Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Това предвижда проект на промяна в Закона за движение по пътищата
Обновена: 8 фев 2014 15:13 | 8 фев 2014 09:05,
305
Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.
Снимка: Булфото, архив

Глоби от 1000 лева да се налагат на хора, които ремонтират колата си извън сервиз. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание, който предстои да бъде обсъден на първо четене и в пленарната зала, съобщи "Монитор".

В него е записано, че всеки, предлагащ ремонт и техническо обслужване на автомобили, трябва да се регистрира в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” след подаване на заявление.

"За механични ремонти ще трябва задължително да разполагат с подемник например, за монтаж на гуми ще са нужни машини за баланс и подемници”, коментира пред изданието Динко Хулка, заместник-председател на Националната асоциация на сервизите.

По негови думи досега не е имало никаква регулация на този вид бизнес.

"Никой не може да ви каже колко са сервизите в страната, няма никакъв регламент на този вид дейност и всеки, който реши, може да започне да човърка по-добре или по-зле по колата ви", смята Хулка.

По-интересно е обаче предвиденото в проекта в един от членовете. Според него 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация. Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.

"Не може да си смените сами маслото, защото после няма къде да го изхвърлите, а в сервизите го съхраняват, след което минават фирми за преработка и го изкупуват, обясни още Хулка.

Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: сервизремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
1
 
! Отговори
109 преди 10 години
До Мирослав 111 Не казах да намериш път без дупки, а да внимаваш като караш. Аз не влизам в дупки, може би това те обижда. И интересно ми е като ти се разцентрова предницата ти как си направи сам реглаж пред блока?
129
1
 
12
 
! Отговори
загорял по китайки преди 10 години
Това е еврейство!
128
4
 
13
 
! Отговори
стефан преди 10 години
....през шнура ми е за всичко вече
127
0
 
6
 
! Отговори
amg преди 10 години
Posle zashto ne se razviva stranata. Ami kak da stane s takiva zakoni?
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсурд!!!
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До tt2 То пък ние сме едни нормални....ай няма смисъл, бати ганьовската нация утрепана
124
5
 
16
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Видях ги в германия - зомбирана нация - вървят като телета със слушалките в ушите.
123
2
 
31
 
! Отговори
apollo11 преди 10 години
да бе да!.. да дойде някой да ми надзърта в гаража! - ще го погна законово за нахлуване с взлом в чужда собственост..*** и ***! само глупости мислят!! идеята е хубава, но не и начина на прилагане!!
122
3
 
9
 
! Отговори
Много Бездарен преди 10 години
Мен тази глоба не ме засяга
121
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям изцяло 126.
120
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямат срам. Коато банките станат нормални институции, заплатите са съпоставими за стандарта на живот тогава хората естествено ще използват сервиз. Чудят се на кои наши хора да укрепят бизнеса за сметка на народа.
119
0
 
23
 
! Отговори
Julian преди 10 години
И предполагам след поредния шут в гъзът който получаваме от "държавата", пак ще се нагъзим и ще чакаме следващия.Докато не направим поне един публичен линч на продажен и ояден политик май нищо добро няма да се случи.
118
7
 
16
 
! Отговори
Още от 90 преди 10 години
До JulianНо и ние сме си виновни разгащилият се, малокултурен, подпил *** счита, че пред блока може да прави що ще, всичко е негово (комшиите да си е..т мамата), дига просташки шум, предизвиква, ако му направиш бележка псува гадно, заканва се, а след ремонта оставя свинщина мръсни парцали, вестници, части, шкурка, ръжда, ЧЕРНО НЕПРЕМАХВАЕМО МАСЛО...Та, за такъв и 1000 лева са малка глоба.
117
1
 
0
 
! Отговори
do tt2 преди 10 години
I togawa taq bibliq ste q zamestish s kurana I wseki den ste hodish w jamiiqta se molish
116
1
 
24
 
! Отговори
Julian преди 10 години
Отново лобистки закони, а няма как това да не е лобистки закон след като не е нормално при всички проблеми в държавата да се сещаме да правим закони за подобни глупости, чудя се при цялата работа която има да се свърши за да започне да функтционира държавата, как на политиците им остава време да се занимават с това къде хората си простират прането, свалят ли торенти, правят ли лютеница пред блоковете, поправят ли си колите извън сервизите и що дедо си прави домошарка без да е платил акциз.....
115
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направете ми заплатата колкото е във фалиралата Гърция , пък тогава и да ме караш - няма да се цапам
114
6
 
4
 
! Отговори
do tt2 преди 10 години
A be kwo ti winowen eu giweq si w germaniq I da ti kaja se chuwstwam MN MN dobre I gram ne mi dreme kwo stawa w bg , a I edinstweno EU krepi mangaliq , pri 1 izlizane na bg ot EU I ste stanesh turchak
113
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зa нищо нa светa не стъпвaм в сервиз , винaгисaм си прaвя колите. A тия умници с техните идеи зa глоби дa си гизaврaт отзaд. Явно сервизнaтa мaфия е многооглaднялa.
112
5
 
8
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
ес цели да контролира вашите души - все повече затягат контрола над хората и все за тяхно добро - скоро и самия дявол ще управлява света официално - антихрист - за ваше добро. От 2014 почват да чипират децата ви - реакция нула - представете си колко зобмирано е обществото. Писаното в Библията се изпълнява под носа ви.
111
3
 
23
 
! Отговори
МОЙ преди 10 години
Няма да дам пари за нещо, което мога и сам да си го свърша и то по добре, от който и да е сервиз.Гуми и сам мога да си сменям.А колкото до сложните ремонти то така или иначе, за да се ремонтира си трябва инструмент.Иначе закона дето го мислят не ми харесва. Че то нашите коли не струват толкова, колкото глобата.Напълно не нужен закон, по добре да си вкарат в ред събирането на данъци от такива сервизи.

Спонсорирани публикации