Д-р Байчева невинна, лекарският съюз я "оправда"

"Не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика"
4 юни 2015 17:18,
73
Д-р Байчева невинна, лекарският съюз я "оправда"
Снимка: Нова тв

Обвинената за смъртта на новороденото в тетевенската болница лекарка (д-р Байчева) не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика - това е становището на Етичната комисия към Регионалната колегия на Българския лекарски съюз - Ловеч, съобщи БТА.

Съставът й се е запознал с доклада на Изпълнителната агенция "Медицински одит", становището на родилката и е изслушал д-р Нина Байчева, която е израждала на 22 април в тетевенската болница бебето, починало вследствие на травми от раждането два дни по-късно в болницата в Плевен.

Още по темата

Председателят на колегията д-р Радослав Иванов каза, че в протокола от заседанието на етичната комисия е посочено, че д-р Байчева е действала според своите професионални знания и дългогодишен опит, стремейки се като всеки лекар акушер-гинеколог да завърши успешно раждането.

Поведението и действията й не са били злонамерени и не нарушават нито един член от Кодекса по професионална етика на Българския лекарски съюз. Комисията е изразила своята съпричастност към страданието на майката Наташка Габровска и нейните близки, оценява сложните взаимоотношения лекар - общество, но смята, че умението за общуване е взаимно.

Според Радослав Иванов на заседанието не е обсъждан въпросът за евентуалното отнемане на лекарските права на д-р Нина Байчева. След излизането си от заседанието на комисията д-р Байчева отказа да коментира доклада на Изпълнителна агенция "Медицински одит", според който има тежки нарушения при воденето на раждането и приложените методи. Тя не пожела да каже и какво е обяснила пред членовете на комисията.

Окръжната прокуратура в Ловеч продължава следствените действия по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Спасимир преди 8 години
Смелчаци-плювачи бол и все анонимни. С анонимни не се правят никакви промени още повече революции.
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повярвайте ми , това ако се беше случило с мойта жена , тази щеше да спре да диша ! Пълна гавра е решението на лекарският съюз !Как да ида на лекар кажете ми, като никой не ме защитава от такива изчадия , като тази лекарка !
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом господари на ефира кажат -крайСтава на тяхното и точкаАма си счупиха зъбите с д-р Гелев -шефа на спешната помощ в София - И пиян на работното място го показаха,и корумпиран го изобличиха,и некадърин го доказахаАма -ядецСам Бат Бойко и Лъчо Мозъка му пазат сянкаГосподари на ефира,ама - роби на полититиците
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз само като и видя физиономията на тая, няма да й позволя да ме пипне, пък какво остава да ме преглежда, лекува или да раждам при нея.Лицето показва всичко!
59
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
lekarskia sad moje da ia opravdae,no nali ima grajdanski sad.nikade ne e kazano,4e ne zlonamerenoto ubiistvo ne e prestaplenie. inak moje da ubivame ne zlonamereno i da ne ni osadiat. A tova ve4e e opasno!!!
58
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
като е невинна защо така наречените адвокати в тетевен отказват да поемат защитатана родилката защото са *** на квадрат и ако имат чест и достойнство ще се махатот там и ше вземат мотиката
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Господари на ефира са казали, че е виновна, значи е така. Какво значи тук някакво си експертно мнение. Всички псуват полицаи и лекари, но видят ли зор, започват да ги търсят.
56
8
 
17
 
! Отговори
Stoilov преди 8 години
Тая *** "доктор"- ката е за 20 години затвор за предумишлено убийство по особено жесток начин и опит за убийство на родилката. Всичко друго са глупости и празни приказки!
55
6
 
4
 
! Отговори
kaka_fire преди 8 години
Пълни глупости!
54
6
 
26
 
! Отговори
Си преди 8 години
Напълно етично е лекар да крещи, обижда, заплашва, ругае и наранява физически пациент в безпомощно състояние. Да прилага забранени от закон практики... Плюя на етиката на етичната комисия. Защото те вече се изсраха над нея.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нещо лентите и филмите се изтъркаха вече, че ми писна.
52
6
 
16
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
Той Господ си знае работата. земният съд може да е корумпиран но на оня свят прошка няма независимо от коя вяра е или дали въобще вярва в нещо. за убийците от всички вери и невери има само едно място най-долния кръг на ада.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до шаркоТака шарко, сега питам за вашето мнение за гилдията на митничарите, политиците, журналистите, ДОБ (добре.облечените.бизнесмени), мутрите, плеймейтките ;), сводниците, джебчийките, бензинаджиите, ..да продължавам ли още?
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ama Bog gleda i sadi.. ima deca.vseki poluchava tova koeto e prichinil niro piveche nito po malko..taka che doktorkata cge si go poluchi za zatritia malak givot
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гарван...гарван око не вади
48
5
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Що ли не се учудвам.... То в БГ-то лекари не останаха, само крадливи, безочливи, нагли мародери. Извинявам се на изключително редките изключения.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...
46
6
 
19
 
! Отговори
шарко преди 8 години
Няма никаква етика в действието на тази опасна лекарка. Тя си е мислила както много от нейните колеги че е намесник на Господ на земята. Има две гилдии в България които са невини постояно. Това са съдии и лекари. Страшна корупция им е в гилдиите ама няма спасение, защото сме зависими от тях. Знаят го и затова се имат за безсмъртни и безнаказани.
45
7
 
28
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Е тя не е действала злонамерено, ама е действала некомпетентно и арогантно. Не е ли достатъчно за да и се отнемат правата? Ама те масово лекарите са некомпетентни та затова си се защитават едни други. За тях е важно бизнеса да върви. Това, че затрили тоя или оня пациент за тях е в реда на нещата. "Пациента сам си е виновен" - това е тяхната гледна точка. Байчева е на същото мнение, че родилката е виновна! Пълен абсурд!
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мога да разбера как семействата, на които този *** е навредил позволяват тази гавра, а не вземат правосъдието в свои ръце. Ами има си начини...

Спонсорирани публикации