Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
7
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Час-час и половина тапа на входа на Бургас :) Горанеееееее, оди си у гората!
26
5
 
19
 
! Отговори
европата преди 10 години
айдее, и тая започна да припява на вожда си - като че ли отварянето на пътя по-рано автоматично предотратява катастрофите... Пълна тъпотия .....
25
4
 
5
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До ГоранЛичи си, че дори не си припарвал до Дунав мост 2, но може да имаш рода в Лом, знае ли човек...
24
5
 
3
 
! Отговори
bla преди 10 години
Йор. Фан.
23
6
 
16
 
! Отговори
Горан преди 10 години
Освен това Бойко да не знае много, че когато резна лентичката на участъка от "Тракия" до Стара загора, после станаха десетки катастрофи, защото изведнъж магистралата свършваше с кръгово кръстовище и дори в репортажи по телевизиите се виждаха на живо как излитат колите от там, ама явно му е изгодно сега да забравя. То и с Дунав мост 2 е подобно нещо. Бързат да го пуснат, а няма път до Видин и сега стотици тирове обикалят през Лом и съсипаха пътищата там
22
16
 
6
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Абе тези, които твърдят, че пътният възел при Яна нямал нищо общо с катастрофата да се запознаят с това, което каза самият им министър...Нещастници червени.........
21
12
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до всички "умни"Път II-86 "Рудозем - границата с Р.Гърция е път 2 клас, без Акт 15, камо ли 16 вече две години се ползва от населението. Не че не стават катастрофи, вече има и жертви но се ползва, така че анархо-*** изобщо да не се оправдават в случая, вместо преди месец да го пуснат за ползване сега правят погребения, оставка незабавно щото след някой и друг месец управление ще затрият и това което е останало от България
20
6
 
2
 
! Отговори
пр преди 10 години
Да, наистина форумът на днес и станал форум "Случаен превоз". Една медия не си сменя аудиторията за 1 м. , така че .... успешен ден на "случайните" писачи и цъкачи.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фандакова , стига си се произнасяла по въпроси по които не си компетентна , да не кажем , че въобще не си компетентна , стара грамофонна плоча, гербераско издание
18
6
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Много е лицемерно да говориш за пътен възел Яна, а в същото време всяка вечер центъра на София да е непроходим с автомобил заради измислените протести и ти нищо да не казваш по въпроса. Ама адски много и даже подобни изказвания дразнят...
17
4
 
15
 
! Отговори
Горан преди 10 години
Няма човек, който да не иска да имаме хубави пътища навсякъде, но пускането на всяка нова отсечка от магистрала, носи нови проблеми след себе си и няма никакво значение кога ще се пусне отсечката. При всички положения е по-добре да си получи съответните разрешителни. "Тракия" вече е до Бургас и сега вместо 4-5 часа да караш с 80 км/ч от София, караш 2-3 със 150 и после поне час, час и половина тапа на входа на Бургас
16
6
 
21
 
! Отговори
Smurf преди 10 години
До 8 Най-много за София са направили кметове като Иван Иванов и Петър Междуречки хич не я бутай Фандъчката ,тя си е параван на Борисов каквото и да прави и каквото и да приказва, заводза боклуканяма и няма и да има, кученцата си тичкат на воля и каруците от ден на ден стават все по-вече , така че хич не ми я хвали.
15
6
 
17
 
! Отговори
МИРО преди 10 години
ДАНЧЕ НЕ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ ЯНА Е ВИНОВЕН И СТИГА С БОКО ПРАВЕТЕ ПИАР СРАМОТА ИМА ПОЧЕРНЕНИ СЕМЕЙСТВА ТОВА УТРЕ МОЖЕ И НА ВАС ДА СЕ СЛУЧИ ТАМ ЗАСТРХОВКА НЯМА ПРЕСТАНЕТЕ НЕ ДЪРПАЙТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА .
14
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доносник Буда пак си е пуснал кучето да лае!
13
4
 
12
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Анонимен 15Ами магистралите не ги пуска местната власт, а правителството.
12
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, защо не го пусна навреме, бе Фъндък, ами чакаше да умрат хора, за да критикуваш?
11
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До електорат матрялов 3Не ми се прави на умен, щото не ти се отдава. :) Ай да те питам нещо - ако си шофирал покрай ремонт на пътя (голям) знаеш, че се пускат временни трасета, прясно асвалтирани и немаркирани даже, само с една плеяда от знаци. Задавам въпрос - с какъв акт и документ те се пускат за движение, бре онуфри!? Сега си разрови книжлетата, дето ми визираш и виж ко пише за "движение"...
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама души загинаха от бездомни кучета! Ти защо още си на свобода??? Бездомните кучета трябва да се залавят бързо и да се ефтаназират, а не с ЕкоКрадноВесие да си правите далаверки за милиони!!! Ние ви знаем игрите, не пасем тревата по жълтите павета! МАРШ У САМОКОВ!
9
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е можело, Боко да го беше пуснал, а не сега да философствате.
8
7
 
14
 
! Отговори
строител преди 10 години
До електорат матряловОсвен, че бъркаш нормативните актове, да ми кажеш, как точно в събота е издаден Акт 15, че да се отваря в неделя? Колкото за ползване без Акт 16, цялата магистрала Хемус няма такъв. Не казвам, че вината за ужаса е на сегашния министър, но е очевидно, че в случая церемонията е била по-важна от удобството на хиляди пътуващи през летните месеци.