Протест срещу расизма събра българи и роми

"Обичаме всичко, което е шарено, обичаме различията"
21 дек 2014 18:49, Екип на Bulgaria On Air
640
Протест срещу расизма събра българи и роми
Снимка: Булфото

Протест срещу расизма и дискриминацията събра на едно място българи и роми. Причината – изказването преди седмица на здравния министър Петър Москов, че в ромските махали линейки ще влизат само с полиция, както и последвалите коментари в парламента по темата.

Недоволството на гражданите беше организирано в социалните мрежи и събра около 150 души в София.

Всички дошли на протеста бяха категорични, че нападението на медицински екипи не е нормално и трябва да се наказва. Обявиха се обаче против трибуната на Народното събрание да се използва за популистки и расистки обиди.

"Обидно е министър на здравеопазването да се изкаже по расистки начин, обидно е от парламентарната трибуна да се чуват такива неща, и то не е просто обидно, а опасно за свободата на всички ни", обясни Владимир Василев, протестиращ.

"Аз не смятам, че моята майка е с инстинкт на улична кучка, защото аз не съм си играл с прасета, защото аз не съм човекоподобно и не съм от въпросната популация. Аз съм човек и гражданин на България и искам към мен да се отнасят нормално, а не като човек, който принадлежи към някаква общност", заяви Огнян Исаев, протестиращ.

С нестандартен хепънинг част от протестиращите показаха, че хората не трябва да се делят по расова и религиозна принадлежност.

"Обичаме цветовете, обичаме всичко, което е шарено. Не обичаме монотонното. Обичаме различията и не харесваме хората, които говорят расистки от парламента, и смятаме, че прокуратурата трябва да се намеси, защото е срам и позор за България", заяви журналистката Еми Барух.

С плакати и скандирани протестиращите извървяха разстоянието дo Народното събрание, където за кратко блокираха движението.

Видеорепортаж вижте в сайта на Bulgaria on Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми Барух......зашо ли не се учудвам кои стои в основата на всичко това!
31
2
 
39
 
! Отговори
НЛО преди 9 години
Еми Барух да отиде да вие против България в Дойче веле, както й е навикът. Там ще й платят добре, ние тук нещо не можем да я оценим.
30
2
 
29
 
! Отговори
Народна телевизия преди 9 години
Още малко и Народната Революция като изблик на вулкан скоро ще изригне.Тогава какво ще става в София и други населени места ум ще ви зайде.Апокалипсис в който Антихриста ще бъде победен.Още по лошо ще стане от това и тогава вече ще се оправи като Народа спре да е ***-ментален-възпитан тип овца като излезе на улицата и им каже с Калашника-ТИ ЗАЩО 25 ГОДИНИ СЕ *** С МЕН *** ТАКЪВ..послеее автоматен откос..КЪЪЪРРР и всичко ще си дойде на мястото.Голям смях ще пада като почнат да бягат!ТВ-LIVE
29
17
 
17
 
! Отговори
Сашо Диков преди 9 години
Волен Сидеров това го беше казал много много отдавна преди много лета.Москов като последовател на Сидеров може да му мие краката и да ги целува с думите-Благодаря ти Господи че ми помогна да прогледна.
28
2
 
41
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Какъв протест , какви пет лева имаше 20 човека и то българи платени от хелзинския комитет за защита на не знаем си кой . Абе важното е парички да дават , все пак идва коледа . Айде чао и все така масово да протестирате .
27
4
 
67
 
! Отговори
BG преди 9 години
Аз като българин обаче категорично мога да заявя че се СРАМУВАМ от протестиращите !
26
1
 
54
 
! Отговори
художника преди 9 години
След като прочетох статията не ми стана ясно, кой е расиста и къде е расизма в случая.Тук виждам ПОПУЛИЗЪМ, който защитава ПРИМИТИВИЗМА.
25
3
 
45
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Това ни учи европа: толерантност и овчедушие на вдяка цена! НЕ, НЕ и НЕ!!!!Неграмотния и примитивен ци..нин не може и не искам по никакъв начин да ми бъде брат!!!Може след като е грамотен, отнася се с уважение към всички хора, работи и си плаща всички данъци и такси и спазва законите! До тогава твърдо НЕ!!!
24
3
 
47
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ако изискването към *** да се държат като хора,а не като маймуни,е расизъм-да,аз съм расист!
23
2
 
56
 
! Отговори
BG преди 9 години
На протестиращите незабавно да им се отнеме българското гражданство и да се махат от България !!!!
22
24
 
25
 
! Отговори
АТАКА преди 9 години
ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ ПРЪВ ПОВЕДЕ БИТКАТА СРЕЩУ *** ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ!НЕГОВИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ СА МОСКОВ И СИЕ!СИДЕРОВ ВИНАГИ ПРЪВ ОТВАРЯ ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ!АТАКА-ПОБЕДА!
21
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека БХК да подеме инициатива за защита на човешките права на българските лекари в България!
20
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расизмът си е расизъм,истината истина!*** въобще нямаше да ми правят впечатление,ако спазваха законите,плащаха си данъците,посещаваха училище и се образоваха! Ако не източваха социалната система и ако се държаха,като нормални хора!Другото е популизъм и самоубийство!
19
2
 
49
 
! Отговори
:) преди 9 години
Да, не трябва да има расизъм. Нека и *** започнат да си плащат за здравните услуги. И т.н. НЕ НА РАСИЗМА !
18
4
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До Българин-ВисшистА Иван Костов какво ще го правиме?
17
1
 
57
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Да бяхте отишли в някое гето да протестирате за братство и равнство
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
@11 АнонименДори да допуснем че ги приюти у дома си няма да издържи и 10 минути на миризмата им.
15
4
 
39
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
ПРОСТО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ -РОМИТЕ КАТО КАКВА РАСА ГИ ОПРЕДЕЛЯТ?НЕГРОИДНА,МОНГОЛОИДНА,ЕВРОПЕЙСКА...?ПОНЕ ПО УЧИЛИЩНИТЕ ПОЗНАНИЯ ПО ГЕОГРАФИЯ!БЛАГОДАРЯ!
14
4
 
79
 
! Отговори
Аз съм Расист! преди 9 години
Аз на "роми" не съм им Брат.. Аз си имам Братя Българи! И съм Расист и НЕ СЪМ ТОЛЕРАНТЕН!
13
3
 
9
 
! Отговори
CS преди 9 години
ЗОВ за ПОМОЩhristiqni/***/ot-balgariya/2686-74-godishna-pensionerka-ot-plovdiv-umira-ot-glad