Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е кисмет Данче днеска тир утре камион ...Спрял като румънски тираджия -е свързано с възможностите на румънските шофьори да паркират.Заспали по пътищата на прави участаци Данче гол да го бараш!
86
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, как няма да е в час?!? Нали е на пряка линия свързана с Боко и какво той каже "Га!", фандъчката веднага - "На!"Време е да я махнем от обгщината, дано стане по-скоро
85
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бсп са ***, но герб са отвратителни защото си правят пиар за сметка на трагедията.фандъчке всеки ден ни създавате неудобство с какво ли не.например като забранихте да се паркира на улицата срещу 22 поликлиника.болни хора ходят по 200м.минимум за да стигнат до лекар и това го направи за да събирате пари сметнах ги по 20 вдигнати коли на ден =на 1500 лв. а това е за разстояние от 50 метра.всички сте алчни нещастници
84
25
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Може и да е "даскалица",обаче тази жена е по в час от отвсичките "експерти "на Орешарски взети заедно.
83
4
 
21
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
Хайде и Данчиту от всичо взе да разбира. Аллах прибери си вересиите!
82
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво се обажда тази кокошка !!!!............май месец избори за президент и кмет на София !!! Само така ще се отърве окончателно бедната ни родина от мутренския гнет на Бойко тиквата..........
81
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съболезнования на всички загинали по "великите" магистрали и пътища на Тиквата! PS&: Два часа рулирах до София заради тапи и *** катаджии предизвикващи още по-големи тапи и задръствания. И така на всяко кръстовище по целия път кам града и обратно.
80
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лелката ще защитава партията си Герп до края на мандата сиКметицата вече 6 г. създава напрежение в София чрез лоистките си решения и смешния популизаъм за партията на БУДАЛогиката на тази женица е,че трябва да се открие участъка без да има акт 16??!!Всекидневно се спира движението в София,защото лелката разрешава на *** да правят каквото си искат5 човека бяха изядени живи от кучета в европейска столица !!!
79
0
 
4
 
! Отговори
ANONIMOS преди 10 години
Доизкусуряват прохода Хаинбоаз, за да могат да го узаконятПубликувана в брой: 75 / 2013-04-17Видяна: 716 пътиПОВЕЧЕ ОТ СЕДЕМ ГОДИНИ, ОТКАКТО Е ИЗГРАДЕН ПРОХОДЪТ ХАИНБОАЗ, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ВЪВЕДЕН В ЕКСПЛОАТАЦИЯ, а отчуждителните процеси продължават и до ден-днешен.Един от най-проблематичните участъци в прохода е отклонението към Райковци. Трасето е проектирано и създадено така, че по-големи автомобили и камиони задължително навлизат в насрещното платно, за да успеят да минат, коментира кметският наместник на селото Петьо Коев.
78
3
 
18
 
! Отговори
Bob преди 10 години
Поне снимка не й слагайте, ЧЕ ЩЕ ПОВЪРНА ! Плюнчо и Фандупка са последните гейберастки келемета, колкото по-бързо се изметат, толкоз по-добре.
77
3
 
15
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Fun-duck-Ова и Тиквата са основната причина движението в центъра на София да е задръстено вече 2 месеца, а сега и двамата взеха да се правят на регулировчици - обществени. Но и двамата не стават и за пътни регулировчици.
76
2
 
26
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
И днес гробарите продължават да рият в паметта на мъртвите и да търсят дивиденти! Човекът управлявал камиона е заспал на волана! Има ли значение дали пътя е с две или десет ленти в такъв случай? Кой в света пуска съоръжения е без акт 14, 15 и 16? Изобщо не позволявайте на буда и даскалицата да ви замъгляват виждането с подобни изказвания! Оставете ги мъртвите да почиват в мир! Каквото е трябвало да стане е станало!
75
2
 
13
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До Всичко е възможно ! Не повтаряй папагала на боко - политика ноже да се прави от всичко даже от кметска подкрепа на протестиращите софийски чанти и чантадури до идването на автобусите......
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ако бяхте прибрали всички бездомни кучета нямаше да има смъртни случаи на изядени хора... Много гнусни започнахте да ставате...
73
1
 
15
 
! Отговори
3 преди 10 години
СЕВЕРНАТА ДЪГА КЪДЕТО Е НАЙ ГОЛЯМ ТРАФИКА КОГА ЩЕ СЕ ПРАВИ ?
72
1
 
15
 
! Отговори
Всичко е възможно ! преди 10 години
Можеше ! И аз можех да стана астронавт, ама ..
71
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратена съм от наглото, арогантно и неграмотно поведение на ГЕРБ! Не виждат гредите в собствените си очи, а търсят сламките в очите на другите. Да трупаш дивиденти за сметка на човешкото нещастие е варварство и нула морал. Защо не създадохте среда, която да гарантира спазването на законите и строг контрол? Защото бяхте заети да крадете!
70
5
 
30
 
! Отговори
Nobi преди 10 години
Какъв титан на мисълта !!! Тва гербаджийте са най-гнусната *** на земята. Повтарят като папагали всичко което измъдри тиквата.
69
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е да г-жо Фъндъкова, можеше! И общинските служби, ако си бяха свършили работата, нямаше да гръмне китайският ресторант!
68
2
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
предлагам вертикалната маркировка на пътната мрежа в България да се даде на концесия на бат Сали от парламента та да дава информация в петъчния парламентарен контрол на Лазаров къде липсват знаци и указателни табели а той събота и неделя щото много работи да ги възстановява от бюджета естествено щото европари няма да видим скоро.......