Побой, палежи... семейство проплака от насилник

3 жени и едно дете не могат да се измъкнат от луд агресор
Обновена: 17 фев 2016 14:06 | 17 фев 2016 13:52,
141
Побой, палежи... семейство проплака от насилник
Снимка: Facebook, от кампания против насилието над жени "Мълчанието говори"

Две запалени къщи, ежедневни побои, наводнение, обири, поливане с бензин... Това е ежедневието на едно българско семейство, което вече 6 години не може да се отърве от полудял насилник.

Всичко започва преди 6 години. 30-годишната Деница живее с майка си, сестра си и малката си 7-годишна племенница в София, в квартал "Модерно предградие".

Сестрата на младата жена се запознава с мъж, с когото за кратко има връзка. Осъзнавайки, че този човек не е за нея, тя решава да се разделят.

Това дава начало на кошмара, който години вече преследва семейството. След раздялата се започнало със закани за убийство. Жените разбират, че мъжът е криминално проявен, осъждан, а срещу него има стотици жалби. Но имал "силни връзки", написа Деница до редакцията на Dnes.bg.

Уплашените сестри решават да напуснат къщата си и да се крият по хотели, квартири, приятели и роднини.

В къщата остава само майката. Насилникът обаче не се отказва. Влиза всяка вечер в двора и чупи наред. В един от случаите агресорът изпочупва всички прозорци и електроуреди, даже наводнява къщата. Тогава семейството вика полиция, но униформените дошли и само направили оглед. Нямало доказателства.

Същата вечер сестрата на Деница прекарва нощта с дъщеричката си в дома на роднини. Явно разбрал къде е тя, на другия ден насилникът изгаря до основи дома на хората. Като по чудо няма пострадали. Но виновен пак няма, разказва Деница.

Жената взима дъщеричката си и отива при други свои познати. На другия ден автомобилът на хората осъмва с четири спукани гуми и потрошени стъкла. Потроешена е и колата на Деница.

"Сестра ми работи в магазин за дрехи, където той постоянно нахлува, заплашва я с нож и пръска спрей в очите й. Сутрин, когато тя води детето на училище, също я преследва, блъска я с колата, бие я. Детето често дори не ходи на училище, защото не може да стигне до там. Не веднъж също е пребивал от бой и майка ми, отново на улицата, заливал я е с бензин и заплашвал със запалка в ръка", пише ни още Деница.

Преди няколко дни тормозът достига своя пик - къщата на жените е запалена. От нея остават само купчина тухли и голи стени.

"Засега сестра ми е на квартира, където живее с племенницата ми и майка ми. Ако я изгонят от работа, защото той постоянно е там, вариантът е само един - да останат на улицата", споделя младата жена.

Срещу мъжа има извадена ограничителна заповед. Но той просто не я спазва. През октомври имало дело срещу него, повдигнато от малтретираните жени. На него е определен за невменяем. Следователно не може да бъде осъден.

В момета Деница е в чужбина. Работи и се опитва да вземе семейството си при себе си. Но не знае дали ще доживеят...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
краткотрайна връзка преди 8 години
За кратко време младата жена му взе с любов 5000 лева и след като му взе парите разбра че този мъж не е подходящ....
87
0
 
0
 
! Отговори
d преди 8 години
Tova e Bulgariq,estestveno che nqma koi da pomogne na horata sami trqbva da si pomognat.Trepqt go zaravqt go i tolko.
86
1
 
1
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 100Оношенията мъж-жена може да се сравнят се тези на слънцето и земята. Слънцето изправя живителните си лъчи и тя ги приема и произвежда плод и живот, но без живителните слънчеви лъчи не може да произведе нищо а си остава обвита в мрак, студена и безплодна, пуста. Същото е и с мъжа и жената. Кое е по-голямото, по-първостепенното, по-яркото, по-силното и т.н. слънцето или земята? Слънцето
85
0
 
1
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 987По-големи диваци от турските орди едва ли ще се намерят така че не се обаждай.
84
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
77, аз нямам такъв опит с лошите момчета. С ***, тоест животните не общувам. С умните мъже, независимо как ги наричат, добри или лоши, може да се разбереш, ако се отнасяш с тях с уважение, ...като мъж към мъж, а те пък те уважават като жена. Единствено проблеми съм имала с женчовци, които не могат да разберат от какъв пол са. Тези са ми по-зле и от мъжете -животни, защото никога не знаеш как ще се извъртят, като най-гнусни урви са.
83
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
99, виждам, че се обръщаш към мен, но коментарите на Някоя не са мои. Прочетох я, смятам, че има разум в това, което е написала.
82
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малко ми прилича на измислена история , след която трябва хората , да се радват , че са живи и здрави , и живота ни в България е " прекрасен" , за това че няма такъв , като тоя . На ли , ако има такова нещо , няма и да го открият , малко олово и ако ще да е Кличко и го няма .
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената не е създадена да е равна -тя е по-висша ,тя дарява живот/дори и на такива като теб/ и мига в който мъжете осъзнали малоценноста си решили - ние пък ще разказваме "че сме по-велики"
80
2
 
