Кабинетът иска яснота за парите, с които купуват БТК

МС наблюдавал с внимание сделките с дялове на Цветан Василев
47
Кабинетът иска яснота за парите, с които купуват БТК
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Инвеститорите от групата „LIC33“ да представят информация за произхода на средствата си. Това поиска Министерският съвет в съобщение, разпространено от правителствената информационна служба.

Още по темата
Българското правителство наблюдава с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев, обявиха от кабинета, след като по-рано днес от дружеството дадоха пресконференция.

На нея новите собственици се разграничиха от Цветан Василев. Директорът на компанията Пиер Луврие твърди, че е независим участник на пазара и не е свързан с местни или други групи. Засега не се е появявал в медиите, защото бизнесът му не го е изисквал, но сега го прави, защото става дума за публични компании.

Създадената специално инвестиционна компания LIC33 ще придобие дял от 43% в БТК (известна с марката си „Виваком“), както и дяловете на банкера Цветан Василев във военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб" и втория цифров мултиплекс „Фърст диджитал", който разпространява само сигнала на БНТ.

От правителството уточняват, че основната им задача, преди да формират отношението си към "обявилите се за инвеститори", е да проучат произхода на средствата, с които са реализирани тези инвестиции. Държим на това, за да гарантираме, че инвестиции в страна-членка от Европейския съюз се реализират само със средства, придобити от законна стопанска дейност, пише още в съобщението.

Във връзка с тази наша позиция, призоваваме инвеститорите от групата „LIC33“ да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на Република България. Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях, допълват от МС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешко Можеш ли да ми кажеш колко спечели госпожа Бориславова и г-н Борисов при продажбата на БТК , на "Вева Венчарс" ?Колко пъти досега е препродавана БТК ?
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Защото двете фирми имат различна област на действие.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още през лятото в украинската преса беше публикувана схема за финансиране на ДНР, в центъра на която беше българин. Никой не и обърна внимание. После парите на БТК свършиха. В същност парите на наивните българи отидоха за снаряди на градовете и танковете на Путин. А сега с тях се взе и БТК и пр. Много *** народ сме!
15
5
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Кутевци са преминали в атака - от "Боко е винове нза фалита на КТБ??? през Боко искал да придобие БТК, през "какаво са се хванали за 1 евро", та до не му била работа на МС". Ни вопъл ни стон какви са тия, откъде са. Смърди, та се не трае около тая сделка с други думи. Но явно има добри и лоши колонизатори и монополисти.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинетът иска яснота за парите, с които купуват БТКНародът иска яснота къде отиват 16-те милиарда дългКак Лъчо мозъка стана доцентИма ли пилот в самолета
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко може да иска много работи, но не той е човекът, който може да изисква подобно нещо. Има си определени органи, чиито служители получават заплати за тази работа. Има си начини нужната информация да бъде събрана. А за Бойко остава да прочете доклада. Призивът му е знак, че сме на автопилот и зависим от нечия добра воля да ни предостави информация, ако прецени, че е удачно. Смях!
12
1
 
2
 
! Отговори
Melinvest Arbuzov преди 9 години
neka pita premiera. :)))) nali i toi e obiknoven chovek ot bg narod, potrebitel, grajdanin, europeec i ima pravo da pita i iska information v Rodinata si RBG za vseka kopeika. dneska e premier, ama utre moje i pensioner da stane! :)))))
11
3
 
20
 
! Отговори
??? преди 9 години
Странно - Министерския съвет на Република България иска да знае произхода на 1 евро, с което е закупен пакета дялове на Цветан Василев. Няма ли си по-сериозни задачи Министерския съвет от това да търси произхода на 1 евро?
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги мъдрият народ е казвал, крадеца вика дръжте крадеца.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен друго ми е чудно как е допуснато НУРТС и ВИВАКОМ ад имат един и същ собственик, и защо досега не са запорирани дяловете на Цветан Василев
8
4
 
6
 
! Отговори
Българин от Германия преди 9 години
Драги от ЕЦБ отпуска 1000 милиарда Евро за инвестиции.
7
4
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Прочетох, че фирмите са купени за 1 евро та нещо ми се струва странно ББ да иска да се доказва наличието на 1 евро. Малко смешно става май.
6
2
 
8
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Иска,ама нема!
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като Буда успя да фалира КТБ и да разклати *** /това е истината с говоренето му от САЩ срещу тези две банки/, сега пък пита откъде са парите. Изобщо БУДАла Боко обича риторичните въпроси, когато финтира истината, която не му изнася. И както каза Петър Стоянов на Командира:"Иване, кажи си", сега му казваме на Боко:"Е, хайде Боко кажи си и се махни,че ни писна от от селско-мутренските ти номера". и...питай Пашата, той знае.
4
6
 
13
 
! Отговори
Питам преди 9 години
ЛИЦ33 купува предприятия които не са държавни, какво има МС да преценява " дали ще влязат в контакт" с инвеститорите от ЕС.А къде беше МС при цесиите и прехващанията в КТБ, тогава защо не питаше откъде са парите ?А откъде са парите на КОЙ ?Ако МС спре тази сделка, става и на слепия асно, че МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ДЪРЖАВА.
3
7
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Показателно кой какво е дал ще бъде поведението на "антоколониалиста" В.Сайдерович. Иначе очаквах първият коментар да е тролски
2
12
 
9
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ преди 9 години
Това е истински държавник , а не като Станишев , открадна 2 милиона евро и ги даде на Хохегер, а той ги върна на Моника т.е. на жена му . И това всичко е доказано и документирано , а Станишко се разхожда по Брюксел и ръси мозък и морал.
1
5
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Забравили са да дадат рушвет на бат' Бойко, затова нека ги проверят.