Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!

Радикалният ислям бил дело на необразовани ходжи
Обновена: 18 ное 2015 18:40 | 18 ное 2015 18:39, Камелия Цветанова
115
Къде в Корана са обещани 77 девици на небето?!
Снимка: Булфото, архив

Не всеки мюсюлманин е терорист и не всеки терорист е мюсюлманин. Това каза проф. д-р Недим Генджев, бивш главен мюфтия пред bTV.

Още по темата
Според него не може да се слага равенство между терор и ислям, защото самата дума „ислям” означава мир.

Той смята, че радикализираните живеят в общества от затворен тип, които позволяват да им се окаже влияние.

"Държавата е оставила тези деца на самотек и те попадат в ръцете на необразовани ходжи, които съответно ги карат да правят тия неща”, допълни Генджев.

Той заклейми убийствата в името на която и да е религия и каза, че "да убиваш хора е грях и то най-жестокият грях”.

"Коранът не насърчава битката с друговерец, ако убиваш хора или крадеш, или извършваш други забранения деяния, отиваш в ада”, допълни още Генджев.

По думите му обещаваните на джихадистите 77 девици нямат нищо общо с Корана.

"Не ми го побира акъла това, те убиват деца. Имам една сюрия внучета и веднага ми се привиждат. Дори животните пазят децата си”, каза бившият главен мюфтия за джихадистите.

Той допълни също, че не Коранът строго забранява самоубийството.

"Това означава, че им промиват мозъците и ги пращат да извършат задачата”, допълни Генджев.

Според него един от начините, по които може да са вербувани терористите в Париж, е с помощта на наркотици. 

"Имам означава водач, той трябва да пълни с вяра сърцата на хората, а не да им казва убивай, лъжи”, каза той.

Според Генджев в България има джамии, в които се проповядва радикален ислям от необразовани имами.

„Бих препоръчал на ДАНС да погледнат с по-сериозни очи на този проблем”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Когато станат повече палачинката се обръща и започват призивите за избиване на неверниците, изнасилване на жените им и дъщерите им, сваляне на правителството и възцаряване на шериата което е ислямистка форма на управление базирана на корана, планове за терористични атаки, тормоз и побои над местното население и т.н. Това може би я чака и Европа ако не се осъзнае и не се отърси от приспивното ционистко заклинание на толерантността с която е омагьосана.
87
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Тази същата схема се използва по абсолютно същия начин от съвременните ислямисти когато отиват да инфилтрират западните общества в името на исляма. Отиват млади боеспособни мъже за да си вземат нищо неподозищи тамошни жени които подчиняват и ислямизират и произвеждат местни ислямисти като така лишават тамошното население от жизнеспособни жени в родилна възраст с които се държат иначе ужасно. През цялото това време те се правят на жертви и на хора изповядващи "религията на мира".
86
1
 
2
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Когато обаче на по-късен етап придобива значителен брой последователи които се присъединят към него не поради убеждения в правотата на думите му а впечатлени от жестокостта и бруталността с която се разправя с враговете си което е типична черта за ислямския свят и когато става прочут кервански разбойник, тогава палачинката се обръща. От посланията за мир вече ненужни като средство за подмазване пред по-силните от него не остава и помен, сега посланието става избийте всеки който не се присъедини.
85
1
 
2
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Самият мохамад дава житейски пример как се прави това. След като бива обсебен от демони и убеден от жена си че е пророк, той отива да проповядва в Мека - родния си град. В Мека има главно християни и идолопоклонници-езичници които принасят жертви на дявола и демони което е религията на съвременния "западен елит". В Мека мохамад има много малко последователи и затова постоянно разправя как исляма е религия на мира и изобщо се подмазва по всякакъв начин за да го приемат.
84
1
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 93Това което каза не е точно. В исляма сурите които говорят за избиване на "неверниците" са по-късни от уж миролюбивите и понеже си противоречат (което е сигурен признак че тази религия не инспирирана свише) сурите за мира са - лишени от авторитет или стават едно правно нищо. Това е официално тълкуване в исляма. Отделно корана приканва последователите си да са хитри, лукави и лъжливи спрямо "неверниците" и когато са малко да говорят за мир а когато са много за избиване на "неверниците".
83
1
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До Студент 97Съгласен съм с теб, но няма как да стане това. Светът винаги се е управлявал от малки групи от хора, които са владеели огромни богатства и на които мирът е противопоказен, защото ще си загубят богатствата...
82
1
 
