Наказват посланика ни в Бразилия заради случая с Боевски

Чавдар Николов се изправя пред дисциплинарния съвет на МВнР
Обновена: 30 окт 2013 10:16 | 30 окт 2013 10:16, Камелия Цветанова
50
Наказват посланика ни в Бразилия заради случая с Боевски
Министърът на външните работи Кристиан Вигенин. Снимка: БТА, архив

Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов носи персонална отговорност за това, че не е информирал българските власти за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по БНТ.

И за министерството този казус беше мистерия, ние научихме от медиите, че Боевски се завръща, заяви дипломат номер едно, след като преди седмица изненадващо олимпийският шампион по щанги от Сидни (2000 г.) кацна на летище София.

Николов е бил изслушан от представители на ръководството на министерството в понеделник, вчера получих техния доклад и на база на него реших да сезирам дисциплинарния съвет и очаквам максимално бързо той да се произнесе какви да бъдат последствията за посланика, защото очевидно става въпрос за недобра, да не кажа, липсваща комуникация с Министерството на външните работи по целия казус, настоя Вигенин. 

Според него е факт, че министерството не е било информирано за развитието на случая и това, което е станало, е било само за сведение на посланика.

Той упрекна още Николов, че дори 24 часа след освобождаването на Боевски от затвора не е информирал българските институции.

Вигенин обаче отказа да се ангажира с прогноза дали ще се стигне до отзоваване на Чавдар Николов от посолството в Бразилия.

Законът предвижда различни възможности за наказание. Когато се произнесе дисциплинарният съвет, ще говоря с Николов и ще преценя какво да е наказанието, отбеляза той.

Вигенин добави, че следващата седмица Инспекторатът на министерството започва проверка в посолството в Бразилия, която обаче няма пряка връзка със случая, защото още от лятото е станало ясно, че има нужда от такава. 

Още по темата
То беше селектирано като едно от посолствата, които имат нужда от проверка, обясни външният министър.

Той изрази опасения, че е възможно да има и системни грешки, за които сега да се окаже, че в качеството си на министър носи отговорност без те да са пряк резултат от неговата работа. 

Искане за издаване на паспорт на Боевски е направено на 11 октомври, седмица преди да се прибере такъв е издаден, но с  мотива, че той иска да започне работа, докато изтърпява наказанието си, разясни Вигенин. 
Той потвърди, че служебният премиер и външен министър Марин Райков не е бил информиран за случая, защото и тогава не е имало никаква комуникация с посолството в Бразилия.

Относно засилената бежанска вълна от Сирия, Вигенин увери, че правителство предприема всички възможни мерки относно проблема.

Ще имаме общи действия с Турция, тя също изпитва голям проблем с бежанците, но искат да работят с нас, за да не създават впечатлението, че те нарочно пропускат бежанците към ЕС, добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Р.Милушева преди 10 години
До Анонименкой съд?комунистическият ли?
39
0
 
0
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 10 години
Според мен от длъжност трябва да освободят това парвеню Вигенин,дето само прави впечатление ,че работи.
38
0
 
1
 
! Отговори
Р.Милушева преди 10 години
До АнонименКакъв съд,каква прокуратура,какво правосъдие-всичко е още комунистическо ***.
37
0
 
2
 
! Отговори
17647 преди 10 години
ХАХАХА с други думи на крив х*й вълната му пречи ...:) защо ли не се учудвам :) С това си решение министър *** показва безполезноста си :) - най лесно е да се раздават наказания а най-трудно да се реорганизира работата на ведомството така, че да е ефективна :)
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
taka se interesuvaxa i za KILARITE
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ли е ***? Боже, горкото....
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да Благодарите на Бразилците за жеста и за решението на тяхното правосъдие Вие не спирате да ровите защо е освободен Боевски! Спрете вече не ни прилича!
33
2
 
