Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DDD 67Заради протестите съм тръгвал най-много 5 мин по рано а съм баш в центъра.Не трябва да се протестира само манифестации в подкрепа.Аман от овци.
106
0
 
1
 
! Отговори
dobrodetel преди 10 години
До DDD 67Кореняк софиянец не би отговорил по този начин.Мисля,че баща ти е работил 10г . в Г Т за да вземе софийско жителство.Такива като теб са напълнили София.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Трътла от БерлинСкоро няма да имате, пращаме ви ***. След тях даже и трева не никне. Пробвайте се да ги интегрирате. И ние тука да живнем малко, трътло балева
104
7
 
0
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 10 години
Ние какви пътища имаме в Берлин. Добре, че се измъкнах от врачанските села на време. България умира. Да живее Германия.
103
8
 
5
 
! Отговори
dobrodetel преди 10 години
Който не харесва кметицата да си заминава в провинцията от където е дошъл.Давайте *** червени ***,тряскайте минуси.
102
5
 
10
 
! Отговори
73sou преди 10 години
Тази даскалица пак си развя памперса.Бива,бива ама тази зашла от простотия.
101
3
 
12
 
! Отговори
Да ви е.. м..та тъпа преди 10 години
Тиквун пръдна, Пъдпъдъкова се ***, очакваме помака Расим да оближе задните им части с поредното идиотско изявление по темата!
100
4
 
8
 
! Отговори
иван преди 10 години
пускай си го но там където ти отговаряш,а там където отговарят други ще го пускат съобразно законите на България.Всички знаем че вие от герб не уважавате тези закони и си живеете във ваш свят по вашите си гербаджииски закони.Толкова си приличате всички гърбави че все и едно един ..р ви е правил.
99
4
 
11
 
! Отговори
Скачаща ГЪСКАпредКОН преди 10 години
Абе Гербава Данче, за Вас закони няма ли:без разрешение път да пускашакокасапницата беше станала 2 часа по късно и шафиора Ви осъди, че е карал по път без разрешениеТи ли ще плащаш !Циркаджии
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kvo napravi taz tupanarkas toplofikacia? edno nishto! shtoto iluga za poreden put i kradlivata toplofikacia prtoduljava da smuche ot horata. tyova e edna kukla na konci podchinena na BOKO bokluka deto zarobi bulgaria. kavo iskate ot edna sleska daskalica, ne pomnite li kakstoeshe do b.b Buda, agernta na komunetata i trepereshe ot strah.Toz *** Borisov ia turi na tva mesto i daskalicata razsipa sofia.Haide Danche idi naselo pri kozite,,tam ti e mestoto!!
97
6
 
17
 
! Отговори
пп преди 10 години
Като е толкова важна тази връзка защо гробарите от мутренската банда на рапоня за почти 4 г. не е отвориха? Що не пуснаха Тракия през 2010 г., а чакаха да загинат няколко десетки човека между Стара Загора и Бургас? А всички загинали на пътищата над 3000 човека по времето на мандата на рапоня на чия съвест лежат? Не е на рапоня, разбира се.
96
4
 
16
 
! Отговори
zvezdichka преди 10 години
Дали ще си спомни за това си искане и когато протестиращите затворят Орлов мост и на половин София и се налага да виси по тапи из малките улички ?
95
9
 
4
 
! Отговори
към анонимен преди 10 години
овцете са на село, не са в София. Ако си се затъжил за дамашни животни - грабвай си торбичката и галошите и право в обора
94
16
 
9
 
! Отговори
жена преди 10 години
много ми е чудно защо новата министърка работи само в неделя и в понеделник е готова за рязане на лентичката , дали пък и тя не е мюсулманка, която си почива цяла седмица и се разработва в неделя. Така беше и при пускането на частта на Тракия към Ячбол, такае и сега при Яна , изрлобват търпението на народа, не им ли стигат над два месеца протести пред МС и НС
93
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овца.
92
6
 
21
 
! Отговори
на боклука! преди 10 години
Фандъка - на ***!
91
9
 
27
 
! Отговори
Бой Бор преди 10 години
Боже, пази ни от такива разбирачи, като кукувицата на снимката !
90
6
 
26
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Бой Бор,другарката по руски език,почна и от акт15 и акт 16,да разбира,те с началника им начело от всичко разбират,само с политиката са малко,скарани но нищо ще им простим за грешките,и вече никога няма да ги допуснем в политиката.
89
8
 
32
 
! Отговори
Бой Бор преди 10 години
Имам купен апартамент с кредит.Сградата е готова, но няма акт15 и аз не мога да влеза в нея .Казват : "ТАКА ПОВЕЛЯВА ЗАКОНА" !Е защо аз да не мога да ползвам апартамента без акт15 а кметицата да казва МОЖЕ.В България законите не са ли задължителни за всички или някои са НАД ЗАКОНИТЕ ?
88
6
 
28
 
! Отговори
Коста преди 10 години
Тоя гербаджийски *** е назначен от бойко,защо е на пост и при това правителство...

Спонсорирани публикации