Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си

Ударите причинили болка на момчето, но не са го убили, твърдят експертите
16 яну 2016 10:25,
464
Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си
Снимка: bTV

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция. 

Още по темата

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера стана ясно, че Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече. 

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване. 

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колата?И защо са му позволили да я кара.Мисля ,че и семейството е виновно.Сега да продадат колата.
291
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 години затвор и 200 000 лв кръвнина ще са добра присъда за братята.
290
15
 
30
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
..."НЯМАЛИ ПАРИ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО".......АМИ КОЛАТА НА ТОДОРЧО , С ВЪШКИ ЛИ Е КУПЕНА ,БЕ...??!!!ПРОДАЙТЕ Я .....И ГО ПОГРЕБЕТЕ!И без това не ви носи късмет....а , смърт!!!
289
16
 
9
 
! Отговори
ани преди 8 години
Слушайте подобен случай при нанесени средни телесни повреди въпреки че смърта настъпи 4 дни след инцидента на правонарушителя му бе повдигнато обвинение по чл,115 от НК и това обвинение успешно издържа на всички инстанции ,уБИЕЦА Е 12 Г ПРИСЪДАПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ , СТИГА С ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ !
288
2
 
23
 
! Отговори
Ния преди 8 години
Може би всичко е лош късмет. Лека му пръст на момчето и дано родителите му намерят сили за да продължат напред. Никой не заслужава да надживее детето си.
287
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съболезнования на семейството, ама пари за кола от къде е имало??? ... аз моята си я купих чак на 28 .....
286
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в крайна смека има цял клип 2 мин и нещо в които тодор говори по телефона и пада и умира -нито е пребит нито го бият-и боже господи още има хора които обвиняват братята-още в на4алото казаха криминално проявени викам си *** ***,снощи 4исто съдебно минало с семейства-кога ще се извините на тези хора направйхте ги за 2 стотинки
285
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малкият имал чест, ама родителите и брат му не. Сутринта ги гледах по телевизията - още не са погребали детето си, а седнали да хленчат за пари по телевизията. Даже и сметка им открили, тия погребение ли ще правят, или сватба? Ще останат пари и за брата.
284
0
 
23
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Продължение:Ако им е дал сигнал да побързат, да бяха побързали и толкова. Сега цял живот главоболия. Както и да го погледне човек, саморазправата е винаги нещо лошо, от което няма никакъв смисъл.
283
3
 
32
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Продължение:Като шофьор човек трябва да е търпелив. Не може при всяка неудобна за тебе ситуация да тръгнеш да вадиш бокса си айде на борба. Ами ако бяха малки дечица играещи си на топка? Или възрастна жена на която и е нужно повече време за да пресече улицата?Никой не заслужава да умре по такъв нелеп начин, въпреки че мнозина тук биха казали, че младежът си го е изпросил. Тръгнал е да се бие. За какво?? Друг е въпросът братята защо са се мотаели на улицата. Ако им е дал сигнал да побързат не
282
5
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Pokrei tazi istoriq dosta si prolicha shto za mrusna sgan e golqma chast ot Balgarskiat narod... Nikakva simpatiq kum tolkova tragichen sluchei, nikakva simpatiq kum pochernenite blizki i daje obidi i zadni misli. #370 nali znaesh, che i na tebe neshto shte ti se sluchi utre u drugi den i drugite i te taka shte si kajat kato tebe.. Bezumni selqni ste eii 18 godishno momche e zaginalo zaradi dvama kompleksara. A tiq sudii i korumpirani bokluci da puknat ot nqkoq bolest dano... Ebati gadoriqta!
281
5
 
22
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Значи:1. Младежът е спрял на пешеходната пътека, за да изчака преминаващите. Няма значение дали е имало пешеходна или не, при всички случаи човек трябва да натисне спирачката ако някой е тръгнал да преминава...2. Двамата братя не са бързали да пресичат. * Тук се питам какво означава да пресичаш бързо- да бягаш като ненормален ли? 3. Младежът от колата явно е бил нетърпелив и е излязъл за да се разправя с тях като на помощ си е взел бокса. *Тук му е грешката за нелепата смърт. Като шофьор чове
280
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече виждам двамата братя милионери. Един добър адвокат и почти всички ежедневници и мастити журналисти трябва да отговарят за квалификациите "убийци, мутри и т. н." На всеки средно интелигентен човек му е ясно че "убиец, убийство" може да каже само съда след съответната експертиза и събрани доказателства.Съчувствам на родителите и близките за загубата, но категорично не приема медийните им изяви. Преиграват!
279
10
 
39
 
! Отговори
ЕИМ преди 8 години
Пари за погребение няма, ама за цигарки имаме. Или тази кутийка на масата сигурно е на репортерите?!?
278
0
 
7
 
! Отговори
Бокс преди 8 години
Какво точно представлява този метален бокс? (Извинявам се за невежеството...)
277
0
 
45
 
! Отговори
Mnenie преди 8 години
Ние сме *** народ. На моята улица винаги идва един разносвач на хляб и закуски и винаги спира така че да не може да мине друга кола. А само ако мръдне един метър, ще минаваме и ние. И какво да правим? Да се избием ли? Всеки в тази държава се прави на МЪЖ, докато не си набара майстора. Простотия до шия са днешните младежи. Всеки прави на пук на другия, защото всичко е безнаказано.
276
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка история. Както беше казал някой, всичките ни беди идват от мизерията. Един човешки живот си замина по най-тъпия начин, жертва на собствения си начин на живот. Съжалявам! То и кого да съдиш вече, всички сме затънали в *** до ушите. Такива ситуации на пътя виждам почти всеки ден, тази агресия и простотия. Ето го резултата!
275
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат пари, а ученика е бил с ауди и с любовница. Само застраховката на аудито е 200-300 лева, ами гориво, винетки, технически преглед и т.н. и по-вероятно крият доходи и данъци.
274
5
 
1
 
! Отговори
ivanov преди 8 години
ako imalo boks shteshe da mu sa razbiti zubite na ivan-damqnov po prqkor ponichkata
273
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе.. Ако не го бяха хванали да го бият сигурно щеше да умре в колата. Как може ? Какви са тия съдебни въртележки? На края убииците ще искат обезщетение от родителите за причинени морални щети