Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
7
 
! Отговори
съгласен съм преди 9 години
...с предложението след определена възраст да ги преназначават за пазачи и пр. И пенсиониране както др.граждани.
182
3
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 233. И как да станем полицаи като трябват връзки. Не всички имаме връзки и пари за подкупи за да станем полицаи. А за вакантните места не съм много сигурен, уж ги има, а се оказва че ги няма, айде стига. И отпадали на изпита за грамотност, другия път, затова на актовете пишат "ХАНКО БРАТ", защото ситото е много ситно, нали! Всичко що е мързеливо и неграмотно отива полицай да става. И после само знаят "ко шъ прайм ся"?
181
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Към тук пишешище ами като ви е толкова ясна полицейската работа и социалните им придобивки станете полицаи , но не ви стиска защото не ви се работи при рискови условия както и да работтите нощни смени ,а ви се иска да си спите до някой топъл *** в пухеното легло , иска ви се винаги да си празнувате всички празници със семействата ,а не да работите на тях .Вакантни места има но повечето кандидати отпадат още на първия изпит за грамотност................успех на кандидатите!!
180
6
 
10
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ейййй не се наядоха тея ***. Че и нямат срам да протестират, с едни от най-високи заплати са, най-високи пенсии, и пак недоволни. Половината от тях са със средно образование, за *** за зеле не стават, ама претенциите им до небето. Засрамете се бе търтеи, и защо няма кой да ви бие сега, а, както вие биехте протестиращите!!!!! Търсите сега подкрепа, а вие защо не подкрепихте протестите, поне да си бяхте стояли кротко, ама не, на рамбовци се правихте. Никакви привилегии, не сте нищо повече от нас
179
3
 
7
 
! Отговори
иванов преди 9 години
като бъркат в гащите на студентки
178
4
 
11
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
Мисля че има изкуственно създаван проблем- като не им харесва сегашния и статус със всичките му минуси и плюсове - има цивилизован изход- подаване на оставки. А койтое съгласен -с условиятя които те не харесват - заема вакантното място и всочко е О.К.
177
3
 
13
 
! Отговори
75 преди 9 години
Проблема идва от липсата на еднакъв критерий.Да, не е лесно на 65 г да гониш престъпници.Не и лесно на 65 г да управляваш автобус пълен с хора,когато ти треперят ръцете и животите им тежат на твоята съвест.Не е лесно на 65г да си хирург,да стоиш прав 6 часа и едно погрешно движение да струва човешки живот, и т.н и т.н.Не само техния труд е отговорен и труден за изпълнение след 60г.Трябва да е еднакво за всички-или за всички привелегии или за никой.Иначе ще има конфликти.
176
3
 
17
 
! Отговори
мафия преди 9 години
Тъй ли само военни и полицаи са най-заслужели,че взимат почти най-високите пенсии от работещата класа? Тези полицаи всички знаем как си вършат работата и как "бързо" се задействат в помощ на хората!Ранно пенсиониране и 20 заплати на куп са направо грабеж на бедната ни страна и все протестират за права,а техните превилегии са най-големи
175
5
 
18
 
! Отговори
Металург преди 9 години
И аз се пенсионирах по 1-ва кат. труд,но на мен никой не ми даде 20 заплати.Вчера чух едно изказване на един от стачкуващите,че най-ще му е жал,че няма да може да си вземе 20-те заплати. Да си плащат осигуровките,като всички останали и равни права като на всички работещи.Осигуровки и от държавната администрция и военните.Ехеее колко пара ще влезе в хазната.
174
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко потърпевши има от полицаите и полицията в България?- полицай гръмнал след пиянски запой и застрелял някой,полицай от ревност убил момиче,което не го харесва,полицай или група полицаи изнасилили момиче,полицай скалъпва компромат като си къса ръкава и набеждава момиче и момче,че са го удряли-гледахме го в "Господари на ефира",полицаи "претърсвали" студентка кой знае за какво,полицаи пребиват задържани без причина и т.н. Има ли наказани полицаи?
173
3
 
16
 
! Отговори
Истина преди 9 години
От тях тръгва всичко - от полицията, като част от правораздаването, преди съдебната инстанция. И когато точно в полицията работят некачествени, некадърни и безсъвестни, нискообразовани хора, а съдебната система е проникната от корупция и политическо влияние, ЗА КАКВА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА СТАВА ВЪПРОС?!! Та точно тези две институции са гръбнакът на едно социално общество и трябва да се ползват с високо обществено доверие и уважение! А у нас е точно обратното - полицията и съдът са компрометирани
172
6
 
24
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не ги подкрепям полицаите! Техните права и превилегии са твърде много за бедната ни страна! Те не произвеждат нищо,а искат да се пенсионират рано,да вземат накуп няколко заплати като залсужели и много работещи!Толкова много полицаи,а как има такава голяма престъпност? Какво правят,за да защитят хората,обикновения човек?Всички видяхме как бият протестиращи,всички сме свидетели на въпросът "Кво прайм"? Пълно е със полицаи,които са на тези постове за лично облагодетелстване и корупция!
171
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на нас пък ни е смешно! Трябваше хората да излязат да ги бият тези така, както те биха на гражданския протест. Нещастници. Ще ми протестират. Клоуни!
170
3
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Ранно пенсиониране при стаж 25г,но работа на улицата-при хората.Всички останали около 50хиляди хрантутника по канцелариите-минимална работна заплата,без служебни привилегии и пенсия на 70г.
169
3
 
9
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 9 години
Досега имаме една истинска победа в новата си история ,че направихме от пеевски политически труп. Само нагла партия с купен и органиэиран вот може да си го поэволи. Нека да направим войната лична , а не да плюем срещу институчлций ,които си въртят пешките до беэкрай ! Да иэлеэем и да подкрепим момичето ,поредна жертва на полоцейско насилие! Нека да направим държавата тясна эа такива "эакрилници на реда" ! Нека да направим така че да не може да си намери никаква работа и да не може да се покаже на улицата беэ да бъда эаплюта въпросната "полицайка". Такива хора нямат съвест и морал ! Само страх
168
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 217"а сега, ако се чудите защо сме на това дередже..."Не! Не се чудим, защо сме на това дередже! Както и не се чудим, че болшинството полицай са обикновенни *** и престъпници! Особенно след случилото се с "обиска" на момичето в София!Тези "полицай" трябва да ни защитават и затова се издържат от нашите данъци и получават пенсии пак от там!Така че, хайде по-полека с упреците към гражданите!
167
6
 
25
 
! Отговори
ГРУХ ГРУХ преди 9 години
Свинете изко4или на протест, 4е малко ги хрантутим и са наддали като коледни прасета 99% от тях!!! Я ги погледнете - охранени хипертоници грухтящи из патрулките по цял ден и само гледат кога ще стане време за йедене да ходят на млатят скари и бири с парите от рушвета....пълна *** и ЛА*НОВОЗИ!!!! Никакви пари и пенсии - да ба4кат като другите хора...тъкмо да смъкнат големите тумбаци и гуши дето са отпрали!!!
166
1
 
10
 
! Отговори
brake преди 9 години
Da zapo4ne ranno pensionirane i pri vsi4ki ostanali grajdani, za da ima ravnopostawenost!
165
5
 
13
 
! Отговори
ОМГ преди 9 години
Няма ли сега кой да ги запука тези протестиращи ***...точно те окървавиха протестите на останалите жители и барикадираха народното събрание.
164
2
 
22
 
! Отговори
Богат татко, беден т преди 9 години
И на момичето, което е било опозорено, оп.. извинете претърсено в центъра на София от "полицаи" не му е било смешно!