2
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 95 и 96 Жена Хайде за днес от мен толкова, доспа ми се и ти пожелавам лека нощ
79
2
 
2
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 95 и 96"Затова човек ще остави баща си и майка си и ще се прилепи към жена си и двамата ще бъдат една плът" и "Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва"
78
0
 
4
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 95 и 96Свекървата няма никакво значение, нито мнението и нито очакванията и. Ако се бърка много ще трябва да се разделят с нея и да са по-настрана. Важното е двамата да се обичат искрено, да са честни и добронамерени. Да слушаш мъжа си да, да си без самочуствие естествено, че не! Напротив ти ще имаш самочуствие и ще се чустваш щастлива и обичана във една връзка на взаимна любов и разбирателство. Говоря за истински чуства а не за театър както намекваш, двамата да се грижите един за друг.
77
1
 
8
 
! Отговори
От 95 преди 8 години
Така че, скъпи Бен, опровергава те животът, който живеем днес, тук, в скъпата ни Родина.Съпрузи и свекърви очакват да знаеш, да можеш и да правиш много повече, в сравнение с мъжа,АМА ДА СИ ПОКОРНА, ПОДЧИНЕНА И БЕЗ САМОЧУВСТВИЕ, защото така трябвало да бъде.Иска ви се, ама НЯМА.Иначе нямам нищо против да се грижа само за домакинството и децата, да гледам съпруга си в очите и да му пея "Ти си ми Богът, ти си ми Царят", а той да се грижи за мен Но вие, мъжете, не поемате такава отговорност!
76
3
 
4
 
! Отговори
До Бен преди 8 години
Обаче свекървата очаква:Да имаш същото такова образование, каквото има нейният скъпоценен син, или да си учила повече от него;да работиш на длъжност, подобна на неговата, или на по-висша;заплатата ти да не е по-ниска от неговата, но е желателно да взимаш повече пари от него /защото него не го дооценявали/;щом се приберете от работа, синчето трябва да се излегне пред телевизора, а ти да запретнеш ръкави да ошеташ;да си донесла солидна зестра;да работиш на две или три места;И ДА СИ ПОКОРНА!
75
0
 
15
 
! Отговори
ПЪЦУЛАЙ преди 8 години
СТАБИЛНА.ПРАВОВА ДЪРЖАВА СПОРЕД ТИКВАТА!МИЛИЦИЯТА Е ЗАЕТА ДА ДЕРЕ КОЖИ ЗАРАДИ ВИНЕТКИ И ДРУГИ ПРОСТОТИИ!
74
10
 
3
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До 92В древността хората са разбирали добре Божествените закони и тези неща са са били застъпени в легалните им кодекси и затова са просперирали и са се умножавали а сега европейците изчезват. Жената е сътворена за да е помощник на мъжа, това не е измислено а е факт. Примири се с това. Някой си мисли, че е бог и иска да е бог но не е. Жената иска да е като мъжа и иска да е равна но не е, тя не е създадена да е такава. Човек трябва да е смирен за да приеме това което му е отредено.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писания от мъже ще величаят мъжете......а някой пита ли се защо религиите умишлено унижават жените ...защото стадо мъже решили че "са по висши" докато жените им се чудели как да осигурят благодентствието им
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте писали глупости бе....Покажете му снимка,имена,тук по тв-то,има ефект.За полицията забравете,всеки се спасява сам в бг.
71
11
 
5
 
! Отговори
Бен преди 8 години
До НякояНе, истината е че не са равни а жената е сътворена за да е помощник на мъжа и това го има във всички големи религии, древни законодателства, обичаи и т.н. При всички тях, включително в Светите Писания мъжа е главния а жената е негов помощник. Така сме сътворени и такъв е естествения ред. Защо не е така в морално деградиралото западно общество е дълга тема която е свързана с изопачаване на Божествения ред от страна на дявола и слугите му тайните сатанински общества като масони и други.
70
6
 
5
 
! Отговори
Бен преди 8 години
Говоря го всичко това за жените не защото искам да обидя и унизя жените а защото ми е горестно на сърцето от положението до което се е стигнало. Аз не съм доволен от тези отношения които ги има, от моралната и социална дегр***дация, от изопачените лични отношения които не почиват на честност и нравственост а на игрички, изгода, изневяра. Горчи ми от всичко това! Виждам и как заради изопачените представи кое наистина е ценно в живота европейците се стопяват и изчезват. Тъжно е!
69
5
 
12
 
! Отговори
Някоя до Бен преди 8 години
Жената и мъжа са с равни права и ако претендираш, че си европеец, няма как да изискваш мъжа да има последната дума.Това е виждане на ислямския свят.