Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
15
 
14
 
! Отговори
юруш преди 10 години
Всички са лоши. Само лютви-коконата, *** сайдероглу, серго-траверса?пеевски, данчо-ментата, бисеров-меринджея, мая галевабкп-дс победа. Давайте *** ние сме с вас.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая проста патица що не се скрие у Самоков и да не се показва повече никъде.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оказва се че, рязането на лентички е заразно, прогресивно заболяване.
64
9
 
5
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
минусите понамаляха затова продължавам с примерите,то и на "Струма" и на "Хаинбоаз" с години имаше тапи докато не дойде ГЕРБ на власт да ги отпуши, за последния дори се съмнявам да има Акт 16 защото хората вкараха отчуждителната преписка по парцеларния план в съда ама няма значение ние живите не ядем асфалта но го ползваме, предупреждавам не говоря за политика а за обикновенно оцеляване, Лазаров е виновен а не румънския тираджия щото *** са откраднали табелите които са задължение на строит
63
2
 
9
 
! Отговори
ппш преди 10 години
И на столичното околовръстно преди години се създаваше огромно напрежение, но това не ти беше повод да го откриеш когато стана готово. Тогава изчаквахте рождения ден на Царя Слънце за да си получи тортичката с валячето и да резне лентичката за подарък. Само дето не подаде тогава оставка, и нямаше шум, че това е недопустимо...
62
4
 
13
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
Обява: търся си любовник, бен тюркче, чингене епси конушим.Беним чок нежен любовник гиби, бен бат сали чок севиорум.Аман-заман гьот верим лютвен кочум гелсъна бурая бен сен гьот верийм.
61
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Браво! Тя откри топлата вода.
60
2
 
17
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ НОВОПОСТРОЕНИ СГРАДИ ДА ВЛИЗАТ ВЕКСПЛОАТАЦИЯ ПРЕДИ АКТ 15 И 16, ТЪЙ КАТО Е НАПЕЧЕНО И ХОРАТА НЯМА КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ !!!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ViturStStГоляма София по закон е в границите очертани от околовръстното шосе! Би трябвало да го знаете!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АРЕСТА бе зад...к, няма ли за теб обществена тоалетна за да си пишеш творенията по вратите, ами се включваш тук?
57
2
 
9
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
Интересно ми е тази и вожда и дали биха подписали един документ с който те да понесат отговорност ако се случи нещо на тази отсечка преди да получи акт 15 и акт 16 ? И ако не дай боже се случи... те да лежат в затвора !
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***...
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълномощията на кмета на София са ДО околовръстното!Оттатък него - други са отговорните! Тази "кифла" (както се изразяват "красивите и интелигентните" най-меко) оправи София, та тръгна да оправя и магистралите!? Ама те в ГЕРБ всички разбират от магистрали... Не случайно древните гърци са казвали: "Обущарю, не по-високо от обувките!"
54
8
 
16
 
! Отговори
АРЕСТ преди 10 години
България арестуваха лидерите на "извратени братя"лютви, сайдероглу и серьожа са задържани в апартамент в Джебел, където се укривали.
53
2
 
11
 
! Отговори
Двулична лицемерка преди 10 години
Хайде холан, даскаричката стана и пътна спецка ! Тогава да освободи движението по всички Софийски улици и булеварди, защото там е най-голямото напрежение, за което и тя съдейства !
52
6
 
16
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Сутринта слушах Лазаров и Фъндъкова.Неможете да си представите какво лицемерие от страна на тая кметица.Ама увърта,преиначава думите на Лазаров и уж случайно все на политика го избива-с толкова наивна и миличка физиономия,че чак жал да ти стане.Фъндъкова ти си учителка и сигурно ти е ясно,че не можеш възрастни хора да манипулираш като децата.А тази отсечка е трябвало да бъде открита в сряда,но са направили всичко възможно да се открие в понеделник-това са думите на Лазаров
51
3
 
6
 
! Отговори
МВ преди 10 години
Някой от управляващите няма ли да каже в какво трагично и опасно състояние беше пуснатата отбивка при гара Яна *(юфка и огромни дупки), преди да говори за актове на новата магистрала. А можеше да създадат и по-добра организация на движението, като поставят от двете страни коли на КАТ, но какво им пука на тях. Да се оправяме както можем сами на пътя.
50
5
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Ясно продължавате с минусите, явно пътя Маказа - Р.Гърция ви е по-близо идете да видите и той е в строеж и живите хора го ползват без Акт 15 а умрелите на Яна ползват Смъртен акт, тук не става въпрос за политика бе хора а за физическо оцеляване, не става въпрос за пари защото са от ЕС , не става въпрос за документи а за желанието да се свърши работа
49
3
 
9
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
До ViturStStВЯРВАМ !Защото сега я пуснаха без Акт 16 !ИМа само Акт 15 за момента !ОЧАКВАМ БОЙКО БОРИСОВ СЕГА ПАК ДА РЕВНЕ, ЧЕ СА ПУСНАЛИ ОТСЕЧКАТА БЕЗ АКТ 16 !
48
3
 
15
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Tаз не беше ли учителка? :) Или сега рязко стана компетентна по въпросите на транспорта? Ех, ***, ***... докато всичко можеш и всичко знаеш, нищо няма да ти е наред...