Терористичният акт в Бургас може да се повтори

Практиката била да има цикличност, заяви експерт по сигурността
14 юли 2013 17:18, Петя Славова
22
Терористичният акт в Бургас може да се повтори
Снимка: Булфото

Терористичният акт в Бургас, който стана на 18 юли м.г., може да се повтори. Това стана ясно от разговор пред БНТ с експерта по антитерорисъм и сигурност Славчо Велков. Според специалиста може да бъде провокиран подобен акт около датата от годишнината на акта някъде другаде.

"В терористичната практика съществува едно понятие, макар и неутвърдено и негласно, че има една цикличност в провеждането на терористичните актове и без да всяваме някаква паника и напрежение, трябва да кажем, че онези които са поръчали акта, за да покажат, колко са силни не е изключено да провокират нещо подобно около датата на трагичния инцидент", заяви Велков.

Той изказа мнение, че има държави и организации, които знаят кои са поръчителите на атентата, но поради начина, по който се работи и заради политическия характер на акта, може да се каже, че сме на онова място, от което започнахме.

Според Велков вероятността зад атентата да стои държава и специална служба е голяма. Той отрече версията терористичният акт да е дело на Ал Кайда, тъй като по думите му почеркът не е същия.

Велков осъди предаването на резултатите на следствието ни от атентата на Ливан, тъй като страната е заподозряна за участие в експлозията. „Беше намерена шофьорската книжка на атентатора. А къде е паспортът му, с който е влязъл в страната ни?”, Велков призовава на този въпрос да се намери отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Мосад изтрепа свои съплеменници на българска територия,сега очаквайте втори епизод...
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите могат да спретнат каквото се наложи само и само да оправдаят действията си . Ако някой се заблуждава че няма да го направят просто не ги познава. Насилието в България тепърва предстои.
17
1
 
10
 
! Отговори
галактика преди 10 години
Не съм съгласна когато някой говори от името на целия народ. /по принцип/ Дали се заклеймява нещо, дали се оправдава нещо - политиците нека се изказват от тяхно име и от иметона правителството, ноне и от името на народа. Често пъти мнанието на народа НЕ съвпада с мнението на политиците.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мосад се завръща
15
12
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 10 Ще го отнесеш, защото Израел е важен за бг туризма.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е КАК НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ? ТОЙ МОЖЕ И ДА СЕ ПО ТРЕТИ. НАЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ВИ ГО НА.УТВАТ ОТЗАД И ВИ КАЗВАТ КОГА ДА СЕ САМОГРЪМНЕТЕ. НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРЯТ ПРЕДТЕКСТ ДА УДАРЯТ ИРАН ИЛИ НЯКОЯ ДРУГА АРАБСКА ДЪРЖАВА.. ПОМНИТЕЛИ КАК УДАРИХА ЮГОСЛАВИЯ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ***.ЕТА ОТ СБИРЩИНАТА ОТВЪД ОКЕАНА? ПОМНИТЕЛИ КОЛКО НЕВИННИ СЪРБИ ИЗБИХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПЕДЕРА.ЧЕТА? КАТО ВИ ВТЪЛПЯВАХА ЧЕ СЪРБИТЕ ИЗБИВАЛИ МЮСУЛМАНИ. И НАЛИ СТЕ МНОГО УМНИ КАТО НА КУЧЕТО ЗА.НИКА ИМ ПОВЯРВАХТЕ.
13
3
 
3
 
! Отговори
Kato nishto преди 10 години
Moje, q! Nali Volen e tam!
12
3
 
17
 
! Отговори
9667 преди 10 години
"експерта по антитерорисъм и сигурност Славчо Велков"Ключовата дума е "експерт" и експерт е човек, който знае абсюлютно всичко относно абсюлютно нищо! Пълното интервю напълно ще разсее вашите съмнения относно правилността на горната дефиницията за "експерт".
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като са намерели шофъорската книжка на атентатора защо тогава правиха фоторобот на същия,да не би тоя атентатор в багажна чанта да е бил пъхнат и държал взрива на копче,нещо чул и бум.
10
4
 
29
 
! Отговори
ined преди 10 години
Значи не трябва да пускаме еврейски туристи да припарват в България, защото ще го отнесем заради терористстичната политика на Израел.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как нито една терористична организация не пое отговорност? Или терористите са били извънземни или има нещо, което не е за приказка, май Насрала ще излезе прав...
8
2
 
21
 
! Отговори
диян кукуто преди 10 години
има и цикличност на тъпотата
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма-недоносения Волен ни пази.
6
3
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
САЩ знаят къде е паспортът му )-- нали американските евреи поръчаха атентата )) грозен театър с кръв на сцената - за да станат войни трябва и театър с кръв - не напразно има една стара еврейска поговорка - КОГАТО ПО УЛИЦИТЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ - КУПУВАЙ ИМОТИ !!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да взема и аз да стана един експерт като ги гледам нашите експерти.
4
4
 
24
 
! Отговори
Уркото преди 10 години
Има си хас да не се повтори, България е рай за терорягите - държавата хем член на ЕС и може да си прокарат идеите и посланията в борбата срещу световния империализъм, хем е напълно разграден двор дето всеки може да внесе каквото си иска и да прави каквото си поиска.Че то и мене какво ме спира утре да вляза с 5 кила тротил у НС? Абсолютно НИЩО. Или на Централна гара? Или на автогарата, летището? 2-3 дена аху-иху след атентата и после кучетата лаят кервана си върви. ЦИРК!
3
22
 
11
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Този път искам да е в София! Искаме и ние да гледаме шоу!
2
1
 
18
 
! Отговори
ВЪХХХХХХ преди 10 години
Терористичният акт в Бургас може да се повтори!И всичко това звездите ми го говорят,заяви експерта по антитерорисъм и сигурност Славчо Велков.И поради тази причина се регистрирай преди да коментираш.
1
4
 
47
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Всички знаем, че това беше нагласено. Жалкото е, че дадохме невинна жертва в лицето на българския шофьор.