2
 
! Отговори
Студент преди 8 години
Ислямът трябва да се промени така както християнството се е променило през вековете. Католиците също са убивали в името на Христос. Ние, православните, винаги сме били толерантни и затова падаме под турско. Години наред турците са живяли редом с нас преди да започнат да превземат градовете ни. Не можеш да избиеш 500 млн мюсюлмани по света. Трябва тези хора да се образоват и да разберат, че всички сме хора и няма за какво да губим живота си във войни и терор като можем да го живеем в мир.
81
1
 
7
 
! Отговори
ANTI преди 8 години
Мъжете ги чакат девици, а жените-джихадистки? Тях какво ги чака там? 40 напърчени девствени мъжаги ли?Тези имат наистина извратено мислене и явно само за е...не си мислят.Явно като нашите ци..ни и като кучетата и котките по улиците мислят само как да си *** ламарините.
80
1
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Неуките хора са най-лесната плячка за всички религии! Само необразован човек със съответно силно стеснен светоглед може да повярва, че след смъртта някъде го чакат 77 девици... а дори и не се запитва тия девици откъде ще се пръкнат или пък ако всички праведни мюсюлмани в един и същ момент умрат колко девици трябва да им бъдат осигурени...може би около 70-80 милиарда?!?:))) Да не говорим за това дали ще могат ги оправят като хората... :)))
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПероАко има обещани 77 девици-любовници и аз ще стана мюсюлманин...............Само няма да има с какво да ги...сещаш се...буахахаха
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът с исляма и съответно корана, е че те позволяват двустранно тълкуване. Това, което казва колегата по-долу е вярно - ако искаш мир, ще намериш за мира, ако искаш война - за войната. И в библията преди векове определени текстове са се тълкували радикално и са избити много народ в името на Христос - езичници, атеисти, кръстоносни походи, инквизиция. Само че християнството "порасна", разви се, узря и сега е толерантна религия. Ислямът си е закостенял, нееволюирал и позволява радикализиране.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕЛАЖИ!!!!!!!!!!!!40 СА ОБЕЩАНИТЕ :D
76
2
 
6
 
! Отговори
читател преди 8 години
Ислямът е религия наложена с кръв и насилие, с личното участие на Мохамед.Ислямът е религия която твърдо проповядва и налага неравноправието между половете.Ислямът е религия, която претендира за пълна власт над живота на всеки - духовна и светска.Ислямът е религия която неуморно се бори и за светска власт.Ислямът докато не се реформира е враг на човечеството.
75
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Оффф Лицемерието им е безкрайно!!!
74
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Някой трябва да преведе корана и всичките им писаници за да видим точно за какво става дума и да преценим трябва ли да живеем с тези или да се почваме докато още имаме шанс, а не откакто ни щръкне ножа от гърба. И да ви кажа, "правоверни", мислите си, че като се възцари исляма ще живеете добре ама не. Ще живеете в една безкрайна ислямска държава в която всичко е забранено освен да ходите като сенки под черен чаршаф. Всичко хубаво на този свят е създадено от белия човек, вие за това ни мразите.
73
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Въпрос на чест за мюсюлманина е да излъже неверник. Не вярвам на мюсюлманин. Вината за това е тяхна. Правилното решение го е показала Япония- исляма е забранен със закон. И Австралия върви по този път- там им бяха казали, че са гости на континента и ако се почувстват не добре могат да си тръгнат. Има ислям- има проблем. Те дори помежду си се избиват, защото едните са по-правоверни от другите.
72
6
 
6
 
! Отговори
една мюслюманка преди 8 години
До до Студент 82А ти първо се научи да пишеш грамотно български и после оплювай мюслюманите.Аз съм мюслюманка и никога никой не ми е внушавал да мразя и ненавиждам християните, НАПРОТИВ винаги са ми казвали уважавай религията на останалите.От толкова гняв и омраза си допуснал толкова много правописни грешки.Малко по спокойно.
71
1
 
4
 
! Отговори
Студент преди 8 години
Лековит български рикушет за всеки войнствено настроен мюсулманин. Радикализацията е вредна независимо от религията. Време е християни и мюсулмани да се обединим и да избием тия гадове. На тия не им пука дали убиват християни или мюсулмани важно е да всяват разруха и терор. Време е българите да се обединим независимо от религията, която изповядваме!
70
2
 
4
 
! Отговори
Кратко и ясно! преди 8 години
Тия амуджи и мразещи Европа и Християните полу-човеци от снимката само изобретението на другаря Калашников ги лекува! Е, понякога и Макаров може да се намеси, но като цяло са от контингента на Калашника!
69
0
 
6
 
! Отговори
777 преди 8 години
Според мен тези там в Ирак и Сирия са некакво изостнало нечовешко племе Роми без националност и религия и понеже там най-близката Религия е Ислям и съответно бум-тряс в Исляма