Няма да посрещаме бежанци от Македония

За сметка на това чакаме да дойдат повече сирийци
41
Няма да посрещаме бежанци от Македония
Снимка: Булфото, архив

На този етап няма опасност да тръгнат бежанци от Македония към България, въпреки напрежението в съседната ни страна, успокои председателят на Държавната агенция за бежанците  Никола Казаков по bTV.

Още по темата

За сметка на това обаче институциите се готвят да посрещнат бежанска вълна от границите ни с Туриця и Гърция, откъдето минават сирийците.

Казаков обясни, че агенцията все пак търси резерви и си прави и евентуални планове за бежански поток и от западната ни граница, макар и вероятността за това да е малка.

Той отчете, че за първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата, има ръст от 100% на нелегално преминалите границата.

4500 човека са влезли в страната за тези четири месеца и са подали молба за търсене на закрила. 11 081 пък са всички молби подадени през миналата година, но очакванията на Казаков са, че през тази броят им ще е по-голям.

7 000 от подадените през 2014 г. са утвърдени с положителен отговор, което е 63 на сто. 92% от подалите молби сирийци са получили закрила, каза Казаков.

Според него случаите на върнати у нас бежанци, които са занимали за Западна Европа, са малко. Става въпрос за тези, които са получили хуманитарен статут, защото се изисква виза, която се издава, за да може да пътуват зад граница.

"През миналата година от близо 4000 запитвания от други страни от ЕС, са върнати 188 души", уточни Казаков.

Според него трябва да има солидарност между европейските страни и заради това е редно да се въведе квотен принцип за приемане на бежанци.

"Тези държи, които са най-засегнати искат да бъде приета квотната програма, но в същото време страни като Франция, Испания, Полша, Унгария, Чехия имат определени резерви по прилагането на квотния принцип", каза Казаков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последното място където ще бяга някой от БЮРМ е....България. Повечето ще отидат към Србия,защото са сърбомани,някои може да пробват и в Гърция. Да не говорим,че доста хора имат разни роднини по цялата територия на Югославия.....все пак бяха една държава.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На македонкия майдан Станишев отговаря на въпроси на руски репортер " Россия 1" на английски.Европеец, к'во да пра'ш!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде прочетохте в новината, че няма да приемаме бежанци от Македония? Пише, че няма опасност да дойдат бежанци от там!!!! Правите ли разлика между двете неща?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо тези македонци на снимката са ***?
26
1
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Е, защо няма да приемате бежанци от Македония? Нали патреотите ни обясняват, че македонците са българи. Те са ваши братя славяни. Или като става дума за помагане - забравяте и братство, и славянство?! Хахахаха... :))))
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се приемат само мюсита целта е да станем мюсулманска република по законите на шериата тежко на българите-християни....е към това водят европейските ценности към унищожение на християнската цивилизация
24
1
 
18
 
! Отговори
Въпрос за 100 000 лв преди 9 години
Добре от Македония няма да приемаме (за мен са си чисти българи) , а защо питам аз приемаме от:-Афганистан-Алжир-Ирак-Либия-Сирия-Мароко-Тунис Защото това са все държави с които граничим вероятно ???? Или може би имаме обща религия, история , култура или език ???Много искам да получа един смислен отговор от Бойко , Кристалина и другите все защитници на така наречените бежанци от тези близки нам държави.Благодаря предварително!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
посрещайте , посрещайте , да видите като започнат да изнасилват и да убиват ,тогава ще ви дойде умът в главата но ще е много късно ,в англия все повече отвличат малади мъже и ги изнасилват , вшвеция е чудо на чудесата , нечетат ли тия там горе , или са всички НЕГРАМОТНИ незнам ,трябва да вземем решение да се вдигаме с дуфеци в ръка за да се отърваме и от тия и от нашите предатели ,друг начин НЯМА
22
3
 
