Българите: Не сме доволни от това, което имаме!

Изследване показва, че 90% са недоволни от развитието на страната
Обновена: 27 дек 2013 13:58 | 27 дек 2013 13:30, Камелия Цветанова
135
Българите: Не сме доволни от това, което имаме!
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди Новата година се оказа, че българите ще я посрещнат не с надежда и хубави очаквания, а с песимизъм и ще изпратят старата годината с негативна оценка за развитието на страната, както и за промените свързани с джоба им.

Близо 90% от пълнолетните интернет потребители у нас изпращат 2013-та година с лоша оценка за политическата и икономическата обстановка в страната. Над половината пък -  55 на сто, се оплакват, че през отиващата си година доходите им са намалели спрямо 2012 г., но в същото време две трети - 67% декларират, че разходите им са се увеличили.

Това сочат резултатите от онлайн проучване, проведено в периода 10-15 декември, 2013 г. по инициатива на агенцията за маркетингови консултации и изследвания BluePo!nt.

Очаквано проучването сочи, че семейството е на първо място за българите. 96,4% от участниците в изследването са го определили като "много важно".

Следват като много важни парите, с които да изхранвам семейството си (85,2 %) и "работа" (77,6%).

На четвърто място с 69,5% се подрежда "развитието на страната".

Не малка част - 39,8% - определят като много важно и "развитието на фирмата, в която работя".

Едва 17,4% са "напълно съгласни" с твърдението: "Аз съм щастлив с това, което имам". Други 38,2% са "по-скоро съгласни".

Висок е процентът на българите – 59,8% - които смятат, че "хората са изнервени и озлобени и всеки гледа да прецака другите".

Само 6,2 % са убедени, че "нещата в страната започват да се оправят", а други 19,5% са "по-скоро съгласни".

Същевременно обаче 62,7% вярват, че е "важно промяната да тръгне от всеки един от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
19
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ne e vyarno,vsichki politici sa dovolni.Te ne sa li bulgari?Naroda pak da glasuva za dps,dps,pak dps,bsp,ataka predatelite I pak shte ste dovolni,shte ima mazen kurban,kebapcheta,shepa oriz,olio za vashia glas...pianstvoto,chalgata,razvrata,drogata sa INSTRUMENTI DA BUDETE SAMoZADOVOLENI...POVRUSHTA MI SE OT VODESHTATA NI POLITIKA..EDNA GOLYAMA POVURNYA E PARLAMENTA V MOMENTA...
69
1
 
31
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
А дали сме доволни от това, което СМЕ? Защото през последните години сме едни хленчещи п**ьовци, дето все чакат на държавата /Големия Брат/ дедо Иван/ чичо Сам/ Брюксел или на Учителя Йода да дойде и да им оправи ***. Не става така, уважаеми сънародници. Политиците били виновни - ми кой ги избира, бе кухи глави? Кой ги търпи?
68
8
 
36
 
! Отговори
МММММ преди 10 години
СТИГА С ВАШИТЕ ПРОЦЕНТИ -ХАЙДЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ЗАВОДИ И ФАБРИКИ ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА И КОЛКО ИМА СЕГА???? И КЪДЕ ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ПО БАНКИТЕ ИЛИ ПО РАЗНИ ФИРМИ КОИТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ А ВНАСЯТ *** ОТ НЯКОЯ ДЪРЖАВА???? И ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ СА СЕГА ТЕЗИ ФАБРИКИ И ДЪРЖАВИ??? ПОПИТАЙТЕ ИВАН КОСТОВ
67
2
 
22
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
"Краят на прехода дойде, но ако питате народа преходът може да продължи още два-три века; на един хленчещ народ преходът не стига..."професор Людмил Георгиев ДПС
66
3
 
17
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
виж *** рейшо на Телеком Аустриа, дали не подсказва, че наближават фалит с такова надценяване и продължаващ спад на пазари в Хърватия, България, Австрия. Виж колко хора гледат страниците им в интернет и дали всички не идват случайно от реклама. След като направиха скандал на десетилетието с Хохехер, който от името на Телеком Аустриа, подкупи Българки и Австрийски премиер, има ли съмнение за намесата им в политиката. Обвръзването на страната с техни комуникации подсказва как си подсигуряват кражби
65
4
 
24
 
! Отговори
гражданин на РБ преди 10 години
Следва близо половин век комунистическо робство, което със сигурност е наѝ-черната страница в историята ни. Започна се с това че под прякото ръководство на болшевишките им господари, комунистите физически ликвидираха голяма част от българската интелигенция. След това насилствено отнеха земята на трудолюбивия български селянин и де факто го закрепостиха в Сталински колхози наричани ТКЗС. И по този начин унищожиха продуктивното ни земеделие за сметка на една насилствена индустриализация, която не беше в състояние да конкурира никъде освен в наѝ-примитивните пазари в соцлагера. В моме
64
4
 