14
 
! Отговори
страх преди 10 години
Има един страх в България, и то нЕ от ОБИКНОВЕНИТЕ граждани, че БОЕВСКИ е тук, свободен, в България.(разбрахте ли?)Бразилия сега гледа сеира на висшите мафиоти!Анадъмму?Защото наркоканалите не са от 1990.Нито от след 1992.
32
7
 
6
 
! Отговори
тоталитарна държава? преди 10 години
Защо като по времето на 1944-1990 се ЗАКЛЕЙМЯВА НЯКОЙ, БЕЗ да му се даде възможност ТОЙ( уж виновният) да обясни!!??Путин прави така.Столетницата.Вигенин.Клисарова..."и така.. ние сме на всеки км.."( гатанка с понижена трудност.)
31
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Що бе прятел?нещо нещата там загрубяват.Посланикът е братовчед на Николай Младенов. Боевски с обща снимка с Ц.Цветанов при честването на ГЕРБ. Нещо много шокиращи новини.....
30
6
 
15
 
! Отговори
anakin преди 10 години
*** ще го накаже , като го застави да го ч.ка до изнемога и да му повтаря името на вожда на партията!
29
6
 
20
 
! Отговори
Герчо с метлата преди 10 години
Правителството и лидерите на партиите ще накажат посланика ни в Базилия дето е действувал за освобождаването на Боевски, Прави са, защото за тях това е опасно ,ако Боевски е разкрил имената на тези,които го използваха за муле,което щеше да им донесе един милиард долара за техните лични сметки, Затова Боевски обратно в затвора, а посланика да отива хамалин на гарата,Така е при демокрацията,когато не се съветваш с тях,
28
17
 
19
 
! Отговори
12 преди 10 години
А бе, що за *** сте? Вместо да се зарадваме, че са пуснали човека ние го изядохме. Що за злоба? Ами в Браозилия си правят сметките и не искат да хранят хора, които допускат, че не са опасни за тях. Но ние трябва да натикаме всеки малко по-изявен в казана. Завистлив и зъл народ. Всички дето пишете сте все морални, идеални и супер. Само че ще се изядете от завист
27
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Българи, това правителство е канцерогенно за България и целта му е да я досъсипе, превръщайки я в ислямски анклав! На улицата народе, тези безродни продажници затриват България! А това момченце с мека китка от снимката, май иска да накаже посланика, но в спалнята, като влезе в роля на строга господарка! "2009 се провеждаше същата пропаганда като на този гейберастки коментар, хората лапнаха червея и избраха Свинята от Банкя да ги оправя за 4 години. Пак повервайте на *** и пак ще пищите 4г
26
15
 
25
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Българи, това правителство е канцерогенно за България и целта му е да я досъсипе, превръщайки я в ислямски анклав! На улицата народе, тези безродни продажници затриват България! А това момченце с мека китка от снимката, май иска да накаже посланика, но в спалнята, като влезе в роля на строга господарка! Какъвто министъра, такова и цялото правителство! Егати комбинацията - хомосексуален млад партиец комунист в ролята на министър на външните работи на България!
25
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100% съм убеден, че на *** са му го казали много отдавна някоя сутрин ама е бил мъртвопиян и не си спомня, а сега човека ще го отнесе... Най вероятно е гербераст и са се чудели какво да му спретнат... Това им идва дюшаш за да го отзоват. Смях в цирка
24
8
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Хайде първо да се научиш как се пише "неможе" (определено не е по начина, по който си го написал ти) и след това да вземеш малко уроци по пунктуация - първо се слага въпросителен знак и след това удивителен, а не "!?". Омръзна ми да чета коментари на неграмотни хора - ами явно не само първите седем, а и следващите 15 години ви липсват!
23
9
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Гова парвеню не знае какво става в неговата къща. Нали си е министър от вънка.
22
7
 
6
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Гова парвеню не знае какво става в неговата къща. Нали си е министър от вънка.
21
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък що си мисля, че не е работа на посланика да се занимава с всеки освободен от затвора наркотрафикант. И с какво Боевски е по-различен от другите ???