9
 
! Отговори
РОСИ преди 9 години
МАКЕДОНЕЦА И УКРАЙНЕЦА НЯМАТ ПРАВО НА ЖИВОТ ОСОБЕНО БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИ.НИЕ ЩЕ ПОМОГНЕМ НА АРАБСКИТЕ НИ БРАТЯ ПО КРЪВ.ЗА ДА.МОЖЕ ДА СИ ПРОДЪЛЖАТ НАЦИЯТА.ТОВА Е ЗАПОВЕД НА ЧИЧО СЕМ.*** МРЪСНИ.БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ ТОА СА НАЩЕ РОДНИНИ ПО КРЪВ.А МАКЕДОНЦИ СА НАЩЕ БРАТЯ
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да посрещаме бежанци от МакедонияЗа сметка на това чакаме да дойдат повече сирийци---Естествено. Не ни трябват християни и посръбчени българи от Македония или поукраинчени българи от Бесарабия, че може да си пооправим демографския проблем. Нашите управници си искат арабите. България трябва да се ислямицира, колкото може повече. Така САЩ ще имат много работа тук - да ни казват как да живеем и да ни "помагат" като те си знаят. По системата "разделяй и владей".
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакво гражданство за македонец, да си седят в скопие при паметниците.
19
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Идиотизма ти е направо затрогващ!..
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2030-та година: Имамът на Ватикана ще пристигне на официално посещение в Балканистан по случай годишнината от създаването на Обединеното албанско емирство (Косовски Македонистан, Албанистан и Сърбистан). На събитието ще присъстват още официални делегации на ***, Румънистан и Турция.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mediite opredeleno samo stupvat na horata po opashkata s tezi statii i tova sushto e dosta naglo
16
1
 
13
 
! Отговори
aha преди 9 години
Очаквано Българите в Донбас,предпочитат войната там ,отколкото мизерията тука И макетата са тей Останаха само разни джихадисти ,които да ни ползват като мост,демек да ги нахраним ,напоим и после заминават за Западна Европа
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2020-та година: Лидерът на Европейския Халифат - Сауд бин Файсал бин Абдуаазис ал Сауд призова за повече толерантност към бялото малцинство.
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македонците ни мразят, ако дойдат, каквито сме си овце, ще стане страшно.Сирийците гледат да отидат на Запад, там са роднините им и големите пари .
13
0
 
32
 
! Отговори
колко тъпо преди 9 години
Кви са тия бежанци?95% мъже като ги гледам как изглеждат как са облечени и как се държат тва са некви гангстери и може би избягали затворници.Тоест утайката на обществото там.Разни далавераджии,различни видове престъпници.А тези от ЕС са ми толкова жалки- защо решиха,че са длъжни да събират всякаква долнопробна пасмина?Те ще си направят гета после ще си организират банди,там нормален човек няма да стъпи никога.Навсякъде по света нещата се случват по този начин от десетилетия.
12
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСВА ВЪВ СИРИЯ ЗАЩОТО ТАМ Е НА ВЛАСТ ХУТЛЕР КОЙТО НЕ МУ ДРЕМЕ ИЗОБЩО!!!!АКО ХУТЛЕР ИМАШЕ И ГРАМ ЧОВЕЧНОСТ ДА Е ИЗПРАТИЛ ВОЙСКАТА СРЕЩУ ИД НО ТОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЧОВЕШКИТЕ ЖИВОТИ ИЗОБЩО А САМО ОТ АЛЧНОСТТА СИ!САЩ НАПУСНА ИРАК СЕГА ПАК ЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ!!!!!!!ИД СЕ СЪЗДАДЕ ЗАРАДИ ХУТЛЕР И НИКОЙ ДРУГ!!!! АКО ГО НЯМАШЕ ХУТЛЕР И ИД НЯМАШЕ ДА Я ИМА!!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
боц преди 9 години
Номер 12, за съжаление това е волята на илюминатите - нагнетяване на напрежение и последващо унищожаване на непослушните православни народи.