38
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Истината е, че в тази анархия(дето ни я пробутват за Демокрация) българите се самоизяждаме помежду си, а ни управляват алчни българоубийци!
63
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА В БЪЛГАРИЯ ДА ЕМИГРИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВЯТ ГОЛЯМ. НАЛИ СТЕ ПЪРВИ УМНИ И САМО ВАС ЧАКАТ ПО СВЕТА. КОЙТО МУ ХАРЕСВА ТУК - НАЗДРАВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
1
 
35
 
! Отговори
me преди 10 години
Искам да знам къде политиците са морални, къде бизнесмените са честни, къде съдът не е пристрастен? А народът се топи, защото е глупав и си мисли, че като иде другаде ще намери всичко, за което НЕ желае да се бори тук. Е, аз съм била другаде, и знам че тревата там изобщо не е по-зелена. Навсякъде или се бориш за щастието си или те мачкат, никой не ти дава нищо даром и *** са също толкова дразнещи и нагли, колкото и тук. Само че там, не си си вкъщи и никога няма да бъдеш. Чужденец завинаги.
61
2
 
26
 
! Отговори
6543 преди 10 години
За да си СВОБОДЕН се изисква да бъдеш ИКОНОМИЧЕСКИ независим.Мислиш ли за пари,работа и ПОЛИТИКА никога не можеш да бъдеш СВОБОДЕН а си роб.Средна класа без икономически свободни хора е мит/лъжа/??
60
3
 
29
 
! Отговори
до Сократ преди 10 години
Който няма настроение и приятели си е негов проблем!Който не вижда морални политици, първо да погледне самият себе сиКойто не вижда честен бизнесмен, нека се запита дали той би бил такъвКойто не спазва законите, да не се чуди, че и други не ги спазватКато не можете да *** и да правите деца, *** не са ви виновниКойто само РЕВЕ, за цял живот си оставя ревльо и НЕУДАЧНИКВъв форумите пари не се изкарват. А за който, всичко на този свят са парите - ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК!МЕНЕ МИ Е СУПЕР В БГ
59
6
 
27
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Че какво си имаме та да сме доволни:-морални политици нямаме затова си нямаме държава и институции -честни бизнесмени нямаме затова си нямаме конкурентна икономика-честен съд и прокуратура нямаме затова и законите не спазваме-народа се топи по 8 на ден, децата ни бягат в чужбина а *** се плодят като дивите заици и харчи социални и здравни на поразия -здраве нямаме, пенсии няма да дочакаме, асфалт не ядеме ама и пътища нямаме-ракия имаме, настроение и приятели нямаме за да пиеме!!!!
58
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА РЕВАНЕ БЕ!!!!!!!! Всеки в България има собствено жилище, вила, кола. Ако той не, родителите му. Да - работим за малко пари, но пък кръчмите, ресторантите, кафета, дискотеки и т.н. ПЪЛНИ. Константин (певеца) направил кръчма в Студентски град и печелил чисто по 100 бона на месец от бедните чалгари. Маса народ обикаля по Европа и света (пари нямали). Всеки в къщата си с плазма, ЛСД минимум 32 инча. Любовници, пиячка, дрога. Всеки реве бил беден, а в София задръствания с часове АРЕ СИКТИР ВА!
57
6
 
23
 
! Отговори
optimist преди 10 години
"Събудих сее в райска държава, а дано, ама надали..."
56
1
 
29
 
! Отговори
фас преди 10 години
Хаха българина живее в 500 квадрата и пак му е малко!Какво сте се замислили ,вградено е да търсим абсолюта!Отворете първия сайт за коли,къщи и луксозни стоки и ще видите какво супер-надцакване започва.Имаше едно клипче за българина в ЕС ,е достоверно е, живеем за да впечетляваме и на голия томбак 2 чифтета.На голфче -сликове ,на празна маса синъо джони и на плоска жена- сутиен!
55
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб поне режеха лентички и правеха нещо за България а сега ни режат главите правят пачки червените.*** за собствените си фамилии.
54
4
 
27
 
! Отговори
me преди 10 години
Естествено, че няма да сме доволни. След толкова пропаганда как парите и консумацията определят щастието ни, наистина стойностните неща останаха назад и бяха заменени от "развитието на фирмата, в която работя" и "заплатата ми намаля". Няма нищо по-важно от семейството, от любимите хора и споделянето на дори и малкото, което имаме с тях. Не нещата, а преживяванията ни правят щастливи. Когато го разберем, ще осъзнаем, че животът ни далеч не е толкова лош. Има мир, имаме покрив, имаме себе си.
53
3
 
32
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До магЩе оставят народа гол и гладен "на улицата"!Ако хората знаеха какво ги чака, щяха да изметат управляващите!
52
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки народ си заслужава съдбата и управниците! Робско племе сме ние, сега търпим и еничарите след 500г.турско робство пак да ни управляват
51
1
 
28
 
! Отговори
маг преди 10 години
ДО Д-р МАХМУРЛИЕВ доста си прав но по голямата част от хората не могат да го разберат имат си по 1 имотче или две и си мислят че са стабилизирани, да ама не, защото както сме им отпуснали края на политиците утре ще измислят нещо и ще останем на улицата и тогава жална ни майка, ще сме поробени во веки