Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си

Ударите причинили болка на момчето, но не са го убили, твърдят експертите
16 яну 2016 10:25,
464
Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си
Снимка: bTV

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция. 

Още по темата

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера стана ясно, че Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече. 

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване. 

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да почива в мир!Опасявам се обаче, че семейството злоупотребява със съпричастността, която получи и отчаяната нужда на хората от справедливост. Дано, дано да греша... Някак си веднага се сетих за бащата на Мануела Горсова...
311
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samata snimka - edin darji, drug udria, pri uslovie, che i dvamata sa mnogo po-silni of nego, govori za neshto mnogo dolno i podlo.
310
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dori Todor da se e darjal glupavo, tezi dvamata pak sa si vinovni. Vse edno za otkradnat salam da se otriazva rakata. Zaiajdane ne se nakazva sas smart.
309
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За убит човек няма прошка!
308
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормални ли сте? Дори и да носил бокс, който и да е виновен за спречкването, няма оправдание за убийците! Отнели са живот!
307
9
 
22
 
! Отговори
Ихтиман преди 8 години
Радвам се че са го пребили иначе за тоя пиклю не давам и стотинка иначе щеше да пребие някой друг
306
21
 
6
 
! Отговори
WI преди 8 години
Прости журналисти, хем ударите са му нанесли болка и страдание, но не били причина за смъртта, а какво е причина, че е дишал кислород сигурно.. НЕЩАСТНИЦИ. И какво дълбаят за тоя бокс толкова, давай им по 10 години на тия независимо от всичко това е човешки живот бе майка ви да ***. Да видим колко струва
305
6
 
27
 
! Отговори
7 преди 8 години
До СтелаЗащо?Видно е че Тодор е предизвикал проблема със собствената си агресия! Общината длъжна лие на всеки самозабравил се тинейджър. Че то всички тинейджъри станаха бойци и биячи. Не изопачавайте фактите. Ако тези яки мъже го бяха били то следи щеше да има и то видни.
304
6
 
13
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Както и да е започнало спречкването, не си струва за този глупав спор, кой има предимство и кой е сгрешил, да се достигне до убийство. За такова нещо въпреки натрупаната агресия не бива да се отива по-далеко от размяна на някоя псувня. По всичко изглежда, че момчето е убито от двамата братя. Няй-вероятната причина е много силен удар в горната част на корема с предизвикване на тежка вагусова реакция и сърдечен арест или повръщане на храна и аспирирането, което е довело до задушаване. Убуйство!
303
4
 
35
 
! Отговори
7 преди 8 години
До АнонименДа бокса убива. А днес брата на Тодор заяви че също носи бокс! И Оставам с впечатление че Тодор просто не е очаквал да попадне на здрави мъже. Ако е бил друг човек бокса да си е казал думата. И ако е толкова невинен защо приятеля ще краде и крие бокса от местопроизшествието?
302
8
 
31
 
! Отговори
ОСНОВЕН ЗАКОН: преди 8 години
НИКОЙ , НЯМА ПРАВО ДА МИ ПОСЯГА С БОКС---ПА ДОРИ И ...С ЦВЕТЕ!!!!ПОСЛЕДСТВИЯТА ---ОСТАВАТ ЛИЧНО ЗА "ПОСЕГАТЕЛЯ"!!!СВОБОДА ЗА БРАТЯТА!!!!!!!!
301
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия с всички роднини ри са скарани
300
2
 
10
 
! Отговори
до 389 преди 8 години
Това ауди не е скъпарско. Като си на 26 години, седни един ден и помисли какво най умееш да правиш, имам предвид работа , в коя държава можеш да се изградиш и научи езика на тази страна и действай. Не чакай да станеш на 40 , 50. Един съвет , ориентирай се към Германия.
299
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 8 години
Селски тарикатлъци май.
298
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** народ сме!Момчето си отишло заради някакви миризливи добичета,сега то било виновно !?Ало,вие мозък имате ли,тия дето обясняват,че нищо му нямалко след побоя,това,което е причинило смъртта му е придизвикано следствие на побоя!Ако не се беше случило момчето сега щеше да си е живо и здраво,повече от 20 удара са му нанесли,това е било зверска работа,бил е ПРЕБИТ ТОТАЛНО.И на мен ми е интересна приятелката му,седяла е и е гледала как го халосват половин час?Можело е да не се стига дотук.
297
8
 
27
 
! Отговори
Като в Катуница преди 8 години
В Катуница едно момче също умря от превъзбуда.....Спомнете си! Според мен случая тук е същия....повече адреналин,пулс над 200 и колабиране.
296
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм на 26 още нямам книжка и кола а ако тръгна да съпирам за скъпарско ауди тряя работя 2 3 лета в Кипър
295
5
 
13
 
! Отговори
до 382 ха,ха, хаахоо преди 8 години
От страни е много лесно да се пишат глупости. Имали са повече пари в един момент и са купили кола. И тая кола не е скъпа. Обикновенните хора от народа имат и тежки моменти в животът си. Безпаричието ги съпътства постоянно.
294
6
 
23
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Гледах видеото и не ми прилича да е убит.
293
4
 
40
 
! Отговори
бияч с бокс преди 8 години
не са го убили ами се самоуби. Арогантнто му и агресивно поведение го убиха.