ижо преди 11 години
една от многото грешки на Дянков, според мен е, че не разбра, че хората имат право да бъдат щастливи и не ужасно бедни. друга политика, която изключително много ме дразни е насаждане мнението, че без европейския съюз сме обречени и те трябва да ни дават пари. така беще и със СССР. отговорната държавна политика е да даде тласък и самочуствие на народа си, че може сам да се справи сам и да носи отговорност, а не да ни промиват мозъците, че сме некадърни. България е създадена през 681 год
74
2
 
11
 
! Отговори
ДОЙДЕ ВРЕМЕ преди 11 години
Дремете, дремете още в този сайт, докато се опитваме да ви оправим Републиката, МИШКИ!!
73
7
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
На този *** матрял угодия няма. *** и изтрещели от беднотия, те вече не знаят и какво искат. Тази държава НЯМА да се оправи с тоз простоват матрял. ***.
72
10
 
12
 
! Отговори
UJAS преди 11 години
СДС - ДПС - ГЕРПТе продадоха България!!!!!!!!