Патриарх Неофит се обърна към гладните и обезверените

Това бе посланието му на Светата литургия
25 дек 2015 13:44, Петя Славова
59
Патриарх Неофит се обърна към гладните и обезверените
Снимка: БТА

 В усилните времена, в които продължава да живее нашият свят и днес повече от две хилядолетия след откриването на великата тайна на благочестието, всички ние имаме още по-голяма нужда да се завръщаме всеки ден и всеки миг от своя живот към раждащия се днес Богомладенец, та укрепени от вярата си в Него и в Неговата неизменна божествена подкрепа, да черпим още и още от даром предоставените ни в Неговата света Църква благодатни сили, които единствени могат да ни помагат и да ни укрепват в нашата всекидневна борба.

Това се казва в патриаршеското и синодално Рождественско послание, огласено на Светата литургия за Рождество Христово, отслужена от патриарх Неофит в храма "Св. Александър Невски", пише БТА.

И, укрепени от тази вяра и от нашата надежда, да насочим своята любов към Бога и нашите ближни: към гладните, жадните и странниците (Мат. 25:35), към обезверените и обезнадеждените, та да заслужим благословението на Отца и да се окажем верни Христови ученици и достойни наследници на Неговото царство, призовават в посланието Негово светейшество и митрополитите на БПЦ.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
atakict преди 8 години
До Луцифер MNOGO TOHNO---DNEHNITE KADCI NA NAODA CA POPOVE I POLITICI EVALA NA BOTEV
41
2
 
3
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
Не мисля че обръщате достатъчно внимание на това което 38 каза. Очевидно в България вече са се навъдили поклонници на дявола. Светлоносеца или на английски The Lightbringer е кодовото име на сатаната което използват поклонниците на дявола. Както писах и това е дяволска измама защото тоя не е носител на никаква светлина а на най-дълбоката тъмнина. Факта за наличието на подобни хора в България е алармиращ.
40
2
 
1
 
! Отговори
западняк преди 8 години
До 51Не ме поправяй! Нямаш ценз!Докато поповете взимат по 80100 лв за опяване без квитанция/сметка е Коледа когато аз кажа!
39
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Коледа е на 7 януари. Ай мерси нема нужда.
38
3
 
3
 
! Отговори
западняк преди 8 години
До 45браво!Във страната на легастениците ботевската проза е 100% живо огледало на народната тъпотията.Жалко, че не се учи вече. На мозъчно ампутирания българин ми стигат стихове от рода на две кебапчета крилати христоматия четат ... От 10 г насам все по *** речи се четат! Да ви е честита Коледата!
37
0
 
0
 
! Отговори
палома преди 8 години
Едно четиво в Аларма ме трогна. Ето го - Коледно писмо от Георги Господинов.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I TOZI DONOSNIK E BEDEN I GLADEN--SLUGITEL NA MAMONA
35
2
 
6
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До ЛуциферЗначи Христо Ботев е бил *** да отхвърли източника на живота - Бог и Неговия Христос - Агнеца Божий. Ти си явно също подведен. Какво неясно намираш в думите ми когато казвам, че тези които са с дявола, от неговия дял, които са на страната на злото ще отидат във вечния пламък, в огнената геена. Така ли искаш да свършиш?
34
8
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Христо Ботев"О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата...Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове;не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята;не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси;не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи;не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките
33
1
 
8
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До 38Ти си поклонник на дявола нали? Само те наричат дявола "светлоносец". Предупреждавам те, че в края на този път те чака вечния пламък и мъките определени за дявола и ангелите му и за тези от неговия дял. Покай се докато още имаш време, докато още си в това тяло на земята после ще е много късно. Дявола иска да те подмами да споделиш съдбата му защото той е обречен и иска да погуби със себе си колкото се може повече хора. Ти обаче си свободен да избираш. Избирай мъдро докато още имаш време.
32
2
 
4
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До 38Това което казваш е донякъде вярно, затова казах че днешните форми на християнство са донякъде замърсени от езичество. Този който наричаш светлоносеца, не е светлоносец а е носител на тъмнината на смъртта - дявола. Демонските доктрини наричат злото - добро а доброто - зло. Не храмовете правят църквата, църквата е тялото Христово тоест всички християни навсякъде по света съставляват тялото Христово а главата на това тяло е сам Господ Иисус Христос.
31
1
 
4
 
! Отговори
клоши преди 8 години
Да се обърне към българските иззедници и предателите ,и тези ,които ходят на църква с охрана, пазени от народната" любов"!
30
0
 
3
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
Това означава "и смъртта биде погълната в победа". Поглъщането на смъртта е възкресението на тленното тяло в нетленно, заличаването на делото на дявола - причинител на смъртта който със своите лъжи подмамил нашите предци да нарушат Божията заповед, да ядат от дървото на познаване добро и зло и да умрат затова. Чрез Господ Иисус Христос християнина живее и ще живее вечно. Амин.
29
0
 
3
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До 35За да разбереш това, за да знаеш защо християнството е светлина и освобождение от мрака на този свят трябва да знаеш, че думите Христови, учението Христово идват директно от Всевишния, от Създателя, от Твореца. Това не е човешко учение, това е божествено учение което спасява душите на хората от смъртта. Тялото може и да умре, но душата на християнина ще живее чрез Христос докато Христос не дойде отново тогава ще възкреси и тялото като безсмъртно тяло.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обръщението не важи за Премиера.
27
0
 
2
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До 35Словото Божие е светлина. Ако го четеш и изпълняваш ще разбереш това. Господ Иисус Христос не случайно казва: Аз съм пътят и истината и животът, никой не стига до Отца освен чрез Мене. Християнството в своята най-чиста форма каквото е ранното Апостолическо Християнство е голяма светлина, по-късните форми са донякъде замърсени с езичество, но оригиналното християнство е светлина и истина.
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната глупост на днеса.
25
2
 
5
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
До ОДЕССАЕзичеството е от дявола, там се почитат демони под формата на малки богчета в пантеон, главния е сатаната. И тъй съветвам те да се откажеш от езичеството и да минеш към светлината на християнството, по-добре ще е за тебе.
24
7
 
1
 
! Отговори
ОДЕССА преди 8 години
Езичник съм. Трябва да се мотая в ада според теб? Шива.
23
0
 
8
 
! Отговори
Тиодор преди 8 години
По дела на милосърдието църквата може да покаже, че небезизвестни случаи на лош пример който са давали определени църковни служители са изключения а не правило за църквата. Не бива да забравяме думите на Господа Иисуса Христа: По делата им ще ги познаете!