Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
20
 
10
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Триглавият змей има нужда да създава напрежение. целта му е да докара народа до, някаква изнервяща полуда. И всичкото това, от болно желание за мъст. Но, ние сме малък обаче, храбър народ и ще се преборим за Свободата си. Оставка, зли змейо. Да живее България.
6
11
 
1
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До Анонимен 7ами като стане готов, бе, умникооооооооооооооооооода те пусне сега, да паднеш в дупката
5
27
 
18
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Мое да е даскалица, мое да не е много убаа. Но ходи насекъде и се интересува от всичко що се случва в София, без да се крие у прашни кабинети. Убеден съм, че за разлика от всички политици тя знае имената на всички потърпевши от катастрофата на Яна вчера. Не за ПР, ами защото живо се интересува от всичко. По-ерудиран, кадърен и заангажиран кмет от нея - в София не е имало откак се "демократизира" през 1989...
4
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Младост от години по Александър Малинов има напрежение, а от есента ще е още повече.Кога ще го пуснеш бързо кметицееееееееееее?
3
30
 
14
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
За да се пуска бързо трябва този, който реже лентичките да се движи бързо, а когато има много лентички тогава трябва се ползва хеликоптер. Така правеше Боко може да струва повече, но по-добре да се пускат по-рано отколкото горивото от хеликоптерите да се източва от пилотите. Нали така? А сега на министърката на транспорта ще и тежи смъртта на онези хора...не че имат от БСП съвест ама айде..
2
15
 
46
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик"Да бе, то и по паветата пред МС и НС има засилен трафик, ама точно ти госпожа раздаваш разрешения за блокиране вече 67-ми ден.
1
7
 
30
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
Мирова скръб,Многострадална Геновева,успешно играеща в пиесата"Лява ръка,десен джоб"