Езикът на омразата не трябва да се толерира, категоричен е Плевнелиев

Президентът приветства еврейската общност по повод Ханука
16 дек 2014 20:57,
26
Езикът на омразата не трябва да се толерира, категоричен е Плевнелиев
Снимка: БТА

Езикът на омразата се използва често, но не бива да бъде толериран. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Софийската синагога, където приветства еврейската общност по случай Празника на светлината Ханука.

Президентът заяви, че опитите светлината да бъде затъмнена или дори загасена не липсват и днес. „Във всяко едно общество се намира някой, който да запрати камък по различния, по удобно заклеймения като чужд или като враг и днес подобен подход е още по-лесен, като се използва анонимността на дигиталните технологии. Те дават възможност лесно да нараним и да обидим, да нарочим някого за удобния виновен за собствените ни проблеми“, каза Росен Плевнелиев и допълни, че омразата и анонимността не са добър съветник.

„Въпрос на личен избор е да се бориш за светлината, защото си струва и защото в историята остават онези редки, но важни моменти, в които даваме светъл пример за човечност и показваме готовност да защитаваме хуманизма и свободата“, каза още президентът Росен Плевнелиев по случай Ханука.

Държавният глава посочи, че проспериращата държава и успяващото общество се дължат на хората, които защитават градивни каузи и са направили трудния избор да бъдат активни граждани. Росен Плевнелиев даде като пример за благородна кауза инициативата „Направи добро“ на организацията „Шалом“ и Александровска болница. Той призова да се помни винаги актът на спасяването на българските евреи през Втората световна война, а в наши дни - делото на българските пожарникари, които помогнаха за овладяването на бедствените пожари в Израел през 2013 година.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз , като българин, заявявам:- този *** НЕ Е моят президент
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kvo propangandira tva estetsvenno nenormalnice? Tolerantna omraza ili da mrazim tolerantnosladur, evreite izobsto ne gi e enia za Chrstmaso, nali te se gordeiat s tva ce sa predali i ubili bai Ico Isusa, ili koi? aa da be Boiko Borisov e Isus i ponee e oste jiv znaci evreite ne sa vinovni, ha ha hana ti toleranten prismeh be Plevnio
11
3
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
Този *** и религия няма.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не е против евреите.Никой не е срещу етносите,понеже всички ние сме етнос,един-спрямо друг.Всицгхките различни и иднакви,но: Такива МРЪСОТИИ ,като "антисемитизъм","антипалестинизъм" се надсаждат от ИДЕОЛОЗИ и лицемери,в случая-Росен Плевнелиев.Едно е ционизма(идеология за висша раса),друго е семитизъм(обикновен народ).Палестинците също са семити.А Росен е тарикат.С много маски.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Акогато се открие "Нов куклен театър",наш-Росен ще бъде главен асистент и ще обслужва "персонала".На щат.Пак.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеонов-идеологически вредител,подвизаващ се политическото и медийното пространство като националист и патриот.Двете военовременни форми на съвременния фашизъм.Просто казано "привилегии и недостатъци в расите(етносите)".Основоположник на тази дяволска идеология е ционизма,базиращ се на книги Талмуд,Кабала,Тора и други геноцидни доктрини.Такива са всичките религиозни книги,включително и православните,католическите и мохамеданските.Различните "истини",вкоренени в съзнанието и бита на масите.Конфликтите в тези случаи са неизбежни и съпровождащи бита.За жалост.Акогато се открие "Нов куклен театър
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно не е християнин шом празнува с враговете на Христа.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва ирландската пастирка съвсем побесня и хич се не усеща! Няма ли някаква процедура да се изстърже този Бойков *** от лицето на страната? Докога тези двамата ще ходят по света и ще сервилничат на кого ли не? Как нямат капка българско достойнство?
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално че празнува с тях. Еврейска ***. ***. Срам за България.
4
1
 
10
 
! Отговори
Артилерист-Наводчик преди 9 години
Орудие Огонь! Снаряд попал в цель!
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ - ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ да използва случая и да стане по свят от папата, като благослови празника и сам помогне на Президента да довършат ритуала с молитва на иврит! Нека Цял Свят знае, колко толерастен и *** е българския народ в лицето на държавния глава и представителя на църквата ни. Нека официалната религия се нарича "политически-универсална" и празници като Ханука, Хелоуин, Банго Васил, Курбан-Байрам и т.н. станат официални!
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този почна и ханука да празнува.
1
6
 
39
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 9 години
ПРЕЗИДЕНТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА ВСИЧКИ НИ !!